4 ביצים
4 עגבניות טריות חלוטות, חתוכות לקוביות קטנות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1 בצל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל חלפיניו (צ'ילי), חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום לבישול
2 שיני שום גדולות לטיגון
1/4 כוס שמן
4 כפות שמן זית
כף קורנית טרייה קצוצה (תימין)
כף אורגנו טרי קצוץ
כף פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה
חצי כף נענע קצוצה
8 כדורי לבנה קטנים בשמן זית
כף זעתר
גבעול אורגנו טרי
גבעול קורנית טרייה (תימין)
2 כפות קוביות עגבניות מקופסה
2 כפות רכז עגבניות מעורבבות עם כפית סוכר לבן (או 1/2 2 כפות קטשופ)
כף מלח
8 שרימפס מקולפים ונקיים
אופן ההכנה:
- מטגנים במחבת עם השמן את השום, השרימפס ואת גבעולי עשבי התיבול כדקה וחצי. מוציאים ושומרים את השרימפס להמשך.
- מכניסים את חמש שיני השום הנותרות כשהן לא מקולפות למיקרו עם צלחת נוספת הפוכה ככיסוי ומבשלים כדקה, עד שהן רכות, ופורסים.
- מוסיפים את הפלפל האדום, הבצל, הצ'ילי, העגבניות החלוטות, עשבי התיבול, השום המבושל מהמיקרו, רכז העגבניות, הסוכר, המלח וקוביות העגבניות.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות נוספות על אש גבוהה.
- מוסיפים את הביצים ומבשלים עוד 4 דקות.
- מוסיפים פנימה את השרימפס וכדורי הלבנה, מכסים את המחבת ומבשלים כשתי דקות.
- מורידים מהאש, מזלפים מעל כמות של כף וחצי שמן זית, מפזרים זעתר, פטרוזיליה, נענע וכוסברה. מגישים עם לחם לבן פרוס עבה.