לזניה עם בשר וגבינות
/ אורן לוקסנבורג
שומרי הכשרות יכולים להכין את רוטב הבשמל ממרק בשר במקום חלב, ואת החמאה להחליף במרגרינה בטעם חמאה ויוותר על הגבינה הצהובה.
|
חומרים (12 מנות)
|
250 גרם דפי לזניה |
לבשר: |
600 גרם בשר בקר טחון (עדיף תערובת של בקר והודו) |
1 בצל גדול, קצוץ |
6 שיני שום קצוצות |
שמן זית לטיגון |
2 עלי דפנה |
1 כוס עלי בזיליקום טריים וקצוצים |
מלח ופלפל שחור |
לרוטב בשמל: |
1 ליטר חלב |
60 גרם חמאה |
60 גרם קמח |
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון |
מלח ופלפל לבן |
לרוטב עגבניות: |
1 ק"ג עגבניות בשלות |
5 שיני שום |
עלי בזיליקום |
מלח ופלפל שחור |
1 כפית סוכר |
אופן ההכנה |
- מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב קבוע, מורידים מהאש כשיש לנו עיסה חלקה.
- מרתיחים את החלב בתוספת המלח הפלפל ואגוז המוסקט, אחרי הרתיחה מוסיפים את עיסת הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב ללא הפסקה (שלא יהיו גושים).
- מחזירים לאש ומבשלים כרבע שעה תוך כדי ערבוב, כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ושמים בצד.
- מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ושיני השום ומשחימים.
- מוסיפים את הבשר ומפוררים את היטב עם מזלג שלא ייווצרו גושים גדולים, ממליחים ומפלפלים בנדיבות, מוסיפים את עלי הדפנה וממשיכים לטגן על להבה גבוהה עד שהבשר שחום ועסיסי מכל הכיוונים.
- מוציאים את עלי הדפנה ומניחים את הבשר בצד.
- מכינים את רוטב העגבניות: חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים אותן וקוצצים.
- מבשלים את העבניות בסיר גדול בתוספת שיני השום (קצוצות) ועלי הבזיליקום ממליחים, מפלפלים ומוסיפים כפית סוכר.
- מבשלים על להבה בינונית ומערבבים מידי פעם עד שהתערובת הופכת לעיסה אדומה/ירוקה סמיכה והמים מתאדים כולם.
- מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית מלבנית. שופכים על התחתית מעט רוטב בשמל, ועליו עלי לזניה, עוד קצת רוטב בשמל, ועוד שכבת לזניה.
- מעל שמים בשר טחון, רוטב עגבניות, רוטב בשמל, עלי לזניה וחוזר חלילה. מסיימים בעלי לזניה ורוטב בשמל וניתן לפזר גבינה צהובה (מגורדת) למעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות צלזיוס במשך כ-35 דקות עד שהלזניה שחומה.
|
חזרה |