איפה האוכל: 20 מקומות חדשים בארץ

תמונות ראשונות מ"קפה דלאל" החדש בכיכר המדינה בתל אביב, "גרקו" פותחת סניף חדש בהרצליה, סניף חדש ל"מרינדו" ביקנעם הכולל איטליז ומסעדה, מסעדה איטלקית חדשה ברמת ישי ועוד: בצל תחזיות פסימיות לענף המסעדנות בארץ נפתחו בשבוע האחרון לא מעט מקומות חדשים שכדאי להכיר

לין לוי ותיקי גולן
פורסם 15:10, 15/10/2017
ןעוט...
(צילום: ירון שרון)

 

קפה דלאל

סניף חדש לקונדיטוריית הבוטיק הנחשבת "דלאל הקונדיטוריה" מנווה צדק. בסניף החדש חנות שבה יימכרו מוצרי קונדיטוריה, לחם וממרחים שונים - ואזור הסעדה (עם מקומות ישיבה על המדרכה) שעתיד להיפתח בעוד כשלושה שבועות ויוקדש כולו לארוחות בראנץ', שיוגשו מהבוקר ועד הערב, כולל בימי שבת. צפו בביקור שערכנו במקום. 

 

ז'בוטינסקי 108 (פינת רמז), 03-6960011, ראשון-שישי 16:00-8:00 (שעות פתיחה בתקופת הרצה)

 

Imperial de-luxe MOTEL

בשורות חדשות מקבוצת "אימפריאל", שבבעלות בר שירה, דרור אלטרוביץ' וגלעד דוד: הקבוצה חברה לקבוצת "דה לוקס" בבעלות אורי מרמורשטיין, רז ברכה וגל מויאל ויחד פתחו השבוע בר קוקטיילים בשוק הפשפשים ביפו, ששם דגש על ברביקיו ואווירת רטרו-טראש אמריקנית.

צילום: גלעד ליבנת (צילום: גלעד ליבנת)

השם הארוך שמציג את ההורים הגאים של הבייבי החדש כבר אימץ שם חיבה מקוצר - Motel - וכמצופה, מגישים בו תפריט קוקטיילים מושקע ואוכל אמריקני שהותאם לחך הישראלי. מכיוון שהחלל קטן רוב מקומות הישיבה של הבר נמצאים בחוץ, היכן שפעל עד לא מזמן הבר "סטלאר" (שהיה בבעלות קבוצת "דה לוקס" ונסגר לאחר שפעל פחות משנה).

 

מדי יום בין השעות 20:00-18:00 מציעים במקום happy hour של 50% הנחה על כל התפריט. יש שם מגוון מנות ברביקיו צמחוניות, המבורגר בריסקט בתוך לחמניית בריוש (47 שקלים) ומנה המורכבת מבשר ספריבס בבישול ארוך, קצוץ ומטוגן בציפוי פנקו ומוגש בתוך בריוש (48 שקלים). ומה בנוגע לאלכוהול? תפריט הקוקטיילים המהודק כולל 12 יצירות בטווח מחירים של 54-46 שקלים.

 

עולי ציון 7 שוק הפשפשים יפו, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

MOCHE 

סביצ'ה בר חדש נפתח השבוע בכיכר גבעון בתל אביב. הבר החדש, הנקרא על שם האזור בפרו ממנו טוענים שהגיעה הסביצ'ה, שייך לבעלי מסעדת "טפאו" (בהרצליה ובתל אביב). התפריט מציע מספר מנות מדגי ים טריים, והשף שהופקד על העניין הוא אלון חדידה.

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

לצד הסביצ'ה יוגשו פלטות של נקניקים וגבינות, עליהן אחראי השותף ניני נוף, הבעלים של מסעדת "מקום של בשר" בנווה צדק. בתפריט האלכוהול תמצאו קוקטיילים קלאסיים, ולצידם מבחר של 15 קוקטיילים מיוחדים ובהם ג'ין בזיליקום עם ליקר עשבים, או טוויסט על בלדי מרי הכולל עגבניות, סירופ סומאק, לימון פרסי, ציפורן וכוכב אניס. לצד הקוקטיילים יהיו יינות הכוללים גם יקבי בוטיק ישראלים.

 

במרכז החלל בר שיש שחור בצורת פרסה, שסביבו יכולים לשבת כ-20 סועדים, ובמרכז הבר ערוגת צמחים שממנה נקטפים עשבי תבלין טריים.

 

מחירים: מנות סביצ'ה: 40-58 שקלים, פלטות נקניקים: 40-60 שקלים, קוקטיילים: 58-46 שקלים, יינות: 59-39 שקלים לכוס.

 

MOCHE, כיכר גבעון פינת החשמונאים 105 תל אביב, ראשון-שבת 18:00-2:00  

 

באבא באן פופ-אפ

דוכן פופ-אפ חדש של השף יונתן רושפלד ו"קפטן קארי" נפתח בקניון עזריאלי בתל אביב ומגיש אינטרפטציה הודית של לחמניית באן מאודה (המזכירה יותר בריוש) וגם כמה וריאציות של הבאן הזה שמתומחרות במחיר אחיד של 32 שקלים: באן צ'יקן טנדורי, באן עם תבשיל בשר ובאן צמחוני עם גבינת פאניר המיוצרת במיוחד עבור ה"קפטן" ב"משק יעקבס". הדוכן יפעל עד 22 באוקטובר.

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

קניון עזריאלי תל אביב (קומה ראשונה ליד חנות "ללין"), ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 15:00-9:00, לא כשר

 

קרמרי דה ל'אקלר - Cremeri De L'eclair

המיזם שהביא לארץ הקודש את השילוב בין הפטיסרי הצרפתי לגלידה האיטלקית מתרחב והופך לרשת. הסניף הראשון שנפתח מחוץ לתל אביב נמצא בכפר הדרוזי הצפוני - דליית אל-כרמל, ומציעים בו את המאפים החמימים והאהובים שמכילים גלידה קרה באהבה רבה כמו בסניף התל-אביבי.

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

במקביל להרחבת הרשת הושקו מוצרים נוספים שמצטרפים לקראוסונים, לאקלרים ולקיורטוש ההונגרי: "רוגלידה" משלבת בין מאפה רוגלך לגלידה, ו"אייספחורס", כפי שוודאי אפשר לנחש, הוא עוגיית אלפחורס ממולאת בגלידה.

 

מחירי הקינוחים המוגזמים של הרשת נעים בין 24-18 שקלים, ובקרוב תוכלו למצוא אותם בשלושה סניפים נוספים, שעתידים להיפתח באזור הצפון בחודשים הקרובים.

 

כביש ראשי 672 דלית אל-כרמל, 054-7225327, ראשון-שבת 1:00-9:00, לא כשר

 

מרינדו

סניף חדש של רשת "מרינדו - הבשר מהגולן" נפתח להרצה במתחם G שביקנעם והוא כולל קצבייה, מעדנייה ומסעדה. בתפריט המסעדה מבחר גדול של נתחים מבשר טלה ועגל: סטייק פורטר האוס במשקל 600 גרם (209 שקלים), פריים ריב (175 שקלים), אנטרקוט (119 שקלים ל-250 גרם), סינטה (109 שקלים ל-250 גרם), פילה (139 שקלים ל-220 גרם), טלה וטליה (129 שקלים), שהיא מנה המשלבת בין צלעות וטיבון טלה במשקל של 300 גרם.

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

מנות נוספות שאפשר למצוא כאן הן חטיפי אסאדו (45 שקלים), קבב טלה עם צנובר ונענע (60 שקלים), המבורגר מבשר עגל או מנתח אנטרקוט (60 שקלים) ועוד. מלבד הבשרים תוכלו למצוא בתפריט גם מנות עוף וסלטים, מנות ללא בשר ומנות ילדים (45 שקלים).

צילום: גלעד הרשלג (צילום: גלעד הרשלג)

בימים ראשון-רביעי בין השעות 24:00-12:00 וגם בחמישי בין השעות 17:00-12:00 - מציעים במסעדה ארוחות עסקיות קלילות ב-33 שקלים, עסקיות שכוללות כריך/קבב/המבורגר ב-59 שקלים ועסקיות סטייק ב-79 שקלים.

 

מתחם G יקנעם, 04-6653290, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

Tatti TLV

קבוצת Tatti הכוללת שתי מסעדות - אחת בגבעתיים והשנייה ביהוד - מגיעה לתל אביב ומשיקה את Tatti TLV - קפטריה איטלקית וחנות בייקרי בקניון TLV Fashion Mall. 

צילום: מיטל ווינברג (צילום: מיטל ווינברג)

המקום החדש יפעל במתכונת טייק אווי עם 60 מקומות ישיבה הפרוסים בתוך הרחבה הפנימית של הקניון. במקום יפעל גם בייקרי שיציע מבחר מוצרי מאפה לקנייה הביתה. התפריט, שנמצא כעת בשלבי הגיבוש, יכלול כריכים ומאפים, סלטי בריאות קטנים, לחמי מחמצת ומנות נוספת שאפשר לנשנש במקום או לקנות לדרך.

 

קרליבך 6 TLV Fashion Mall תל אביב, ראשון-שישי 23:00-8:00, לא כשר

 

מלון וילה בראון

במלון הבוטיק החדש שהתווסף לקולקציית מלונות בראון מציעים חוויה קולינרית הפתוחה לקהל הרחב. גם אם אינכם אורחי המלון, תוכלו ליהנות במלון מבראנץ' או משעת תה אנגלית מסורתית.

 

תפריט המלון נבנה בייעוצו הקולינרי של השף מאיר אדוני, וכעת הפן הקולינרי מופקד בידיו של שף המלון ישי שופן, שמגיש שם ארוחת בוקר עם מנות פתיחה א-לה קארט הכוללות סלסילת לחמים ומאפים, מזטים למרכז שולחן, שמן זית ודואה - תערובת תבלינים מצריים, ריבת פירות ביתית, תערובת זיתים, סלט שוק, סלט קרוטונים, פילה הרינג עם בצל כבוש, חזרת וקרם פרש, סלט קישואים וסלט חיטה.

צילום: אסף פינצ'וק (צילום: אסף פינצ'וק)
 

לעיקריות תוכלו לבחור בין שקשוקה ירושלמית חריפה, אומלט עם עשבי תיבול, כרישה ומוצרלה, בורקס טורקי עם ביצה קשה, זיתים, תפוחי אדמה ופאקוס, שאותו מגישים לצד קערית של קרם פרש, סחוג ועגבניות מגוררות. מי שמעדיף את הגרסה הדיאטתית יוכל ליהנות כאן ממנה של מוזלי פירות טריים וסלט ניסואז. הארוחה, שמוגשת עד השעה 16:00, כוללת גם מיץ סחוט ושתייה חמה ומחירה 120 שקלים לסועד.

 

שעת התה המסורתית נערכת בטרסה הירוקה של המלון מדי יום החל מהשעה 17:00, ובמסגרתה מוגש תפריט High Tea הכולל מגוון מנות מלוחות ומתוקות המוגשות לצד תה אנגלי, ובהן הסקונס המסורתיים, עוגה אנגלית, מרמלדות מקומיות משזיפים או חבושים, חומיות עם קרמל מלוח, תמרים ממולאים בשקדים מקורמלים וגבינה קשה, ריבות בעבודת יד מפירות עונתיים, מלבי ים-תיכוני עם טרטר פירות וצ'יפס קוקוס, בריוש אוורירי שמכינים במקום, סלמון מעושן עם צלפים, כריכונים וביצים במילוי קציפת חלמונים. גם שעת התה, בדומה לארוחת הבוקר, מתומחרת ב-120 שקלים לסועד.

 

הנביאים 54 ירושלים, 02-5011555, בראנץ': ראשון-שבת בין השעות 16:00-12:00, שעת התה: ראשון-חמישי בין השעות 19:00-17:00, כשרות של "השגחה פרטית"

 

גוסטינו

מסעדה איטלקית חדשה עם טאבון ענק נפתחה ברמת ישי. על תפריט המסעדה חתום השף לאון אלקלעי, ששימש כיועץ קולינרי של המסעדה שבבעלות אמנון ישכיל ואיתי אדוני - תושבי העמק ובעלי ניסיון של 17 שנים בניהול בתי קפה.

 

התפריט כולל מנות פסטה כמו ראגו נפוליטנה (68 שקלים), רביולי גבינת עיזים ברוטב חמאה ומרווה (62 שקלים), טורטליני בקר מפורק (68 שקלים), ניוקי ערמונים ברוטב שמנת, ערמונים ושמן כמהין (62 שקלים) ולינגווני פרוטי די מארה (68 שקלים).

צילום: יפית בשבקין (צילום: יפית בשבקין)

תפריט הפיצות שנאפות בטאבון כולל פיצת פוטנסקה עם טונה, אנשובי, בצל סגול, צלפים וזיתי קלמטה (62 שקלים), פיצה פרוטי די מארה עם שרימפס, קלמרי וצ'ילי (62 שקלים) ופיצה טבעונית עם רוטב עגבניות, שמרי בירה, זוקיני וארטישוק איטלקי (58 שקלים).

 

מבחר הקינוחים כאן כולל טירמיסו, פיצה או פוקצ'ה עם בננות מקורמלות וגלידה, עוגת גבינת מסקרפונה ועוגת שוקולד. בעתיד הקרוב יגישו במסעדה גם ארוחות בוקר בסגנון איטלקי, ובינתיים תוכלו ליהנות בה מעסקיות שבמסגרתן ניתנת הנחה של 15% על כל התפריט (ראשון-חמישי בין השעות 17:00-12:00 וגם בין השעות 24:00-23:30).

צילום: יפית בשבקין (צילום: יפית בשבקין)

רחוב הצפצפה אזור תעשייה רמת ישי, 04-9883300‏, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

יאמן street

מזללת שוק תימנית נפתחה ברחובות, ומגישים בה תפריט יומי משתנה עם מנות מהמטבח התימני. החזון הקולינרי של "יאמן סטריט", שאותו ניסח השף בני בז'ה, מבוסס על החיבור בין הדורות השונים באמצעות חלוקה למנות של אימא, מנות של סבתא ומנות "שלנו" - המנות של הדור הצעיר. הרעיון משקף את החשיפה למטבחים המסורתיים והמודרניים ואת הגעגוע לטעמים מהמטבח של אימא, שהולידו רצון לחקור את התרבות שבה גדל בז'ה.

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

אז מה כולל התפריט? מנות תימניות נוסטלגיות כמו מרק תימני, המשויך בתפריט ל"סבתא", שאותו מכינים עם רגל (48 שקלים), עם בקר (45 שקלים) וגם עם עוף (45 שקלים); מנת לאחוחייה שמגיעה מהגזרה של "אמא" (38 שקלים בתוך לחוח או 34 שקלים בתוך פיתה) ומנות נוספות מהגזרה "שלנו" כמו סליידר קובנייה (38 שקלים) ובורקס א-שעב אינטרקונטיננטל (42 שקלים) שעשוי מבצק מלוואח וממולא בפולנטה וביצה.

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

גם אם אתם באים מבית תימני וגם אם לא, ממליצים כאן לפתוח את הארוחה עם צלוחית גרגיר, לחוח וסחוג עצבני שעשוי מארבעה סוגים של פלפל. אחרי האוכל מבטיחים במקום לפנק את כולם בערק תימני אסלי, ואחריו תוכלו גם להזמין את גת הבית (50 שקלים לשקית), שמומלץ לצרוך רק על בטן מלאה. גם רגישים לגלוטן יוכלו ליהנות כאן ממנות כמו סלט מדברי (30 שקלים) וסלט סולטנה (36 שקלים).

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

בילו 60 רחובות 054-6644678, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 23:00-10:00, שבת 23:00-21:00, כשר

 

פעם שלישית

בית מלאכה וחנות גלידה חדשה נפתחו במתחם G בתל אביב. המיזם שייך לקבוצת Buy the way ועל הגלידה אחראי הגלידאי רני בן אברהם, שמעורב גם בכל תהליך ההכנה. בחנות מוצגים מדי יום 14 טעמים שונים של גלידה, בהם גם טעמים טבעוניים על בסיס סורבה קרם קוקוס או חלב שקדים.

צילום: בן אפרים (צילום: בן אפרים)

בין הטעמים הייחודיים: שוקולד-מרשמלו ושקדים מלוחים, יוגורט עיזים אורגני ואוכמניות, חמאת פקאן ללא סוכר וטעמים ייחודיים כמו סורבה רימון, סורבה תפוח, דבש ונוגט, תפוחים ותמרים וגלידת ענבי יין.

צילום: בן אפרים (צילום: בן אפרים)
 

מחירים: על כוס קטנה תשלמו 16 שקלים, על כוס בינונית - 20 שקלים, 24 שקלים לכוס גדולה ו-82 שקלים לקילו. מלבד הגלידה תמצאו כאן גם קולקציית עוגות גלידה המשלבות ופל בלגי מבצק בריוש, גלידות על מקל, קוקיז במילוי גלידה וגם גלידת יוגורט רכה (110-85 שקלים).

צילום: בן אפרים (צילום: בן אפרים)
 

ניסים אלוני 10 מתחם G תל אביב, 052-3392552, ראשון-שבת 21:00-9:00, לא כשר

 

אום כולתום

חומוס-בר טבעוני חיפאי שהדרים לתל אביב, בניסיון לתפוס מקום במשבצת המסעדות הטבעוניות בעיר. המקום שייך לבני הזוג גאיה נויפלד ואסי דלק (היא טבעונית חיפאית והוא שף תל אביבי לשעבר). מדי יום מכינים כאן מנות קבועות מהתפריט שהפכו למנות הדגל של המסעדה, ולצידן ספיישלים עונתיים ממטבחים ביתיים של עדות שונות וגם מהמטבח הערבי.

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

בין המנות הקבועות תמצאו את מנת ה"באבא גנוש" - סלט חצילים שרופים (29 שקלים), תבשיל מצרי המכונה "הג'ינג'י" (29 שקלים), מסחאן בלאדי (49 שקלים), סינייה "כופתא בטחינה" (55 שקלים) ומנות נוספות בעלות שמות עליזים ושילובים מעניינים.

  

בימים ראשון-חמישי בין השעות 15:00-12:00 מציעים כאן עסקית ב-55 שקלים הכוללת בופה, לחמים וסלטים חופשי, מנה עיקרית ושתייה.

 

הברזל 32 רמת החייל תל אביב, 03-9325553‏, ראשון-שבת 16:30-12:00, 23:00-18:00, לא כשר

 

צ'פלין

בר מסעדה חדש באשדוד שפתחו לפני כחודש מיכל שטרית ורומן חזנוב. הקונספט העיצובי של המקום לקוח משנות ה-20, ואת האווירה הזו מחזקים סרטיו של צ'רלי צ'פלין, המוקרנים על המסכים, מוזיקת סווינג וג'אז שמתנגנת ברקע וקוקטיילים קלאסיים.

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)

לאורך כל תקופת ההרצה המקום מציע מחירים חסרי תקדים על חלק מהמנות, בהן סטייק אנטרקוט במשקל 350 גרם (89 שקלים). מלבד הסטייק התפריט מציע מנות ראשונות כמו קרפצ'יו (44 שקלים), פטה כבד (38 שקלים), בלינצ'ס תרד (32 שקלים) וחציל בולונז עם עגבניות ופרמזן (38 שקלים). מבחר העיקריות כולל חזה אווז (99 שקלים), אסאדו על עצם (79 שקלים), המבורגר (55 שקלים), שרימפס כמהין (72 שקלים), סלמון ולברק.

 

בהמשך מתוכננים במקום ליין ג'אז לייב בימי חמישי וערבי מעשנה, שבהם יוגשו נתחי בשר מעושנים. הבר של המסעדה הוא בר הקוקטיילים הראשון באשדוד שבו מוגשים לצד הקוקטיילים גם נשנושים כמו שיפודי שרימפס ברוטב אסייתי (39 שקלים).

 

תש"ח 11 אשדוד, 08-6345937‏, ראשון-חמישי 1:00-17:00, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר

 

קפה סקולינרי

"סקולינרי" הוא מתחם סדנאות בישול של קבוצת "דוניה רוסה", הפועל בתוך המתחם המסחרי של קיבוץ יגור. כעת נפתח במקום בית קפה המציע ארוחת בוקר "מסביב לעולם" ומגוון גדול של לחמים, עוגות (80-25 שקלים), פוקצ'ות, מאפי בוקר (15-10 שקלים) וקאדה, מאפה כורדי ממולא בגבינות קשות או בתרד ועלים ירוקים. הכול נאפה במקום.

צילום: לין לוי (צילום: לין לוי)

ארוחת הבוקר שמוגשת במקום לאורך כל שעות היום כוללת סלסילת לחמים, סלטים אישיים ומנות בוקר מכל העולם, כמו מאפה בצק עלים עם סלמון מעושן, גבינות מתובלות, פולנטה עם ירקות קלויים, סביצ'ה, מגוון ממרחים וכמובן שגם שתייה קלה וקפה עם קינוח בכוס. על כל הטוב הזה תשלמו 69 שקלים לסועד.

 

מתחם סקולינרי קיבוץ יגור, 072-2787272‏, ראשון-חמישי 17:30-9:00, שישי 14:00-9:00, לא כשר

 

Vivino

מסעדת "ויוינו", שנפתחה לפני כשנתיים בחיפה, מציעה מטבח איטלקי מודרני, מנות מהטאבון ועיצוב צבעוני וקליל, וכעת היא הופכת לרשת ופותחת סניף בקניון "מול זיכרון". בסניף החדש מוגש תפריט איטלקי פסט-קז'ואל, ויש בו מטבח פתוח מרשים.

 

צילום: לין לוי (צילום: לין לוי)

התפריט כאן זהה לסניף החיפאי ומציע פיצות כמו פיצה "טונה אדומה" (68 שקלים), פסטות טריות, מנות ראשונות כמו גבינת קממבר צלויה (56 שקלים) ופולנטה עם קרם כמהין ופורצ'יני (46 שקלים), ריזוטו, סלטים ומנות בשר.

 

בנוסף לאוכל ולבר המעוצב בכיסאות עור מציעים כאן גם מבחר יינות איטלקיים, צרפתיים וישראליים. בשעות הצהריים תוכלו ליהנות כאן מ-15% הנחה על כל התפריט.

צילום: לין לוי (צילום: לין לוי)

קניון "מול זכרון" כביש 4, 04-8283000, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

Takumi street food

מסעדה חדשה שנפתחה בשהם ומציעה תפריט ענק של אוכל מכל מדינות אסיה הכולל מנות צמחוניות, טבעוניות, נטולות גלוטן ומבחר נאה של סושי. בנוסף, בימים ראשון-חמישי בין השעות 17:00-11:30 מציעים כאן עסקיות ב-59 שקלים.

 

מבחר המנות הראשונות כולל פיש אנד צ'יפס אסייתי (42 שקלים) וסלט פפאיה (29 שקלים), באו באו (42 שקלים) ומרק מיסו (16 שקלים). בנוסף, תמצאו כאן מבחר עיקריות כמו פאד תאי (48 שקלים) ופאד קפאו (52 שקלים). בימי שישי מתקיימת במקום מסיבת צהריים עם בירה במחיר מוזל.

 

הדקל 30 שהם, 03-6965030‏, ראשון-חמישי 22:00-11:30, שישי 15:30-11:30, מוצ"ש-23:00, כשר

 

הפסאז'

המבורגרייה חדשה נפתחה בשדרות ומגישים בה תפריט מזללה עם מנות ראשונות כמו פיש אנד צ׳יפס (39 שקלים) וחלת בצל (25 שקלים), מנות עיקריות כמו כריך עם נתחי אסאדו (42 שקלים), המבורגרים מבשר בקר במשקל 160, 250 ו-330 גרם (30/39/46 שקלים), המבורגר מבשר כבש (44 שקלים) והמבורגר מאנטרקוט (48 שקלים).

 

את כל ההמבורגרים אפשר לשדרג עם קציצת המבורגר נוספת במחירים מצחיקים הנעים בין 27- 15 שקלים וגם עם תוספות כמו צ'יפס וטבעות בצל (15 שקלים) או פריטטס, כדורי פירה וצ'יפס בטטה (18 שקלים). בנוסף, יש במקום שניצל, שווארמה טבעונית ומנת ילדים וגם קינוחים.

 

הנשיא 11 שדרות, 08-6819191, ראשון-חמישי 2:00-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 2:00-20:00, כשר

 

Piccolo

דוכן נקניקיות חדש שנפתח באילת. מדובר בהיכל פאסט פוד צבעוני המציע תפריט שכולל מגוון נקניקיות ביניהן מרגז (19 שקלים לנקניקייה או 27 שקלים לשתי נקניקיות), נקניקיית עוף ג'מבו (24 שקלים) ונקניקיית בקר (27 שקלים). מי שאינו מעוניין בנקניקייה יוכל לבחור בין חזה עוף (28-22 שקלים) המוגש בלחמנייה קצרה או ארוכה, פרגית בורגר (42 שקלים), צ'יקן בורגר (35 שקלים) והמבורגר קלאסי במשקל 200 גרם (45 שקלים).

 

הבז מרכז התיירות אילת, ראשון-רביעי 3:00-12:00, חמישי 5:00-12:00, מוצ"ש-3:00, כשר

 

גרקו הרצליה

פתיחה משמעותית גדולה צפויה לקראת סיום השנה מהכיוון של המסעדן צביקי עשת ("גרקו", "אמריקה"), שיחד עם שותפו השף אליאב גולדברג חולשים כיום על מתחם גרינברג הממוקם באזורי ח"ן בתל אביב עם ארבעה בתי אוכל: ביסטרו גרינברג, מסעדת גרקו היוונית, ג'לטריה ו-PIZZA. לפני פחות משנה פתחו השניים את "אמריקה" בבית ציוני אמריקה, מסעדה המגישה אוכל אמריקני בפרשנות עכשווית.

צילום: ירון ברנרהמסעדן צביקי עשת: בקרוב בהרצליה (צילום: ירון ברנר)

צילום: ירון ברנרהשף אליאב גולדברג (צילום: ירון ברנר)

בתחילת חודש דצמבר ישיק עשת מיזם קולינרי נוסף בקומת הקרקע של מלון "פאבליקה" החדש ברחוב אבא אבן שבאזור התעשייה והמסחר של הרצליה. זה יהיה סניף שני למסעדת "גרקו", שיכלול גם מעדניה יוונית, אזור הופעות חיות וכן אזור שירות מהיר לטובת עובדי המשרדים שבאזור.

 

כמו כן ייפתח במקום סניף שני ל"ג'לטריה" שבבעלות עשת, שיציע מגוון מתוקים וג'לאטו איטלקיים אותנטיים, בדומה לסניף הפועל באזורי ח"ן. במהלך שנת 2018 תיפתח בסמוך מסעדה נוספת בבעלותו של עשת, שנמצאת בימים אלו בפיתוח ותכנון.

 

ברווזי - סנדביצ'יה עירונית

השף רז רהב יפתח בתחילת שנת 2018 את "ברווזי", מיזם שני לקבוצת הבעלים שהקימו לפני כשנה וחצי את מסעדת OCD התל אביבית, שמגישה תפריט טעימות וזכתה להצלחה רבה.

 

הסנדביצ'יה, שתיפתח ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב בחלל הכניסה של מלון הבוטיק "טשרניחובסקי" שנבנה בימים אלו, תציע מגוון צבעוני של כריכים במתכונת של טייק אווי עם מספר מצומצם בלבד של מקומות ישיבה. 

צילום: יח"צ (צילום: יח"צ)
 

למעוניינים, אפשר לבחון את תהליך ההקמה וההתפתחות של המקום החדש דרך עמוד האינסטגרם החדש BarvaziTLV.

 

טשרניחובסקי 17, תל אביב