מדי שנה, ביום האזכרה הממלכתי לראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל, מעניקה אוניברסיטת "בן גוריון" אות כבוד לאזרחים שמקיימים את מורשתו. השנה, לאחר דחיית הטקס בשל הסמיכות לטבח 7 באוקטובר, הוא ייערך ב-8 בדצמבר ולעשרה זוכים יוענקו אותות הכבוד בשל היותם "מרחיבים את גבולות המעורבות, הנתינה והידע האנושי".
בין הזוכים אסנת פרי, יו"ר קיבוץ ניר עוז, שבאותה שבת ניצלה בזכות גבורתו של בעלה חיים פרי ז"ל, שהקריב את חייו כשיצא מהממ"ד והתעמת עם המחבלים שפרצו לביתם. חיים נחטף לעזה כשהוא בחיים, ושם נרצח על ידי שוביו. ב-20 באוגוסט 2024 הודיע דובר צה"ל כי גופתו של פרי הוחזרה לישראל יחד עם חמש גופות חטופים נוספות: אברהם מונדר, יורם מצגר, יגב בוכשטב, נדב פופלוול ואלכס דנציג.
3 צפייה בגלריה
אסנת פרי
אסנת פרי
אסנת פרי. "מנהיגה ואשת מעשים"
(צילום: גדי בר ציון)
בדברי ההסבר לבחירתה נכתב כי אסנת, "מתוך האבל הכבד - האישי, הקיבוצי והלאומי - בחרה לרתום את כל מרצה ויכולותיה המצוינות למען החברה בהשראתם של יקיריה, ומובילה את קהילת ניר עוז מהשבר האדיר שחוותה - אל עבר שיקום וצמיחה מחדש".
עוד צוין כי היא "מנהיגה ואשת מעשים, אשר כיושבת ראש הקיבוץ עושה לילות כימים למען שיקום הבית ההרוס והקהילה הפגועה של ניר עוז, מתוך מסירות אישית עזה ואמונה בלתי מעורערת בכוחם של האנשים ובעתיד של בנייה ושגשוג". האוניברסיטה מעניקה לה את האות "למי שאל מול האתגרים העצומים, מביאה תעצומות נפש אדירות ואופטימיות בלתי נדלית, שבעזרתן היא מובילה את נס התקומה של קהילתה ושל יישובי העוטף, ומעניקה תקווה לכל איש ואישה, לקיבוץ ניר עוז ולנגב כולו".
3 צפייה בגלריה
נדב פופלוול, בוכשטב יגב, יורם מצגר, חיים פרי, אברהם מונדר, אלכס דנציג
נדב פופלוול, בוכשטב יגב, יורם מצגר, חיים פרי, אברהם מונדר, אלכס דנציג
נחטפו מבתיהם בעוטף - והוחזרו בארונות כעבור 10 חודשים
( באדיבות המשפחה)

246 ימים של מאבק עיקש

12 חבריה של נועה ארגמני, שנחטפה ממסיבת הנובה יחד עם בן זוגה אבינתן אור שעדיין מוחזק בשבי, יקבלו גם הם את האות: עמית פרפרה, רוני כהן וואז, יאיר כהאן, בר רהב, אופיר תמיר, תמרה גוקובסקי, שלומית אור, מרסיאנו גולדשטיין, יאן גורז'לצן, סתיו דואיב, נועה שטרן ואמיר מועדי.
על פעילותם נכתב כי "התגייסו בכל מאודם למאבק לשחרורה של נועה משבי החמאס, והשקיעו את כל זמנם, מרצם ויכולותיהם, במשך 246 ימים מחרידים, במאבק על חייה, תוך מרוץ נגד הזמן". האות מוענק להם "בהשתאות על המסירות מעוררת הגאווה של סטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שפעלו בין היתר בפגישות עם פוליטיקאים ושגרירים, ראיונות לגופי תקשורת מכל רחבי העולם, גיוס משאבים והסברה".
עוד צוין כי "עטפו בחום את משפחתה ועשו כל שבידם על מנת לגרש מעט מהחושך ולפזר את ערפל הבורות העולמי", וכן "החזיקו בעוז ובנאמנות את התקווה עבור כולנו, מתוך אמונה בלתי מעורערת בסיום האופטימי, שהתממש עם חילוצה ההרואי של נועה וחזרתה לחיק משפחתה". בימים אלו, הם ממשיכים במאמציהם "לטובת שחרור כל החטופות והחטופים ולהבטחת שובם במהרה".
3 צפייה בגלריה
החברים של נועה
החברים של נועה
החברים של נועה ארגמני ואבינתן אור, שעדיין מוחזק בעזה. "התגייסו בכל מאודם למאבק"
(צילום: גדי בר ציון)
נועה חולצה במבצע ארנון של כוחות צה"ל בלב נוסייראת, יחד עם החטופים אלמוג מאיר ג'אן, שלומי זיו ואנדריי קוזלוב. המבצע, שהתבצע ב-8 ביוני על ידי לוחמי הימ"מ והיחידה המבצעית של השב"כ תחת אש. במהלך החילוץ נפל קצין הימ"מ רב-פקד ארנון זמורה ז"ל, שעל שמו נקרא המבצע.
רב‑פקד ארנון זמורה ז"ל, שנפל במבצע החילוץרב‑פקד ארנון זמורה ז"לצילום: דוברות המשטרה
זוכים נוספים באות הכבוד מטעם האוניברסיטה הם השחקנית אורנה בנאי, המכון למורשת בן גוריון, ארגון זק"א, איש העסקים דובי פרנסס, המדענית פרופ' מיכל שפירא, הצייר והפסל גדעון שני, ארגון "אג'יק מכון הנגב" והמכינה הקדם צבאית "אשר רוח בו".
"אות הכבוד ע"ש דוד בן גוריון ניתן לממשיכות ולממשיכי דרכו, חזונו ורוחו", אמר יו"ר האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ. השנה יותר מתמיד, היינו זקוקים כולנו למעט מן הנחמה הזו המגולמת בעשייה שלהן ושלהם. קהילת האוניברסיטה איבדה רבים וטובים כל כך מאז 7 באוקטובר 2023, ואנו רואים אחריות להמשיך ולהאיר גם את מורשתם" .