שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזניה עם בשר וגבינות / אורן לוקסנבורג

שומרי הכשרות יכולים להכין את רוטב הבשמל ממרק בשר במקום חלב, ואת החמאה להחליף במרגרינה בטעם חמאה ויוותר על הגבינה הצהובה.


חומרים (12 מנות)
250 גרם דפי לזניה
לבשר:
600 גרם בשר בקר טחון (עדיף תערובת של בקר והודו)
1 בצל גדול, קצוץ
6 שיני שום קצוצות
שמן זית לטיגון
2 עלי דפנה
1 כוס עלי בזיליקום טריים וקצוצים
מלח ופלפל שחור
לרוטב בשמל:
1 ליטר חלב
60 גרם חמאה
60 גרם קמח
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לבן
לרוטב עגבניות:
1 ק"ג עגבניות בשלות
5 שיני שום
עלי בזיליקום
מלח ופלפל שחור
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
  1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב קבוע, מורידים מהאש כשיש לנו עיסה חלקה.
  2. מרתיחים את החלב בתוספת המלח הפלפל ואגוז המוסקט, אחרי הרתיחה מוסיפים את עיסת הקמח והחמאה תוך כדי ערבוב ללא הפסקה (שלא יהיו גושים).
  3. מחזירים לאש ומבשלים כרבע שעה תוך כדי ערבוב, כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ושמים בצד.
  4. מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ושיני השום ומשחימים.
  5. מוסיפים את הבשר ומפוררים את היטב עם מזלג שלא ייווצרו גושים גדולים, ממליחים ומפלפלים בנדיבות, מוסיפים את עלי הדפנה וממשיכים לטגן על להבה גבוהה עד שהבשר שחום ועסיסי מכל הכיוונים.
  6. מוציאים את עלי הדפנה ומניחים את הבשר בצד.
  7. מכינים את רוטב העגבניות: חולטים את העגבניות במים רותחים, מקלפים אותן וקוצצים.
  8. מבשלים את העבניות בסיר גדול בתוספת שיני השום (קצוצות) ועלי הבזיליקום ממליחים, מפלפלים ומוסיפים כפית סוכר.
  9. מבשלים על להבה בינונית ומערבבים מידי פעם עד שהתערובת הופכת לעיסה אדומה/ירוקה סמיכה והמים מתאדים כולם.
  10. מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית מלבנית. שופכים על התחתית מעט רוטב בשמל, ועליו עלי לזניה, עוד קצת רוטב בשמל, ועוד שכבת לזניה.
  11. מעל שמים בשר טחון, רוטב עגבניות, רוטב בשמל, עלי לזניה וחוזר חלילה. מסיימים בעלי לזניה ורוטב בשמל וניתן לפזר גבינה צהובה (מגורדת) למעלה.
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות צלזיוס במשך כ-35 דקות עד שהלזניה שחומה.



חזרה