שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה פרידה על פירה ארטישוק ירושלמי ברוטב אויסטר / אילון


חומרים (4 מנות)
לדג:
4 פילטים של פרידה (במשקל 200 גרם כל אחד)
קמח תירס
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 כרישה (רק החלק הלבן) פרוסה דק לאורכה ומושרית במים קרים
לפירה:
1 ק"ג ארטישוקים ירושלמיים קלופים
מעט שמנת מתוקה
חמאה
לרוטב:
1/2 כוס רוטב אויסטרים (אפשר להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
2 כפיות קורנפלור
1/4 כוס מים
אופן ההכנה
  1. מכינים את הדג: סוחטים חצי לימון ומערבבים בשמן זית, מלח ופלפל. מורחים את הדג בתערובת, וובוזקים מעל (מכל צידי הדג) מעט קמח תירס.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הדג עד שהקמח מזהיב.
  3. מכינים את פירה: מניחים את הארטישוקים הירושלמיים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהם רכים. מסננים מהמים ומועכים לפירה. מוסיפים חמאה ושמנת מתוקה לפי הטעם, עד למידה האהובה עליכם, וממליחים. אפשר להוסיף שן שום קלופה לפירה כבר בבישול ולמעוך אותה יחד עם הארטישוקים.
  4. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מחממים את רוטב האוייסטרים לחמם עם המים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
  5. מניחים על צלחת הגשה ערימה מפנקת של פירה, עליה מניחים את הדג, יוצקים מעל את רוטב האוייסטר, לקשט בפרוסות הכרישה ומגישים.


חזרה