חמין בוכארי אוש-סבו (ובקיצור: אוסבו)
/ איתמר דוידוב
את החמין מכינים בחצי בישול בצהרי יום שישי ואופים בתנור כל הלילה. זהו לילה מסוכן בו הריח מתפשט בכל הבית וכל מי שמריח לא יכול לגבור על יצרו, ומתגנב למטבח לטעום, עוד לפני שהאוסבו מוכן.
יש עשרות גרסאות, להלן אחת, קלה להכנה.
|
חומרים
|
3 כוסות אורז עגול |
1 בצל גדול, קצוץ |
3/4 כוס שמן |
2 עגבניות קצוצות גס |
2 כפות רסק עגבניות |
3 גזרים מגוררים גס |
500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות או חלקי עוף |
עצם בקר עם מח |
1/2 כף מלח |
1/4 כף פלפל שחור |
מיץ תפוזים משני תפוזים |
2-1 חבושים שלמים |
מים לכיסוי |
6 ביצים (לא חובה) |
2 בטטות |
2 תפוחי אדמה |
3 כפות מים |
אופן ההכנה |
- מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב. מוסיפים את הבשר והגזר וממשיכים לטגן עד שהוא משחים
מוסיפים את שאר החומרים פרט למים ומערבבים.
- מוסיפים את המים, עד גובה האורז ועוד סנטימטר ומכסים. מבשלים 10 דקות. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל – 120 מעלות צלזיוס למשך הערב והלילה, סך הכל בערך 14 שעות בתנור.
- להכנת הביצים החומות: מכניסים את הביצים לסיר קטן, מוסיפים את הבטטות ותפוחי האדמה, מוסיפים במים (כדי שהביצים לא יתיבשו) ואופים לצד החמין כל הלילה. יש להקפיד ולשמור את הביצים מכוסות במכסה הדוק, ועדיף אפילו להוסיף שכבת רדיד אלומיניום לפני שסוגרים עם המכסה.
|
חזרה |