שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט שורשים

מתכון של אבינעם


חומרים (6 מנות)
1 קולורבי
1 לפת
1 גזר
1 שורש פטרוזיליה
3 גבעולי סלרי, כולל העלים
1 גמבה אדומה
1 פלפל צהוב
1/4 כרוב לבן
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
מיץ מלימון שלם
1 שן שום
חצי כפית חומץ יין לבן
חצי כפית סוכר או טבליית סוכרזית
מלח
3 כפות שמן זית
3 כפות מים חמים (רתוחים)
אופן ההכנה
  1. חותכים את הירקות לקוביות קטנות, קוצצים דק דק את השמיר והפטרוזיליה ומניחים בקערה גדולה.
  2. מכינים את הרוטב: בספל מערבבים את מיץ הלימון, שן שום קצוצה דק, את החומץ והסוכר ו-3 כפות מים חמים. מוסיפים לסלט שבקערה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים מלח לפי הטעם. מערבבים שוב. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב.
  4. מניחים במקרר ל-15 דקות טרם ההגשה. 
חזרה