|
|
|
|
סלט פסטה קר
/ אלעד לוי
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם פסטה רצוי בצורת ברגים |
5 ליטר מים |
5 כפיות מלח |
3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות |
3 כפות צנוברים |
1/2 כוס קוביות גבינת חלומי (לא חובה) |
3 כפות שמן זית |
מעט פלפל שחור |
3 כפות זיתים מגולענים |
1/2 כוס עגבניות שרי חצויות |
3 כפות אגוזי מלך קצוצים |
1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת |
לרוטב: |
8 שיני שום קלופות וכתושות |
3/4 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (שמיר,פטרוזיליה, נענע, ריחן) |
1/4 כוס שמן זית |
לימון סחוט טרי |
מלח לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- מכינים את הפסטה: בסיר גדול מרתיחים את המים. מוסיפים את המלח והפסטה ומבשלים במשך 9 דקות, או לפי הוראות היצרן. מוציאים, מסננים שוטפים במי ברז קרים, ממתינים שהפסטה תתקרר קצת ומכניסים למקרר.
- מכינים את הירקות: מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים את הצנוסרים. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים מעט פלפל שחור, מוסיפים את גבינת החלומי, מורידים מהאש ומקררים.
- מכינים את הרוטב: להכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מרכיבים את הסלט: מוציאים את הפסטה מהמקרר ושוטפים במי ברז. מוסיפים את הפלפלים המטוגנים, הירקות, הגבינות, הזיתים והאגוזים. מוסיפים את הרוטב ומגישים.
| חזרה | | |