בשיתוף הסתדרות המורים ובנק מסד
רבות נאמר על כך שמערכת החינוך לא בהכרח מכשירה את הילדים ואת בני הנוער ל"חיים האמיתיים". זה דבר שאי אפשר להגיד על המורה דורון ליברמן. מסלול הלימודים הייחודי שייסד עושה בדיוק את זה.
יום אחרון להמליץ על המורה של המדינה! מלאו את טופס ההמלצה
"הרעיון התגבש בשנת הקורונה", מספר ליברמן, המלמד בתיכון אמי"ת המר ברחובות, "במטרה לצמצם הידבקויות שילבו בתי ספר רבים למידה במרחבים פתוחים ובאתרי טיולים, וראינו שאפשר להעביר להם את כל החומר גם אם נמצאים רק שלושה ימים בכיתה, וללמידה בחוץ יש שלל יתרונות. כאשר המערכת חזרה לשגרה החלטתי למסד את השיטה".
2 צפייה בגלריה
דורון ליברמן ותלמידיו. פורץ דרך
דורון ליברמן ותלמידיו. פורץ דרך
דורון ליברמן ותלמידיו. פורץ דרך
(צילום: תיכון אמי"ת המר)
בתיכון שבו הוא מלמד הסכימו לאמץ את היוזמה. התוצאה: מסלול הלימודים "רגבים בתיכון", אותו מוביל ליברמן, שכיום נמצאים בו תלמידי כיתה ז'. המסלול המבוקש כולל את הכרת הארץ, חקלאות, מיומנויות שדה ועוד.
"גם בטבע אפשר ללמוד מתמטיקה, מושגים ופתגמים", אומר ליברמן, "כך, למשל, היינו בבור מים ולמדנו לחשב כמה זמן לוקח לאבן נזרקת לבור להגיע לתחתית. יש פה חישוב מתמטי מסוים. בגדול, אנחנו מנסים לתפור את כל הדברים שלומדים בבית הספר - לשטח. בנוסף, יש עבודה על מיומנויות חיים. לדוגמה: נסענו לטיולים ברכבת ובתחבורה ציבורית, וגם קיימנו מסע ללא טלפונים סלולריים וללא שעונים, שבו היה מרתק לגלות איך הם מתקשרים ביניהם. זה מחנה אימונים לחיים. אני יכול לעבוד איתם על עניין של זמנים, על הגעה מאורגנים עם הציוד. אי־אפשר לעשות את זה רק עם מחברות בתוך הכיתה".
יום אחרון להמליץ על המורה של המדינה! מלאו את טופס ההמלצה
וזה גם המסר שלו למורים אחרים: "צאו מהכיתה. הלמידה כבר מזמן לא שם. כל הידע כבר נמצא בבינה המלאכותית. אבל כשנמצאים בשטח אי־אפשר להעתיק, אי־אפשר לבקש עזרה מהמחשב. התלמיד בעצמו צריך לפעול ולעבוד. פה נמצא החינוך. לתת לתלמיד סל כלים להתמודדות עם קשיים".
התלמידים, לא במפתיע, מרוצים. "גיליתי שאני טוב בדברים שלא חשבתי עליהם, למשל התמצאות במרחב", אומר אביעד מזעקי, תלמיד כיתה ז', "במסעות ובטיולים, גם כשקשה וגם כשחם, למדתי לא לוותר".
2 צפייה בגלריה
דורון ליברמן
דורון ליברמן
דורון ליברמן
(צילום: תיכון אמי"ת המר)
אליחי דדי, מנהל אמי"ת המר, אומר: "דורון, בדרכו הייחודית ובהשקעה בלתי פוסקת, בונה את תלמידיו לחיים והם הולכים אחריו בלב שלם. 'רגבים' הוא אחד משישה מסלולים ייחודיים ומגוונים שיש לנו פה. התפיסה בו היא להעביר את התלמידים תהליכים קבוצתיים ואישיים, להוציא אותם מאזור הנוחות שלהם ולחשל אותם".

יום אחרון להמליץ על המורים של המדינה

מי יכול להשתתף בתחרות?
בתחרות יכול להשתתף כל מורה ואיש חינוך פעיל (כולל מי שנמצא בשנת שבתון) שמלמד בבית ספר יסודי או על-יסודי בהוראה, ותרם תרומה יוצאת דופן במסגרת פעילותו החינוכית. בנוסף, אנחנו מקיימים מסלול תחרות מיוחד למורים הנמצאים במערכת עד שלוש שנים בלבד בשם "המורה המבטיח של המדינה".
מי יכול להמליץ?
תלמידים (בעבר או בהווה), הורים, מורים ומנהלים מוזמנים להציע מועמדים לתחרות. ניתן להמליץ שוב על מורים שהמליצו עליהם בשנים קודמות ולא זכו.
איך ממליצים?
מלאו את טופס ההמלצה וספרו לנו מי המורה שראוי לדעתכם לזכות בפרס הצטיינות ובהכרה ציבורית – ואולי הוא יזכה להיות אחד מששת המורים המצטיינים שייבחרו על ידי ועדה של אישי ציבור מובילים.
לאן לפנות לקבלת עזרה במידת הצורך?
ניתן לפנות אלינו בדואר אלקטרוני לכתובת hamore@yedioth.co.il
עד מתי אפשר להמליץ?
היום (19.3) הוא היום האחרון להמלצות.
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף הסתדרות המורים ובנק מסד