שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט עדשים עם עגבניות / פיליס גלזר


חומרים
2 כוסות עדשים
6 כוסות מים
1 עלה דפנה
מלח
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק קצוץ
2 פלפלים חריפים קצוצים דק
3/4 ק"ג עגבניות טריות, קלופות וקצוצות
פלפל שחור לפי הטעם
לקישוט:
1/4 כוס כוסברה קצוצה
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
  1. שוטפים את העדשים ושמים בסיר עם המים ועלה הדפנה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ 1/2 שעה או יותר, עד שהעדשים רכות אך לא רכות מדי. מתבלים במלח. מסננים ושומרים חלק מהנוזלים.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצל והשום. מאדים על להבה בינונית - נמוכה עד שהבצל מתרכך ומתחיל להשחים. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לבשל עוד כ 5-10 דקות עד שמתרככים.
  3. מוסיפים את העגבניות והעדשים ומעט מנוזלי הבישול, וממשיכים לבשל עוד כ - 15 דקות על להבה בינונית - נמוכה.
  4. בוחשים פנימה כוסברה ומיץ לימון (אם רוצים), מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם או קר.

חזרה