שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פסטה קר / אלעד לוי


חומרים (4 מנות)
500 גרם פסטה רצוי בצורת ברגים
5 ליטר מים
5 כפיות מלח
3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות צנוברים
1/2 כוס קוביות גבינת חלומי (לא חובה)
3 כפות שמן זית
מעט פלפל שחור
3 כפות זיתים מגולענים
1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
3 כפות אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת
לרוטב:
8 שיני שום קלופות וכתושות
3/4 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (שמיר,פטרוזיליה, נענע, ריחן)
1/4 כוס שמן זית
לימון סחוט טרי
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. מכינים את הפסטה: בסיר גדול מרתיחים את המים. מוסיפים את המלח והפסטה ומבשלים במשך 9 דקות, או לפי הוראות היצרן. מוציאים, מסננים שוטפים במי ברז קרים, ממתינים שהפסטה תתקרר קצת ומכניסים למקרר.
  2. מכינים את הירקות: מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים את הצנוסרים. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים מעט פלפל שחור, מוסיפים את גבינת החלומי, מורידים מהאש ומקררים.
  3. מכינים את הרוטב: להכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה.
  4. מרכיבים את הסלט: מוציאים את הפסטה מהמקרר ושוטפים במי ברז. מוסיפים את הפלפלים המטוגנים, הירקות, הגבינות, הזיתים והאגוזים. מוסיפים את הרוטב ומגישים.


חזרה