בשיתוף כתר
עובדי החברה שהתגייסו לבשל יחד למען עתיד טוב יותר
(צילום: חגי דקל ואסף מגל)
רגע אחרי פסח ועם סיום צום הרמדאן ותחילת חג העיד אל פיטר המסמל את סיום חודש הצום, בחגיגות שכוללות שפע של מאכלים מפוארים וטעימים, הגענו למפעלי כתר באלון תבור, ליום מיוחד בו עובדים ומנהלים הפשילו שרוולים ונרתמו לבשל ולארוז מארזי מזון שיחולקו למשפחות מעוטות יכולות בכפרים הקרובים למפעל.
בראשו של היום המיוחד עמדו בגאווה זו לצד זו השפית ג'קי אזולאי ושף קונדיטור תחריר מסלמי. שתי השפיות המובילות הצפינו אל מפעל הייצור של כתר ויחד עם העובדים והמנהלים מיחידת אחסון ומוצרי פנאי, הכינו ארוחה בריאה ומזינה הכוללת מגוון סלטים מושקעים וקינוחים מסורתיים, שנארזו ונשלחו למשפחות שאין להן, כדי שיוכלו לחגוג את החג בכבוד.
7 צפייה בגלריה
(צילום: ארטיום ז'יבטין )
7 צפייה בגלריה
(צילום: ארטיום ז'יבטין )
"בעיד אל פיטר אנחנו מכינים אוכל מכל הלב", מסבירה בחיוך תחריר ומוסיפה: "חודש הרמדאן מאופיין בצדקה, נתינה וברכה ולכן אנחנו כאן בכתר כדי לתת את המארזים, דווקא עכשיו. בשבילי זה דבר מאוד יפה, עבדתי והכנתי את האוכל כאן בכתר באהבה ואתן את זה לאנשים באהבה".
ג'קי אזולאי שעמדה לצידה הוסיפה בהתרגשות: "החג הזה, שמגיע אחרי הרבה ימים של צום, הוא חג שעשיר בכל התבשילים והמאכלים הכי טעימים. הוא חג שמתבטא בשפע של אוכל. הגענו לכאן לבשל ולשלוח להמון המון אנשים שאין להם כדי שאנחנו, אלה שיש להם, יזכרו תמיד את אלו שאין להם".
7 צפייה בגלריה
לקחת חלק מפרויקט שמשלב נתינה לקהילה
לקחת חלק מפרויקט שמשלב נתינה לקהילה
לקחת חלק מפרויקט שמשלב נתינה לקהילה
(צילום: ארטיום ז'יבטין )
7 צפייה בגלריה
(צילום: ארטיום ז'יבטין )
אזולאי מכירה מקרוב את המשמעות של עזרה. "אנחנו 14 אחרים וכשאבא שלי נפטר זה היה הד מאוד גדול והיינו צריכים עזרה", היא משתפת, "באותה תקופה היו דופקים לנו בדלת ומבקשים צדקה ותמיד הלב שלנו היה לאחרים. אני חושבת שכשאני עושה ונותנת אני מרגישה הרבה יותר טוב, אני מסופקת יותר מכל עבודה אחרת שאני עושה. הנתינה ממלא את הנותן ומשאירה אותך על הקרקע. אני חושבת שצריך עוד אנשים עם לב טוב, זה מה שמחבר. אנחנו צריכים לעשות את זה יותר ואולי המצב שלנו ישתנה פה, עם קצת יותר נתינה".
מרווה יאסין משפרעם, מהנדסת תעשייה וניהול במפעל כתר שהשתתפה ביום ההתנדבות, שיתפה: "התחלתי לעבוד בכתר לפני שנתיים ולאורך כל הדרך אני מרגישה שייכת, שאני בבית", היא אומרת בחיוך, "גם בתקופה הזו של הרמדאן, שהיא הכי חשובה בתרבות שלנו, אני מתרגשת לקחת חלק מפרויקט שמשלב נתינה לקהילה". גם יאסין מדגישה את ערך הרמדאן שבא לידי ביטוי במיוחד המיוחד והוא חלוקת מנות המזון לאנשים חלשים. "המפעל שלנו מייצג את החברה הישראלית שאנחנו נמצאים בה, אנחנו עובדים ערבים ויהודים יחד בשיתוף פעולה וכבוד הדדי ובכל הזדמנות שיש לנו אנחנו תורמים ועוזרים לקהילה שסובבת אותנו. זה רק מעיד על הערכים עליהם בנויה החברה וביניהם – הנתינה לאחר. אני מאמינה שנתינה לאחר היא דרך חשובה גם לתת לעצמי".
7 צפייה בגלריה
(צילום: ארטיום ז'יבטין )
7 צפייה בגלריה
(צילום: ארטיום ז'יבטין )
7 צפייה בגלריה
 אודי שגיא, מנכ"ל כתר לצד השפית ג'קי אזולאי ושף קונדיטור תחריר מסלמי
 אודי שגיא, מנכ"ל כתר לצד השפית ג'קי אזולאי ושף קונדיטור תחריר מסלמי
אודי שגיא, מנכ"ל כתר לצד השפית ג'קי אזולאי ושף קונדיטור תחריר מסלמי
(צילום: ארטיום ז'יבטין )
אודי שגיא, מנכ"ל כתר, סיכם ואמר כי "אנחנו חברה רב תרבותית שמעסיקה 2,500 עובדים מכלל החברה הישראלית שעובדים כתף אל כתף יחד וגם חוגגים יחד. זהו יום מיוחד שבסופו כל האוכל יתרם לאנשים שצריכים". לדבריו, "אנחנו מקדמים יוזמות כאלו כי אני מאמין שאנשים מתחברים זה לזה דרך ערכים כמו שוויון ולהיות חלק מהקהילה. דרך שיפוץ גן ילדים או בית של ניצולי שואה, הכנת ארוחה מיוחדת כמו היום או הרמת כוסית לכבוד הפסח – החיבור הזה מייצר אחר כך חיבור גם בפסי הייצור ובחשיבה וההסתכלות הגלובלית. אני רואה חשיבות אדירה בכך שיש אצלנו עובדים מכלל החברה הישראלית והחברה מפיקה ממגוון הדעות ומצורת החשיבה הייחודית הרבה יותר".
העובדים, שאחראים בין היתר על פיתוח וייצור מטבחי החוץ המתקדמים של החברה, לא דמיינו שהמטבחים יהפכו ליום אחד לפינת בישול להכנת מזון עבור הקהילה. או כדבריה של ג'קי אזולאי: "אולי גם כתר מחבר, לא רק אוכל".
בשיתוף כתר