כ-150 לוחמי מילואים של חטיבת עציוני הגיעו לכרם צעיר בדרום רמת הגולן, ובמשך שעות רבות טיפלו בו - גזמו ענפים, עישבו, סיקלו אבנים, עד שלבסוף הצליחו להציל אותו מאבדון.
לוחמי החטיבה, שהוקפצו לשירות מילואים ב-7 באוקטובר וביצעו משימות בגבול הצפון, מסיימים כעת את שירותם כחלק מריענון הכוחות שמבצע צה"ל. לדברי רב-סרן (מיל') רונן פייגלין, סגן ראש מטה ב"קדמית" של חטיבת עציוני, אנשי החטיבה חיפשו דרך לציין את תום פרק הלחימה בצורה משמעותית.
הלוחמים יצרו קשר עם חמ"ל המתנדבים של ארגון "השומר החדש", שהציע להם אתגר קשה במיוחד שדורש עבודת כפיים רבה: שיקום של כרם מוזנח, שלא טופל יותר משלושה חודשים. הלוחמים נענו מיד למשימה.
ערב קודם לכן, כשפתחו קבוצת ווטסאפ משותפת עם בעלי הכרם, נכונה להם הפתעה מרגשת ומשמחת במיוחד: בעלי הכרם הוא לא אחר מרס"ר (במיל') יאיר גולדיטש, ששירת בגדוד לצד רס"ן פייגלין במשך 20 שנה, עד שהתקדם לתפקיד בכיר יותר בחטיבה. "התרגשתי מאוד שאנחנו עוזרים לא רק לחקלאות, אלא גם למילואימניקים שגויסו למערכה ועזבו את האדמה שלהם, ובטח כשגיליתי שמדובר בלוחם בחטיבה שלנו", אמר פייגלין.
גולדיטש: "בגלל שגויסתי ולא יכולתי לעבוד בו, הכרם הגיע למצב שאם הוא לא יטופל מיד, השרשת הגפנים והתבססותם עלולה להיפגע מאוד. לכן זה רק מעצים את משמעות האירוע הזה, של 150 חבר'ה שמגיעים לכרם ונותנים יד בזמן שאנחנו כל כך זקוקים לה"
שלשום, ברגע האחרון, הצליח גם גולדיטש להשתחרר לזמן קצר מהמשימות המבצעיות בגדודו, ולהצטרף לחבריו לחטיבה, בעבודות להצלת הכרם שלו. "זו הפעם השלישית שהצלחתי להגיע לכאן מאז שפרצה המלחמה וגויסתי", סיפר.
את הכרם נטע גולדיטש יחד עם שותפיו מהגולן, אורי מרגלית ויואב גביש, שבועות ספורים בלבד לפני פרוץ המלחמה. לכן, גם הם - כמו חקלאים ובעלי עסקים רבים שנפגעו מהקריטריונים המורכבים לפיצויים - לא זכאים לקבל את תמיכת המדינה לכיסוי הנזקים.
"אין לנו יכולת להוכיח הפסדים לעומת שנה קודמת, כי הכרם לא היה קיים אז", הסביר גולדיטש. "בגלל שגויסתי ולא יכולתי לעבוד בו, הכרם הגיע למצב שאם הוא לא יטופל מיד, השרשת הגפנים והתבססותם עלולה להיפגע מאוד בשלב הרגיש הזה. לכן זה רק מעצים את משמעות האירוע הזה, של 150 חבר'ה שמגיעים לכרם ונותנים יד בזמן שאנחנו כל כך זקוקים לה".