בשיתוף אסם-נסטלה
גם לפני שהמלחמה פרצה, תושבי שדרות ויישובי העוטף חיו תחת שגרה שכללה אזעקות וריצות למרחבים מוגנים.לצד זאת, היו גם חיי פנאי, עסקים שפועלים וכמובן גם מפעלים חיוניים שמהווים עוגן של ממש - כמו מפעל אסם נסטלה בשדרות, שמעסיק 520 עובדים ומייצר כ-50,000 טונות מזון בשנה.
מפתיתים ועד לקטשופ
מפעל אסם-נסטלה בשדרות נוסד בסוף שנות ה-70 של המאה הקודמת, הגדול מבין חמשת מפעלי החברה בישראל. עד שנרכש, היה שייך לחברת "פרומין" והוקדש לייצור אטריות - אך עם הרכישה הפך למפעל מתקדם, עם 3 מחלקות שמפיקות מוצרים שאף מזווה לא שלם בלעדיהן: מפתיתים ושקדי מרק ועד לאינסטנט פודינג, קטשופ ורטבים לבישול.
כשפרצה המלחמה, כבר בשבוע השני, היה ברור שהמפעל חייב לשוב ולעבוד - גם תחת מתקפות טילים וגם כשמצבת כוח האדם אינה מלאה. שבועיים לתוך הלחימה, המפעל פתח את שעריו למען העובדים, ובעיקר כדי שמוצרי יסוד חשובים יהיו זמינים על המדפים. ליאת קידר- פייגין, מנכ"לית חטיבת המזון באסם נסטלה: "אסם נסטלה היא חלק בלתי נפרד מהעיר שדרות ואנו יודעים כי יש לנו מחויבות אמיתית לתושבי העיר. מפעל אסם שדרות קיים כבר קרוב ל-45 שנים בעיר ומרבית מעובדי המפעל הינם תושבי העיר וסביבתה".
ממשיכים לייצר גם בתוך הכאב והטראומה
בטבח האכזרי של ה-7 לאוקטובר, עובדי המפעל איבדו את אחד מחבריהם לעבודה, מאיר אלחרר ז"ל, שנרצח עם אשתו, ליז, בחולית. עובדים אחרים חוו את הטראומה מקרוב כשקרובי משפחותיהם נפגעו, נרצחו ונחטפו. כיוון שלא מעט מעובדי המפעל פונו מבתיהם, אסם דאגה לסייע לעובדים ובני משפחותיהם שרצו לחזור לעבודה ושכרה להם דירות, חדרים בבתי מלון במקומות סמוכים ורכבים שיוכלו להגיע לקווי הייצור.
בנוסף, קבוצת אסם נסטלה הקימה קרן לתמיכה בתושבי העיר שדרות בהיקף של מיליוני שקלים. מנכ"ל קבוצת "אסם נסטלה": "ליבנו עם המשפחות והתושבים היקרים, שנפגעו פגיעה קשה במתקפת הטרור הרצחנית בשבעה באוקטובר. בחרנו להקים את הקרן שתסייע ישירות לדור הצעיר שנפגע מהאירועים הללו בצורה משמעותית. הקמת הקרן תצמיח את הדור הצעיר בשדרות ובד בבד, תחזק את התעשייה הישראלית בכלל ובעיר שדרות בפרט".
צילום: אסף מגל | הפקה: ניצן כהן
"הייצור הזה - מסר שאנחנו פה כדי להישאר"
אירועי ה-7 לאוקטובר קטעו רצף של 45 שנה: עד למתקפת הטרור, מפעל אסם נסטלה מעולם לא הפסיק את העבודה שלו. מאחר והמחבלים היו על הקרקע, ביומיים הראשונים ללחימה הכניסה הייתה אסורה. היות ומדובר במפעל מזון חיוני, הוא נפתח מחדש אחרי וידוא שהעיר מטוהרת ממחבלים.
סיירת משפיענים הגיעה לבקר במפעל והתרגשה לראות שגם הטרור לא מנע מעובדי המפעל להתגייס ל"צו 8", להגיע לעבודה ולייצר מזון למען כולנו.משפיענית הרשת אורטל עמר: "אני שמחה שהגעתי לכאן. זה עושה לי טוב לראות שהמפעל הזה עובד, שיש פה חיים. שאנשים עובדים. אנחנו צריכים להמשיך לייצר כאן בארץ ולתת עבודה לאנשים בארץ". צח סימון, בעל הבלוג "אמאל'ה אני אבא": "מעבר לזה שזה חיוני - הייצור הזה הוא מסר שאנחנו פה להישאר והמנגינה הזאת אי אפשר להפסיק".
בשיתוף אסם-נסטלה
פורסם לראשונה: 07:00, 25.12.23