|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
המבורגר
/ אנה וגנר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (2 מנות)
|
בשר טחון רצוי מתערובת של צוואר וחזה בקר עם 30% שומן לכל היותר |
2 לחמניות המבורגר |
שמן לבישול - לא שמן זית |
תוספות: |
קטשופ |
מיונז |
חרדל |
1 בצל חתוך לטבעות |
עגבניה גדולה ובשלה, חתוכה לפרוסות |
חופן עלי חסה חתוכים לרצועות עבות |
3 מלפפונים חמוצים רצוי במלח, חתוכים באלכסון לפרוסות דקות |
מלח |
פלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- קולים את הלחמניות: אם זה בגריל או בטוסטר אובן, קולים 3-4 דקות בחום גבוה כשפנים הלחמניה – החלק הלבן – מופנה כלפי מקור החום. מניחים בצד.
- יוצרים שתי קציצות מהבשר הטחון, ומניחים על מגש עץ.
- מחממים מחבת כבדה או גריל, שיהיו מוכנים לצלייה.
- במחבת: מחממים מחבת על אש גבוהה. כשהיא חמה, מוסיפים 1-2 כפת שמן ומחכים מעט עד שהוא חם מאד. מחליקים קציצה למחבת ומייד אחריה את השנייה. מקפידים על רווח נאה ביניהן. צולים 2 דקות, הופכים, צולים עוד 2 דקות כדי לאטום את הבשר ואז מנמיכים את הלהבה ומתחכמים: על כל קציצה מניחים כוס נירוסטה גדולה, שקוטר השוליים שלה גדול במעט משל הקציצה. עוד 3 דקות כאלה, וייצא לכם מדיום. חמש דקות – וייצא וול דאן. וול דאן זה לא כל כך טעים.
- בגריל: כשהפחמים כבר מחווירים, מברישים את רשת הצלייה במעט שמן ומניחים עליה את הקציצה. צולים 2 דקות מכל צד, הופכים שוב, מברישים את הקציצה במעט שמן, צולים עוד 2 דקות, הופכים, מברישים, מפלפלים ויש כאלה שאפילו ממליחים מעט בשלב. צולים עוד 2 דקות ומגישים.
- מניחים שני חצאי לחמניה בצלחת, ואת הקציצה בצד. מסדרים את כל התוספות בצד, או במגש נפרד. את מלאכת ההרכבה יעשו חובבי הקונסטרוקציות לבד ובהנאה גדולה.
| חזרה | | |