"במסגרת התפקיד שלי עסקתי רבות בפרקטיקה של פינוי פצועים לתוך הנמ"ר והענקת טיפול רפואי בו", מספר סרן דוד מששה, רופא בחטיבת גולני. "עם המתנדבים ב'העםלחיה', יצרתי יריעות ייחודיות המאפשרות לכוחות בשטח לטפל בפצועים בצורה נוחה, קלה ומהירה יותר. בעתיד, כשהן ייכנסו לשימוש הכוחות בשטח, הן יאפשרו לייצר סדר טיפולי, ואף לקצר זמנים בטיפול בפצועים. שניות בודדות במקרים קשים יכולות להיות מצילות חיים".
יומיים בלבד אחרי שפרצה המלחמה, אלמוג אלפומה (30) ממושב בצרה, לוחם לשעבר ביחידה מיוחדת, לא הצליח להישאר אדיש לדיווחים מהשטח על ציוד בלאי שאיתו נשלחים הלוחמים לקרב. לפני חמש שנים הוא נפצע כספורטאי מקצועי באזרחות ולכן לא נקרא למילואים, אבל היה לו ברור שהוא ימצא דרך לתרום למאמץ המלחמתי. בתור בוגר תואר לעיצוב תעשייתי, הוא מצא את החיבור המושלם בין הצורך מהשטח, עברו הצבאי כלוחם והידע המקצועי שרכש, והקים את "העםלחיה" - מתפרה לתיקון והתאמת ציוד ללוחמים.
"התמקמתי בקיבוץ ברור חיל שנמצא בעוטף, הכי קרוב ללוחמים בשטח. גייסתי את המתנדבים והמתנדבות דרך הרשתות, כולם בעלי רקע עיצובי או שהיו בתפקיד צבאי שעסק בציוד לוחמים", מתאר אלפומה. "תחילה תיקנו ללוחמים ציוד לא כשיר לשימוש, כמו תיקי 'לואו' מתפוררים, וסטים קרמיים קרועים, מדי ב' מרופטים ועוד. בהמשך התחלנו לייצר מוצרים מאפס, בהתאם לדרישות חדשות שעלו מהשטח לציוד שלא היה קיים עד כה בצה"ל - כמו פק"ל עבור גששים שחיפשו אחר נעדרים בתחילת המלחמה.
"אפילו לייקה, כלבת כיתת הכוננות של ברור חיל, קיבלה מאיתנו רתמה שעוצבה במיוחד לצורך של הלוחמים לצידה ובהתאם למידותיה".
הצוות של "העםלחיה" כולל תשעה מתנדבים ומתנדבות בני 40-30, שעובדים יום-יום בתיקון ציוד בלוי ומציאת פתרונות יצירתיים ללוחמים וללוחמות בשטח. "כולם עצרו את החיים שלהם באמצע ונרתמו לעשייה. החל מדצמבר, מתוך ההבנה של חשיבות הפעילות שלנו פה - הצוות התחיל לקבל ימי מילואים", שיתף.
יחד עם זאת, עלויות הציוד שאיתו עובדת "העםלחיה" לא ממומן על ידי הצבא - וכעת הצוות מגייס תרומות להמשך עשייה. "הציוד שבו אנחנו משתמשים יקר מאוד, כל סבב קנייה עומד על 25-20 אלף שקל. נעזרנו בגיוס כספים דרך עמותת עזר מציון או תורמים פרטיים, אבל אנחנו חייבים להמשיך לגייס כדי לא לעצור את המיזם החשוב הזה.
יפתח גץ (42), מהיישוב בני דקלים, לוחם במיל' ביחידת נץ, משרת במילואים מ-7 באוקטובר עד היום. הוא פנה ל"העםלחיה" כדי לייצר חגורה טקטית שמסייעת לנשיאת משקל כבד בשטח. "צוות 'העםלחיה' פשוט עשו פלאים. הצליחו להבין בדיוק מה אנחנו צריכים. ברגע שבנינו מודל מושלם - הם יצרו 45 יחידות ממנו. כל מי שרואה אותה - אומר שגם הוא רוצה כזו. מאז אני ממשיך להפנות אליו אנשים שיוכלו ליהנות מהפעילות שלהם. הם עושים מהפכה! מגיע להם שאפו גדול", סיפר גץ.
לתרומות עבור פעילות "העםלחיה" - כנסו לקבוצת הפייבוקס, צרו קשר עם אלמוג במספר: 052-8406674 או חפשו באינסטגרם "העםלחיה"