שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה ברוטב עגבניות, פטריות וגבינה בולגרית

מתכון של דנה


חומרים
500 גרם פסטה מכל סוג
שמן לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ
250 גרם עגבניות מרוסקות מקופסה (או עגבניות טריות מקולפות וחתוכות לקוביות)
1 עגבניה, חתוכה לקוביות
100 גרם רסק עגבניות
בערך 120 גרם (חצי סלסלה) של פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס (ל-3-4 פרוסות)
6 עלי בזיליקום טרי, חתוכים
כף שום כתוש
מלח ופלפל
אורגנו
טימין
כ-150 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומוסיפים את הפסטה.
  2. בסיר אחר מחממים את השמן.
  3. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עם מכסה סגור עד לריכוך (מערבבים מדי פעם).
  4. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וסוגרים שוב את המכסה, עד לריכוך.
  5. מוסיפים את העגבנייה הטרייה והעגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומכסים ל-3-4 דקות.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות, השום והתבלינים (מלבד הבזיליקום).
  7. ומערבבים לסירוגין במשך עוד מספר דקות.
  8. מכבים את האש ומסננים את הפסטה (אפשר לשטוף אותה במים קרים כדי למנוע את המשך הבישול מחוץ למים).
  9. לקראת ההגשה מוסיפים לרוטב את הבזיליקום וקוביות הבולגרית.
  10. יוצקים מהרוטב על הפסטה.

 

הערה: אפשר להחליף את הפטריות בחציל שהושרה ונוקז מנוזליו.

חזרה