פיסאלאדייר
/ אנה וגנר
הדבר הטעים הזה מגיע מדרום צרפת והוספנו לו טונה מפני שהוא משווע לטונה. הבסיס דומה לפוקאצ'ה, אבל אנחנו לא נתחיל להתעסק עם בצק שמרים. אפשר גם בצק עלים.
|
חומרים
|
2 קופסאות טונה קטנות |
1/2 קילו בצק עלים מופשר |
1/2 קילו בצל חתוך לטבעות |
20 זיתים שחורים מגולענים |
10-15 פילטים של אנשובי |
1 כפית סוכר |
פלפל שחור גרוס טרי |
3 כפות גבינת קשקבל מגוררת דק |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל – 180 מעלות צלזיוס.
- משמנים תבנית אפייה מלבנית (רצוי מפיירקס), מרדדים את הבצק לעלה דק ורבוע. מכסים את רצפת התבנית ואת דפנותיה בבצק
- מגירים את השמן של הטונה לתוך מחבת. מחממים אותו מעט, ומניחים בה את הבצלים החתוכים. מכסים את המחבת ונותנים לבצלים "להזיע" בשמן – כלומר, מאדים אותם עד שהם שקופים אבל לא זהובים, עניין של 10 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים כפית סוכר, מערבבים, מטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב.
מחליקים את הבצל לתוך מסננת כדי להיפטר מעודפי השמן.
- מסדרים שכבת בצל על הבצק, מעליה מפוררים את הטונה, טוחנים פלפל שחור, מסדרים את האנשובים ואופים בתנור במשך 20 דקות או עד ששולי המאפה מזהיבים והבית מתמלא ניחוח.
- מפזרים ממעל את הקשקבל ואופים עוד 3-4 דקות. מגישים פושר או קר.
|
חזרה |