חלה מתוקה
/ אודיה עוקשי
ככל שמוסיפים יותר סוכר, החלה תצא מתוקה יותר. אפשר לאפות מהבצק גם לחמניות קטנות או לחמים אחרים. הכמות מספיקה ל - 6 חלות.
|
חומרים
|
2 ק"ג קמח |
1 שקית אבקת אפייה |
2 שקיות שמרית |
3 ביצים |
3/4 כוס סוכר או יותר - לפי הטעם |
3/4 כוס שמן |
1 כף מלח |
שומשום |
2 חלמונים |
אופן ההכנה |
- מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, השמרית, הביצים והסוכר. מידי פעם מוסיפים מעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- מוסיפים את השמן והמלח. לשים ומוסיפים קמח לקבלת בצק חלק ואחיד.
- מכסים בבד ומתפיחים במשך 30 דקות בשמש או במקום חמים.
- לשים שוב ומתפיחים עוד 15 דקות בשמש.
- לשים את הבצק, פעם שלישית. ויוצרים 18 כדורים. מתפיחים במשך 10 דקות.
- מרדדים את הכדורים לצורת "נחשים" וקולעים לצמה כל 3 "נחשים". מתפיחים עוד 10 דקות.
- טורפים 2 חלמונים ומברישים את החלות. מפזרים מעל שומשום.
- אופים במשך 1/2 שעה בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס. כשהחלות אפויות למטה סימן שהן מוכנות.
|
חזרה |