|
|
|
|
אוזני המן
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
200 גרם חמאה |
3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר |
2 חלמונים |
קליפה מגוררת של תפוז אחד |
4 כפות (40 גרם) קורנפלור |
3 כוסות (חצי קילו) קמח |
אופן ההכנה |
- מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר לתערובת אוורירית. מוסיפים בהדרגה את החלמונים וגרידת התפוז. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הקורנפלור והקמח ומוסיפים בזהירות לתערובת החמאה. מכסים את הבצק ומקררים במקרר 90-60 דקות.
- לשים ומרדדים את הבצק ל-1/2 ס"מ עובי וקורצים כ-30 עיגולים.
- שמים כפית מילוי במרכז כל עיגול וסוגרים למשולש. אופים בתנור מחומם מראש ל-180-170 מעלות 25-20 דקות.
מילויים: פרג: מבשלים יחד חצי כוס חלב וחצי כוס סוכר ומוסיפים 100 גרם פרג טחון טרי, חצי כוס פירורי עוגה, מיץ וקליפה מ-1/2 תפוז ו-1/2 כוס צימוקים (אם רוצים) מקררים וממלאים. אגוזים: מערבבים היטב 1/2 כוס סוכר ו-50 גרם חמאה רכה. מוסיפים 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס ומעט קינמון. חבושים: משתמשים בצנצנת ריבת חבושים משובחת. ואפשר גם ממרח רוזמרי, ואפילו גם ממרח חרובים.
| חזרה | | |