|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
סורבה לימון
/ רוני ונציה
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
1.5 כוסות מים מינרלים |
1.25 כוסות סוכר |
1/2 כוס מיץ לימון טרי |
1 כף וודקה |
2 כפות קליפת לימון מגוררת |
אופן ההכנה |
- מכינים סירופ: בסיר בינוני שמים את המים עם הסוכר. מביאים לאט לרתיחה מעל להבה בינונית, מערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך 3 דקות נוספות ברתיחה נמוכה. מסירים מהאש ומצננים.
- מעבירים את הסירופ המצונן לקנקן או לכלי גדול עם משפך, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, מכסים ומקררים במקרר כמה שעות, או עד שהתערובת קרה לגמרי.
- מעבירים את התערובת למכונת גלידה ומקפיאים לפי הוראות היצרן.
- למי שאין מכונת גלידה: יוצקים את התערובת לכלי שטוח, מכסים ושמים במקפיא ל - 4 שעות לפחות, עד שהתערובת קפואה. מוציאים את התערובת מהמקפיא וחותכים לחתיכות גדולות בגודל 7-8 ס"מ. מעבירים למעבד מזון, ומעבדים עד לקבלץת תערובת חלקה. מחזירים לכלי ומקפיאים שוב כ - 3 שעות, עד שהתערובת קפואה. חוזרים על פעולת ההקפאה והחיתוך 2-3 פעמים נוספות, עד שמקבלים מרקם חלק ואוורירי.
- מעבירים למיכל פלסטיק אטום היטב ומניחים במקפיא כמה שעות לפני ההגשה. אם הסורבה קשה מדי, מרככים אותו מעט במקרר לפני ההגשה.
| חזרה | | |