|
|
|
|
סלט פסטה קליפורני
/ אנה וגנר
|
חומרים
|
500 גרם פסטה קצרה (פנה, ברגים או קונכיות) |
250 גרם אפונה קפואה |
500 גרם חזה עוף מנוקה משומן ועצמות |
250 גרם ענבים אדומים, גדולים ללא גרעינים |
צרור בצל ירוק קצוץ דק |
100 גרם זיתים שחורים או ירוקים מגולענים וחתוכים לפרוסות דקות |
5 כפות מיונז מאיכות טובה |
1 כף חרדל דיז'ון רצוי עם גרגרים |
3 כפות מיץ תפוזים טרי |
2 שיני שום קלופות |
מלח ופלפל שחור גרוס טרי |
מים |
אופן ההכנה |
- מערבבים את חומרי הרוטב: מיונז, חרדל ומיץ תפוזים. מניחים במקרר.
- מחלקים את חזה העוף ל–4. ממליחים ומפלפלים ומניחים בצד.
מחממים מים בסיר קטן ומשליכים לתוכם את שיני השום ואת החלקים הלבנים של הבצל הירוק. מרתיחים, מוסיפים מלח ופלפל ואת נתחי העוף.
- בינתיים, מחממים מים בסיר גדול לבישול הפסטה, לפי הוראות היצרן.
- חזה העוף יהיה מבושל תוך 6-7 דקות. מסננים, מניחים בצד שיתקרר קצת, ומשליכים את מי הבישול עם הירקות.
- כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה היטב ועליה מניחים את האפונה הקפואה ומערבבים. האפונה אינה דורשת עוד בישול.
- מעבירים לקערה. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים. חותכים את חזה העוף לרצועות דקות ומוסיפים. חותכים את הענבים לשניים ומוסיפים. שופכים את הרוטב ממעל ומערבבים. טועמים – ומוסיפים עוד מעט מלח ופלפל. מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעתיים לפחות. את הסלט צריך לאכול עד 5-6 שעות אחרי בישולו, אחר כך הטעמים פשוט מתאיידים.
| חזרה | | |