המציאות הביטחונית המשתנה והאתגרים של השנה החולפת הציבו את התעשייה הביטחונית הישראלית בחוד החנית. הצורך להגן על המדינה בצורה הטובה ביותר, לצד פיתוח וחדשנות מתמדת, הפכו למטרה עיקרית שנועדה להפחית את התלות הביטחונית של ישראל במדינות אחרות.
אז כיצד מחזקים את העצמאות הביטחונית של ישראל? אילו חידושים טכנולוגיים קיימים באוויר, בים וביבשה? ומהו הדור הבא של המהנדסים והמהנדסות שיניע את התעשייה הביטחונית קדימה?
כל השאלות הבוערות יקבלו מענה בוועידת ההייטק הביטחוני של ynet ו-"ידיעות אחרונות" בשיתוף לשכת המהנדסים, האדריכלים והאקדמאים במקצועות הטכנולוגיים בישראל.
הוועידה תביא אל הבמה אנשי מקצוע בכירים בתחום, גורמי ממשל וביטחון, אנשי מקצוע מתחום גיוס הון אנושי ועוד שורה של מומחים. יחד הם ישוחחו על הבמה בשורה של פאנלים וראיונות מרתקים. אלו רק חלק מהם:
תעשייה ביטחונית כחול לבן: בשנה האחרונה התחדדה ביתר שאת החשיבות של ייצור מערכות ביטחונית ישראליות. יחד עם זאת, עולה הצורך המתמיד להתבסס על מדינות נוספות. בפאנל זה נדון במדיניות החימושים של ישראל, מדוע התלות בארה"ב עלולה להוות מכשול וכיצד משמרים ומחזקים את העצמאות הביטחונית של המדינה.
באוויר, בים וביבשה: חדשנות ביטחונית - פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית, התמודדות מול איום הכטב"מים ויצירת פתרונות, פיתוח סייבר ועוד.
הדור הבא של המהנדסים והמהנדסות: העלאות מודעות לצורך בגיוס הון אנושי איכותי לתעשייה הביטחונית כולל עידוד של עוד נשים להיכנס לתחום ולהתקדם בו. ניגע בנקודות כמו: הכשרות ייעודיות, קידום המקצועות הטכנולוגים באקדמיה, פורומים מיוחדים, הגעה לקהל יעד מגוון ומיתוג התחום בתקופת המלחמה.
בין המשרד לחזית: פאנל שיתמקד באחת השאלות הכי מדוברות כיום בעולם העבודה – כיצד משלבים בין עבודה לשירות מילואים פעיל. נביא סיפורים אישיים לצד אנשי מקצוע ומנהלים בתחום שהצליחו להטמיע שיטת עבודה מותאמת למציאות הנוכחית.
קשר מתוח: מהם האתגרים בניהול אינטראקציה מקצועית עם קולגות מחו"ל? כיצד ניתן לקיים קשרים המקדמים את האינטרס הביטחוני של מדינת ישראל במציאות בה יש קושי עם תדמית המדינה?
מחדשים לכם: כל הפיצ'רים והטכנולוגיות החדשות שעדיין לא הכרתם בתחום ההייטק הביטחוני.
הוועידה תתקיים במרץ 2025 באולמי LAGO בראשון לציון. היא תועבר בשידור חי באתר ובאפליקציית ynet, ותסוקר בהרחבה ב-ynet ובעיתון "ידיעות אחרונות".