שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

המבורגר / אנה וגנר


חומרים (2 מנות)
בשר טחון רצוי מתערובת של צוואר וחזה בקר עם 30% שומן לכל היותר
2 לחמניות המבורגר
שמן לבישול - לא שמן זית
תוספות:
קטשופ
מיונז
חרדל
1 בצל חתוך לטבעות
עגבניה גדולה ובשלה, חתוכה לפרוסות
חופן עלי חסה חתוכים לרצועות עבות
3 מלפפונים חמוצים רצוי במלח, חתוכים באלכסון לפרוסות דקות
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. קולים את הלחמניות: אם זה בגריל או בטוסטר אובן, קולים 3-4 דקות בחום גבוה כשפנים הלחמניה – החלק הלבן – מופנה כלפי מקור החום. מניחים בצד.
  2. יוצרים שתי קציצות מהבשר הטחון, ומניחים על מגש עץ.
  3. מחממים מחבת כבדה או גריל, שיהיו מוכנים לצלייה.
  4. במחבת: מחממים מחבת על אש גבוהה. כשהיא חמה, מוסיפים 1-2 כפת שמן ומחכים מעט עד שהוא חם מאד. מחליקים קציצה למחבת ומייד אחריה את השנייה. מקפידים על רווח נאה ביניהן. צולים 2 דקות, הופכים, צולים עוד 2 דקות כדי לאטום את הבשר ואז מנמיכים את הלהבה ומתחכמים: על כל קציצה מניחים כוס נירוסטה גדולה, שקוטר השוליים שלה גדול במעט משל הקציצה. עוד 3 דקות כאלה, וייצא לכם מדיום. חמש דקות – וייצא וול דאן. וול דאן זה לא כל כך טעים.
  5. בגריל: כשהפחמים כבר מחווירים, מברישים את רשת הצלייה במעט שמן ומניחים עליה את הקציצה. צולים 2 דקות מכל צד, הופכים שוב, מברישים את הקציצה במעט שמן, צולים עוד 2 דקות, הופכים, מברישים, מפלפלים ויש כאלה שאפילו ממליחים מעט בשלב. צולים עוד 2 דקות ומגישים.
  6. מניחים שני חצאי לחמניה בצלחת, ואת הקציצה בצד. מסדרים את כל התוספות בצד, או במגש נפרד. את מלאכת ההרכבה יעשו חובבי הקונסטרוקציות לבד ובהנאה גדולה.
חזרה