שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אוזני המן / פיליס גלזר


חומרים
200 גרם חמאה
3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
2 חלמונים
קליפה מגוררת של תפוז אחד
4 כפות (40 גרם) קורנפלור
3 כוסות (חצי קילו) קמח
אופן ההכנה
  1. מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר לתערובת אוורירית. מוסיפים בהדרגה את החלמונים וגרידת התפוז. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הקורנפלור והקמח ומוסיפים בזהירות לתערובת החמאה. מכסים את הבצק ומקררים במקרר 90-60 דקות.
  2. לשים ומרדדים את הבצק ל-1/2 ס"מ עובי וקורצים כ-30 עיגולים.
  3. שמים כפית מילוי במרכז כל עיגול וסוגרים למשולש. אופים בתנור מחומם מראש ל-180-170 מעלות 25-20 דקות.

    מילויים:
    פרג: מבשלים יחד חצי כוס חלב וחצי כוס סוכר ומוסיפים 100 גרם פרג טחון טרי, חצי כוס פירורי עוגה, מיץ וקליפה מ-1/2 תפוז ו-1/2 כוס צימוקים (אם רוצים) מקררים וממלאים.
    אגוזים: מערבבים היטב 1/2 כוס סוכר ו-50 גרם חמאה רכה. מוסיפים 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס ומעט קינמון.
    חבושים: משתמשים בצנצנת ריבת חבושים משובחת. ואפשר גם ממרח רוזמרי, ואפילו גם ממרח חרובים.

חזרה