שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזניה / הילי בר


חומרים (8 מנות)
500 גרם בשר בקר טחון
1 חבילה דפי לזניה
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
אורגנו
מלח ופלפל
מעט מים
לרוטב בשמל:
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
4 כוסות חלב
מלח ופלפל לבן
אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
  1. מרתיחים מים בסיר גדול. חולטים את עלי הלזניה, כל פעם כמה עלים למשך 5 דקות(לא יותר מידי רק שהיו גמישים, לא מבושלים) מוציאים ומיבשים על מגבת.
  2. מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את הבשר הטחון ומועכים עם מזלג, כדי לפורר את הבשר. מוסיפים את הפטרוזיליה, העגבניות המרוסקות, האורגנו, המלח והפלפל מערבבים. מוסיפים מעט מים, מבשלים 5 דקות נוספות ומורידים מהאש.
  3. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים כל הזמן. מוסיפים את החלב ומערבבים תוך כדי עד שהרוטב חלק ללא גושים. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן.
  4. מרכיבים את הלזניה: מניחים בתבנית פיירקס שכבה של עלי לזניה, עליה מניחים שכבה של בשר (משתמשים בחצי מכמות הבשר, יוצקים מעל מעט רוטב בשמל, ושוב מניחים שכבה של עלי לזניה וכו' חשוב לסיים למעלה עם רוטב בשמל ואפשר גם לגרר גבינות מעל.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות.
חזרה