|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
מרדומה
/ אורן לוקסנבורג
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
2 ק"ג עגבניות בשלות |
1 בצל גדול |
8 שיני שום |
מעט שמן לטיגון |
מלח ופלפל שחור |
1 כפית סוכר |
אופן ההכנה |
- חולטים את העגבניות במים חמים ומקלפים אותם. חותכים לחתיכות קטנות.
- מחממים שמן במחבת גדולה או בסיר, קוצצים את הבצל לחתיכות דקות, ומטגנים בשמן הרותח עד שהבצל משקיף. כותשים את השום, מוסיפים ומטגנים עוד 3 דקות.
- מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל שחור וכפית הסוכר. וממשיכים לבשל על להבה בינונית.
- כאשר התמיסה מתחילה לרתוח, מנמיכים את הלהבה ללהבה הכי נמוכה שיש בבית ומבשלים כשלוש-ארבע שעות, תלוי בגדול ההתחלתי של העגבניות, עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מערבבים מדיי פעם כדי שלא ישרף.
- מקררים ונפטרים מהשמן המיותר.
| חזרה | | |