"הגענו לקיבוץ, שהיה אז שטח צבאי סגור, סביבנו נפילות פצמ"רים וברקע אזעקות בלתי פוסקות", סיפר רועי עוזיאל (48), שיחד עם אחיו אראל (45) ואביו יורם (69) מהמושב יודפת, יורדים דרומה מדי יום שישי עם מתנדבים ומסייעים לקהילות של קיבוצי ויישובי העוטף לעבור לבתיהן הזמניים.
"הגענו לכפר עזה לסייע לחלי, בת הקיבוץ, לחלץ מביתה חפצים. ידענו שבעלה נהרג כשלחם עם כיתת הכוננות ב-7 באוקטובר, וניגשנו לזה בהמון רגישות", נזכר רועי במשימה הראשונה שמילאו בתחילת המלחמה.
3 צפייה בגלריה
פעילות "הצוות הצפוני"
פעילות "הצוות הצפוני"
רועי עוזיאל (מימין) עם מתנדב נוסף ב"צוות הצפוני", מובילים חפצים מכפר עזה לרוחמה
(צילום: באדיבות "הצוות הצפוני")
"הבאנו מהבית כמה דברים עם ערך סנטימנטלי מאוד משמעותי לאור האובדן של בעלי", משתפת חלי. "המתנדבים עזרו להוביל את המיטה של הבן שלי מהחדר שלו, דבר שמאוד שימח אותו. הם הביאו איתם אוכל ביתי, והרגשתי שאני בידיים טובות, חמות ואכפתיות. עד היום, כשאני צריכה דברים מהבית בכפר עזה - הם הכתובת הראשונה שאני פונה אליה. הם התקווה שלי".

ממשאית בודדה - למבצע ענק

השמועה על צוות המובילים האדיב עברה מפה לאוזן והיוזמה, שהתחילה במתנדבים בודדים, התרחבה למאות מתנדבים שפועלים כיום תחת עמותת "הצוות הצפוני". "אחרי כפר עזה, התפתחו קשרים גם עם חברי קהילות בארי, נחל עוז, ניר עוז, שדרות, נתיבות, כיסופים, ניר יצחק ונירים", מספר רועי. "ממשאית בודדה שאבא שלי קנה בינואר, בשבוע שעבר כבר הובלנו את קהילת בארי למגורים הזמניים בחצרים עם שש משאיות, 25 נגררים ו-300 מתנדבים.
"אבא שלי, הרוח החיה של המיזם, הבטיח בהומור לחברי הקהילות שאנחנו כאן עבורם לזמן 'מוגבל' של עשר שנים, עכשיו נשארו לנו תשע".
3 צפייה בגלריה
פעילות "הצוות הצפוני"
פעילות "הצוות הצפוני"
"רוצים שהם יידעו שאנחנו תומכים בהם". מתנדבי "הצוות הצפוני" בפעולה
(צילום: באדיבות "הצוות הצפוני")
3 צפייה בגלריה
פעילות "הצוות הצפוני"
פעילות "הצוות הצפוני"
מתנדבי העמותה. "הרבה פעמים קשה להם לגעת בחפצים שהוחרבו"
(צילום: באדיבות "הצוות הצפוני")
עם גדילת מספר המתנדבים, נוספו משימות שאליהן נקראו לסייע, בהן עבודות גננות, ניקיון ונגרות. בין המשימות שמילא רועי, זכורה לו במיוחד זו שבה הוביל ספסל אבן לשפיים. "הספסל היה שייך לזוג הורים שנרצח, הבן השכול ביקש ממני למקם אותו ליד הקבר שלהם, ורצינו שהוא ידע שאנחנו תומכים בו. זה היה רגע עצוב מאוד", הוא משחזר.
בסוף השבוע האחרון, מתנדבי העמותה הובילו את הציוד של תושבי כפר עזה למגורים הזמניים בקיבוץ רוחמה. "צוות מוכשר של נגרים מתנדבים פירקו פרגולה שנבנתה על ידי חבר הקיבוץ ימים ספורים לפני שנהרג ב-7 באוקטובר, והעבירו אותה לבית הזמני של אלמנתו", מתאר רועי. "אנחנו מקבלים תגובות חמות, אנשים מעריכים את העזרה שלנו וזה מה שמניע אותנו להמשיך להגיע ולפעול".
לדברי רועי שרייר, מתנדב ב"צוות הצפוני": "הרבה פעמים קשה להם לגעת בחפצים שנהרסו והוחרבו. אנחנו רוצים לתת להם את התחושה שגם אנחנו רואים את הערך של חפצים והפריטים שלהם שנותרו מאחור. אנחנו מגיעים כאנשים, לפני שאנחנו מובילים - וזה מאוד מחזק אותם ואותנו".
פורסם לראשונה: 00:00, 24.11.24