שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שקשוקה עם כדורי לבנה ושרימפס

מתכון של פז רוטנברג


4 ביצים

4 עגבניות טריות חלוטות, חתוכות לקוביות קטנות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

1 בצל אדום, חתוך לקוביות קטנות

1/2 פלפל חלפיניו (צ'ילי), חתוך לקוביות קטנות

5 שיני שום לבישול

2 שיני שום גדולות לטיגון

1/4 כוס שמן

4 כפות שמן זית

כף קורנית טרייה קצוצה (תימין)

כף אורגנו טרי קצוץ

כף פטרוזיליה קצוצה

כף כוסברה קצוצה

חצי כף נענע קצוצה

8 כדורי לבנה קטנים בשמן זית

כף זעתר

גבעול אורגנו טרי

גבעול קורנית טרייה (תימין)

2 כפות קוביות עגבניות מקופסה

2 כפות רכז עגבניות מעורבבות עם כפית סוכר לבן (או 1/2 2 כפות קטשופ)

כף מלח

8 שרימפס מקולפים ונקיים

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים במחבת עם השמן את השום, השרימפס ואת גבעולי עשבי התיבול כדקה וחצי. מוציאים ושומרים את השרימפס להמשך.
  2. מכניסים את חמש שיני השום הנותרות כשהן לא מקולפות למיקרו עם צלחת נוספת הפוכה ככיסוי ומבשלים כדקה, עד שהן רכות, ופורסים.
  3. מוסיפים את הפלפל האדום, הבצל, הצ'ילי, העגבניות החלוטות, עשבי התיבול, השום המבושל מהמיקרו, רכז העגבניות, הסוכר, המלח וקוביות העגבניות.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות נוספות על אש גבוהה.
  5. מוסיפים את הביצים ומבשלים עוד 4 דקות.
  6. מוסיפים פנימה את השרימפס וכדורי הלבנה, מכסים את המחבת ומבשלים כשתי דקות.
  7. מורידים מהאש, מזלפים מעל כמות של כף וחצי שמן זית, מפזרים זעתר, פטרוזיליה, נענע וכוסברה. מגישים עם לחם לבן פרוס עבה.
חזרה