|
|
|
|
פסטה ברוטב עגבניות, פטריות וגבינה בולגרית
מתכון של דנה
|
חומרים
|
500 גרם פסטה מכל סוג |
שמן לטיגון |
1 בצל גדול, קצוץ |
250 גרם עגבניות מרוסקות מקופסה (או עגבניות טריות מקולפות וחתוכות לקוביות) |
1 עגבניה, חתוכה לקוביות |
100 גרם רסק עגבניות |
בערך 120 גרם (חצי סלסלה) של פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס (ל-3-4 פרוסות) |
6 עלי בזיליקום טרי, חתוכים |
כף שום כתוש |
מלח ופלפל |
אורגנו |
טימין |
כ-150 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומוסיפים את הפסטה.
- בסיר אחר מחממים את השמן.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עם מכסה סגור עד לריכוך (מערבבים מדי פעם).
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים וסוגרים שוב את המכסה, עד לריכוך.
- מוסיפים את העגבנייה הטרייה והעגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומכסים ל-3-4 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, השום והתבלינים (מלבד הבזיליקום).
- ומערבבים לסירוגין במשך עוד מספר דקות.
- מכבים את האש ומסננים את הפסטה (אפשר לשטוף אותה במים קרים כדי למנוע את המשך הבישול מחוץ למים).
- לקראת ההגשה מוסיפים לרוטב את הבזיליקום וקוביות הבולגרית.
- יוצקים מהרוטב על הפסטה.
הערה: אפשר להחליף את הפטריות בחציל שהושרה ונוקז מנוזליו.
| חזרה | | |