במקביל להכרזה, כאן באילת, על מיס הודו כזוכת תחרות מיס יוניברס ה-70, שדולת הנשים בישראל קיימה אירוע אלטרנטיבי ב'מרכז פרס לשלום ולחדשנות' תחת השם - MISS FIX THE UNIVERSE, במסגרתו הוצגו לציבור בישראל ובעולם היופי שמתחולל בעשייה החברתית בישראל, והנשים שפועלות למען תיקון עולם בתחומי זכויות אדם, זכויות נשים, סביבה, צדק חברתי, דמוקרטיה ושוויון.
243 אקטיביסטיות השתתפו כמועמדות בתחרות עם המיזמים החברתיים שהקימו - חלקם חדשים חלקם ותיקים. כ- 65 אלף א.נשים ביקרו באתר שהוקם לקראת התחרות וכ-50 אלף הצבעות נרשמו.
צפו באסתי זקהיים מסבירה את הרציונל מאחורי הקמת התחרות:
צוות השיפוט ברשות השופטת בדימוס סביונה רוטלוי, קיבל אליו את רשימת 15 האקטיביסטיות שזכו למרב הקולות, בהן עדית רומנו ומיטל בן ארי - מקימות חוות החופש לשיקום בעלי חיים, לאה פורשטט עם פרויקט שפועל למען ילדים דרום סודנים ומשפחותיהם שגורשו מישראל לדרום סודן, טלי בראל הס שמקימה בימים אלו ארגון שיפעל להנגשת תשלומי זכויות סוציאליות לאוכלוסיות עובדות ועובדי משק הבית, ורבות וטובות אחרות.
לאחר בחירת הציבור, חבר השופטות בחר שלושה מיזמים שקיבלו מענק מימון, ושלושה מיזמים אחרים שקיבלו ייעוץ עסקי מפירמת הייעוץ וראיית החשבון Deloitte.
שלוש היזמיות שקיבלו מימון בסך של 30,000 שקל כל אחת להמשך פעילותן הן יעל ורד, יוזמת "הבושה עוברת צד", אמירה קאסם וחני סבג, היוזמות של "job360" הפועל לקידום תעסוקה בחברה הערבית והחרדית, ויעל שרר, מנהלת "הלובי למלחמה באלימות מינית". היזמיות שקיבלו תוכנית ייעוץ עסקי הן ד"ר מאיה טורם, מייסדת מרפאה להתקנת אמצעי מניעה, חינוך מיני ומניעת מחלות מין - לנשים חסרות מעמד במעגל הזנות, מונא ערוק, יוזמת "מהפך תע"ייר", המעניק לנשים ערביות ויהודיות בקהילות מוחלשות גישה ללימודים אקדמיים, ופייני סוקניק, יוזמת "באשר תלכי", קהילת לנשים חרדיות בתהליכי גירושין.
"הקמנו את 'מיס פיקס' כקונטרה, מאחר שאנחנו מאמינות שמדידת נשים דרך הנראות שלהן והיקף המותן שלהן, מבטאת הסתכלות ותפיסת עולם שגויות על מקומן של נשים בחברה", הסבירה מנכ"לית שדולת הנשים בישראל, עו"ד עינת פישר-לאלו. "נשים מביאות לעולם יוזמות מדהימות, המקדמות שינוי ותקווה לחברה, למדע, לעסקים ולסביבה, בישראל ובעולם כולו. זה הזמן להוקיר את האקטיביזם ואת החשיבה קדימה, לחגוג, לממן ולקדם פרויקטים אשר עובדים למען עולם טוב יותר ואת הנשים שמאחוריהם".
הירתמות לשינוי מציאות ושינוי סטנדרט ההתנהגות
יעל שרר, מנהלת הלובי למלחמה באלימות מינית, ואחת מהזוכות במענק , מספרת: "מרגש לזכות, ועוד יותר מרגש לעמוד בשורה אחת עם נשים מעוררות השראה שמשנות את המציאות. הזכייה היא לא רק שלי ושל הלובי, היא של עשרות המתנדבות והמתנדבים, של אלפי התומכות והתומכים בפעילות שלנו, ושל אלפים רבים של נפגעות ונפגעי אלימות מינית. לא יהיה יותר שיח עלינו בלעדינו, הימים האלה עברו. רק לאחרונה סיימנו קמפיין מימון המונים מצליח שהוכיח שרוב הציבור איתנו. אי אפשר לעצור מהפכה שהגיע זמנה, ובטח לא כשיש איתנו כל כך הרבה נשים וגברים".
זוכה נוספת, יעל ורד, שהקימה את "הבושה עוברת צד", סיפרה: "המיזם נולד לפני שנה וחודשיים בעקבות כל מעשי הזוועות האחרונים של אלימות נגד נשים שאליהם נחשפנו כולנו בתקשורת. המטרה שלנו הייתה לשנות תפיסות שלצערנו קיימות בקרב חלק מהציבור, ולהעביר את המסר שמי שצריך להתבייש הוא אך ורק התוקף ובשום אופן לא הקורבן. נראה שהיה קיים צמא בציבור לנקיטת צעדים בנושא, ולכן כשעלינו עם שילוטי חוצות אלפים נרתמו לגיוס ההמונים שלנו. זאת מתוך הבנה כי בהיעדר סנקציה משפטית מספקת, נדרשת ענישה חברתית, והכול כמובן בהתאם לחוק. לצערי יש עוד המון עבודה לעשות בנושא, בטח ובטח בצל הפרשיות האחרונות שעליהן שמענו ממש בשבועות האחרונים בצבא, בשב"ס, בתחום האופנה, הכדורגל ואפילו בבית הספר. בשל כך פתחנו עמוד גיוס חדש בשם 'הבושה עוברת צד 2022', ואנחנו בעיצומו של גיוס שאמור לאפשר לנו להמשיך ולפעול.
עו"ד אופיר סמו ברקת, מנכ"ל אתר "ביאקטיב", מימון המונים להליכים משפטיים בעלי אופי ציבורי-חברתי, שהפרויקטים של יעל שרר ויעל ורד הוקמו בפלטפורמה שלו סיכם: "המבחן האמיתי של מהפכת 'מי טו' איננו רק באימוץ האמירות וההצהרות, אלא בהירתמות לשינוי מציאות ולשינוי סטנדרט ההתנהגות והוקעה של התוקפים. בשנה האחרונה גויסו דרך אתר ביאקטיב מעל מיליון שקלים מאלפי תומכות ותומכים, ובסך הכול כארבעה וחצי מיליון ש"ח מיום שהאתר הוקם. 34 אלף תומכות ותומכים הביעו לא רק מחאה אלא בעיקר תמיכה במאבקים ציבוריים ורצון אמיתי לשנות מציאות".