לוחמי המילואים של פלחה"ן (פלוגת החבלה וההנדסה) צנחנים, שהוצבו בגזרה, היו המומים כשנחשפו השבוע למתפרה הסודית בקיבוץ שמיר. פעילותה עוברת מאוזן לאוזן זה יותר משנה בין לוחמי הצפון, והתוצרת שלה נחשבת למשובחת ומקצועית ביותר.
התופרות והתופרים שהפכו מומחים בייצור חגורות, וסטים, אמצעי אבטוח, כיסויים להאמרים ואלתורים נוספים שהמציאו ופיתחו - מיד מסתערים על הכוח הקרבי, ובתוך זמן קצר יצאו הלוחמים עם שלל תיקי פק"ל (תיק מנשא) ירך למטול רימונים, חבקים לנשקים, כיסויים לפנסים ועוד. "הגענו לפה בנס. מצאנו פה התאמות לציוד שאנחנו צריכים בשטח" תיאר אחד מהם.
את סדנת האמל"חיה פתחו אנשי הקיבוץ ובראשם טל עמלני שהכינוי ''העמלניה'' נתפר למידות מפעל חייו, במהלך אוקטובר 2023 כשהבין את גודל הצורך של לוחמי כיתות הכוננות בגליל, בציוד טקסטיל טקטי.
"המשימה שלנו היא לצייד כל כיתת כוננות שחסר להם ציוד משלים, וגם לתקן ציוד קרוע או שאינו שמיש, כך שהם יהיו ערוכים כראוי למשימות ההגנה היישוביות החשובות העומדות בפניהם", מסביר עמלני. "זו תחושה של מצווה. אני מרגיש כאילו שאני לוחם יחד איתם".
"מלא סיפוק ומשמעות"
בתוך זמן קצר גבר קצב הבקשות ושבעת המתנדבים, לצד כמה מילואימניקים, לא הצליחו לעזוב כמעט לרגע את מכונות התפירה הכבדות. "זה נותן לנו מלא סיפוק ומשמעות", מתארת יעל שושן מקיבוץ עמיר, אחת המתנדבות במתפרה שהקימה בביתה שלוחה תפעולית של "העמלניה".
לדבריה, "אני לא יכולה לתרום למלחמה ישירות, אבל זו התרומה שלי לחיילים בשטח. יש לי נכדים חיילים ואני מרגישה איך אני מתחברת לעשייה שלהם".
גם לעמלני ילדים לוחמים שמוצבים כעת בחזית: "בשבילי כל החיילים הם כמו הילדים שלי. כמו הבן שלי שזקוק למשהו בעזה ואנחנו ישר דואגים לו כך גם הם, אין הבדל. כל מי שצריך מקבל".
השירות ללוחמים וכן הציוד שנמסר להם ונתפר עבורם בהתאמה אישית, הוא חינם ללא תשלום. "העבודה נעשית פה בתרומה ואת חומרי הגלם אנחנו מקבלים בתרומות", מציין עמלני ומבקש לצרף תומכים להמשך קיום המפעל הטקטי הצפוני באמצעות קמפיין שפתחו באתר jgive: "זה יכול להיות מאה שקל או מאה אלף שקל, הכול טוב", הוא אומר בחיוך נבוך.
לתרומות עבור האמל"חיה - היכנסו לעמוד הקמפיין
פורסם לראשונה: 00:00, 26.11.24