בשיתוף עמותת עולל עזרה ואהבה לילד
זו יכולה להיות השכנה מעבר לדלת, או האמא שאתם פוגשים בגינה, זו שהכל נראה אצלה רגיל, לכאורה - עוד אמא לתינוק בן פחות משנה. אך כאשר מביטים עמוק אל תוך עיניה, מגלים שם דמעות.
אלפי אימהות בישראל מתביישות לספר על המאבק היומיומי שלהן להשגת תחליף חלב לתינוק שלהן. המצוקה הכלכלית של רובן רק גדלה בשנה החולפת, על רקע עליית מחירי המזון.
אצל חלקן גם קיים הפחד הגדול ביותר - ששירותי הרווחה ייקחו להן את התינוק. "מה הם יגידו לאמא שלא מסוגלת לדאוג לתינוק שלה לדבר הכי בסיסי - תחליף חלב?", אומרת לילך (שם בדוי), אם לתינוק בן שנה וחצי.
חן, אם לתינוקת צעירה, מספרת כי היא חיה מקצבה של 2,000 שקלים לחודש. "עברתי לגור עם ההורים אחרי שבן זוגי עזב את הבית יום אחד והשאיר אותי עם חובות ובטן בחודש תשיעי". חן מספרת כי היא לא יכולה לצאת לעבוד משום שאין מי שישמור על התינוק ופעוטון עולה פי שניים מהקצבה, וההורים לא יכולים לסייע. חן, מורן ולילך הן רק טיפה בים של אימהות שפנו לפרויקט 'תינוקות של החיים'.
מבצע הצלה של תינוקות רעבים בישראל
לרגל יום הילד הבינלאומי המצוין השבוע (1.6), פרויקט 'תינוקות של החיים' של עמותת "עולל עזרה ואהבה לילד" יוצא במבצע מיוחד להצלת תינוקות רעבים.
גלי ניצן, מייסדת הפרויקט, מבהירה כי חשוב להבין שעל פי רוב מדובר בנשים צעירות שנקלעו למצב כלכלי קשה בתקופה מורכבת זו. "הפניות לא מפסיקות, ורשימת ההמתנה שלנו עומדת על כ-700 אימהות בכל רגע נתון", אומרת ניצן. התרומות שמגיעות ל'תינוקות של החיים' הן קרש ההצלה של עשרות אלפי משפחות עם תינוקות רעבים".
עדי ממון (43), רכזת העמותה, מעידה כי בחודשים האחרונים הגיעו פניות גם מאימהות משכילות שהיו ממש עד לאחרונה חלק ממעגל העבודה, ואף החזיקו במשרות טובות. "הסיוע שלנו הוא מידי, SOS. אנחנו נותנים את המענה עד שהמשפחה עומדת על הרגליים. עם הזמן, הן סומכות עלינו ומעלות חיוך קטן על הפנים".
חן מספרת כי היא כאשר פנתה לשירותי הרווחה, הם הפנו אותה אל עמותת 'תינוקות של החיים'. "הם רוצים לסייע, אך הבירוקרטיה לוקחת זמן ובינתיים התינוק שלי רעב, הוא לא יכול לחכות".
"מסייעים במספר כיוונים בזמן אמת"
בנוסף לתרומה כספית שאפשר להעביר, העמותה מזמינה את הציבור גם לקחת חלק ולהתנדב בדרכים שונות כגון: ייעוץ וייצוג משפטי ושיתופי פעולה.
"בדרך להצלת כמה שיותר תינוקות רעבים, עולה הצורך בסיוע רחב יותר כדי לעזור לאמא או למשפחה לעמוד שוב על הרגליים ולחזור למצב בו הם יכולים לכלכל את המשפחה בכבוד, באמצעות אספקת אוכל ויצירת חיבורים מקצועיים בדרך בחזרה למעגל העבודה, ליווי והכוונה מקצועית בהתאם לצורך.
"עם זאת, קודם כל צריך לעצור את הרעב", אומרת ממון. "כל עוד אמא יודעת שהתינוק שלה רעב, היא לא יכולה לחשוב ולפעול. היא במצב הישרדותי. חלק מהאימהות הודו שנאלצו לגנוב מהסופרמרקט תחליף חלב ברגע של מצוקה. רק כשהתינוק שבע, היא יכולה להתחיל להרים את עצמה מהמצב הזה".
בשיתוף עמותת עולל עזרה ואהבה לילד