|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
סופלה שוקולד עם מילוי שוקולד ופטל
/ ליאור אדרי מקונדיטורית "עוגה עוגה"
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
360 גרם שוקולד מריר |
120 גרם חמאה רכה |
4 כפות גדושות קמח |
4 כפות שקדים טחונים |
1 כוס סוכר |
5 חלבונים |
5 חלמונים |
מעט חמאה מומסת לשימון התבניות |
מעט קמח לקימוח התבניות |
למילוי: |
18 פטלים (שלושה גרגרים לכל סופלה) קפואים או טריים |
150 גרם שוקולד מריר |
100 מ"ל שמנת מתוקה |
60 גרם חמאה |
כלים: |
6 תבניות חרס אישיות לסופלה |
תבנית להקפאת קוביות קרח |
אופן ההכנה |
- מכינים את המילוי: מרתיחים את השמנת בסיר קטן מעל להבה נמוכה. מוסיפים את השוקולד והחמאה וממשיכים לבשל עד שהוא נמס. מערבבים מדי פעם. מעבירים לתבנית של קוביות קרח – ממלאים כל שקע עד האמצע ומקפיאים.
- מכינים את תערובת הסופלה: מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר לקצף יציב.
- ממיסים את החמאה והשוקולד על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה או סיר נוסף עם השוקולד והחמאה – כך השוקולד נמס לאיטו בחום נמוך ואין סיכוי שישרף). מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הקמח, השקדים והחלמונים ומערבבים היטב.
- מעבירים שליש מקצף החלבונים לתוך התערובת ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים את תבניות הסופלה, מוסיפים כ ½ כפית קמח ומנערים את התבנית כך שהקמח יידבק לתחתית ולדפנות.
- ממלאים את תבניות הסופלה עד האמצע. מניחים במרכז קוביה אחת של המילוי הקפוא ושלושה גרגרי פטל – המילוי והפטל ישקעו בתוך התערובת. יוצקים מעל עוד מתערובת הסופלה וממלאים עד לגובה של שלושת רבעי התבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות צלזיוס במשך 16 דקות בדיוק. אפשר לזרות מעל מעט אבקת סוכר לקישוט, בכל מקרה אוכלים מייד.
| חזרה | | |