שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ברד של אשכוליות אדומות קמפרי ואגסים / רון כהן (שפאץ)


חומרים (4 מנות)
2 אשכוליות אדומות
100 מ"ל קמפרי (בערך 1/2 כוס)
2 אגסים בינוניים ובשלים במשקל כולל של 200 גרם
100 גרם סוכר (1/2 כוס פחות כף)
אופן ההכנה
  1. חוצים את האשכוליות לרוחב כמו לארוחת בוקר ובעזרת כפית משוננת מוציאים את חלקי הפרי. חשוב להמנע מחדירתם של חלקים לבנים שימררו את הטעם והמרקם של המיקפא. במתכון זה אנו זקוקים ל 400 גרם בסה"כ של פלחי אשכולית נקיים. שתי אשכוליות אמורות להספיק ואת העודפים אפשר לאכול ככה סתם.
  2. חוצים את האגסים לשניים ומוציאים את הגרעינים.
  3. שמים את כל החומרים בבלנדר או במעבד מזון ומרסקים עד לקבלת מחית אחידה.מסננים במסננת צפופה למדי.
  4. מעבירים את התערובת לכלי ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות או עד שהתערובת קפואה לגמרי.
  5. מוציאים את המיקפא מהפריזר, שוברים למספר חתיכות, מכניסים לבלנדר או למעבד מזון ומרסקים עד לקבלת ברד. כאן יש להזהר ולא לטחון את המקפא יתר על המידה כי אז הוא יתחמם ויחזור למצב הצבירה הנוזלי ממנו התחיל. אחרי שקיבלנו ברד מחזירים אותו אל הכלי והמקפיא לשעה של הקפאה נוספת.
  6. מגישים בכלים אשר שהו במקפיא 15 דקות לפחות.
חזרה