שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרדומה / אורן לוקסנבורג


חומרים
2 ק"ג עגבניות בשלות
1 בצל גדול
8 שיני שום
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל שחור
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
  1. חולטים את העגבניות במים חמים ומקלפים אותם. חותכים לחתיכות קטנות.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה או בסיר, קוצצים את הבצל לחתיכות דקות, ומטגנים בשמן הרותח עד שהבצל משקיף. כותשים את השום, מוסיפים ומטגנים עוד 3 דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל שחור וכפית הסוכר. וממשיכים לבשל על להבה בינונית.
  4. כאשר התמיסה מתחילה לרתוח, מנמיכים את הלהבה ללהבה הכי נמוכה שיש בבית ומבשלים כשלוש-ארבע שעות, תלוי בגדול ההתחלתי של העגבניות, עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מערבבים מדיי פעם כדי שלא ישרף.
  5. מקררים ונפטרים מהשמן המיותר.


חזרה