שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סורבה לימון / רוני ונציה


חומרים (4 מנות)
1.5 כוסות מים מינרלים
1.25 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1 כף וודקה
2 כפות קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
  1. מכינים סירופ: בסיר בינוני שמים את המים עם הסוכר. מביאים לאט לרתיחה מעל להבה בינונית, מערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך 3 דקות נוספות ברתיחה נמוכה. מסירים מהאש ומצננים.
  2. מעבירים את הסירופ המצונן לקנקן או לכלי גדול עם משפך, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, מכסים ומקררים במקרר כמה שעות, או עד שהתערובת קרה לגמרי.
  3. מעבירים את התערובת למכונת גלידה ומקפיאים לפי הוראות היצרן.
  4. למי שאין מכונת גלידה: יוצקים את התערובת לכלי שטוח, מכסים ושמים במקפיא ל - 4 שעות לפחות, עד שהתערובת קפואה. מוציאים את התערובת מהמקפיא וחותכים לחתיכות גדולות בגודל 7-8 ס"מ. מעבירים למעבד מזון, ומעבדים עד לקבלץת תערובת חלקה. מחזירים לכלי ומקפיאים שוב כ - 3 שעות, עד שהתערובת קפואה. חוזרים על פעולת ההקפאה והחיתוך 2-3 פעמים נוספות, עד שמקבלים מרקם חלק ואוורירי.
  5. מעבירים למיכל פלסטיק אטום היטב ומניחים במקפיא כמה שעות לפני ההגשה. אם הסורבה קשה מדי, מרככים אותו מעט במקרר לפני ההגשה.

חזרה