את הבית המודרני בסביבה הכפרית מאכלסים זוג הורים וארבעת ילדיהם. הם רכשו את הבית הישן שהתאפיין בסגנון הבנייה שהיה נפוץ בשנות ה־80, עם קירות שפריץ וגג רעפים, ואף על פי שלא ענה על צורכי המשפחה – הם ראו את הפוטנציאל הגלום בו. לצורך שיפוץ נרחב ועיצוב מחדש, המשפחה פנתה לצמד מעצבי הפנים ובני הזוג גלי ויואב אמית מסטודיו אמית.
"שמרנו על הפרופורציות שהיו קיימות בבית, אבל חידשנו את הפנים ואת החוץ שלו. לצד זאת, הוספנו הרחבה למבנה, הכוללת סלון ומטבח ומתאפיינת בסגנון ובחומרים השונים מאלו שיש בקיים", מספרים המעצבים, "כך לדוגמה, במבנה הישן יש תקרה משופעת עם רעפים, בעוד שבמבנה החדש התקרה חלקה וישרה בסגנון מודרני. כבר בשביל הכניסה לבית אפשר ממש לראות את קו התפר שבין הישן לחדש".
לצד השיפוץ והעיצוב של הבית הקיים, הוסיפו מבנה חנייה הכולל קליניקה לאם שעוסקת באחד ממקצועות הטיפול וכן חדר מוזיקה המשמש את שני הבנים הגדולים. בנוסף, יש לבנים יחידה משלהם. "האזור הזה היה חלק מהמבנה הקיים וייעדנו אותו להיות כיחידה שמחוברת לבית ומצד שני, עצמאית עם כניסה נפרדת שמאפשרת להם ליהנות מפרטיות", מספרת אמית.
סגנון העיצוב שנבחר הוא מודרני־אקלקטי, או כפי שמגדירים זאת המעצבים: "בעלת הבית לא מפחדת מצבע, אז יכולנו להעז עם שיש ירוק למטבח, שטיחים צבעוניים ושידה כחולה. המשפחה הייתה מעורבת בכל בחירה – מריהוט, דרך אקססוריז עד החומרים – כך שנוצר מארג מגוון".
הבית, המתפרס על שתי קומות, כולל חמישה חדרי שינה וסלון והוא הורחב במסגרת השיפוץ, מ־160 מ"ר ל־200 מ"ר. תהליך העבודה נמשך שלוש שנים והקבלן בפרויקט היה משה בן משה מ"אופק הנדסה".
רעפים פורטוגזיים, לוחות קורטן וציורים משפחתיים
"רצינו לשמור על הצביון הצנוע והאותנטי של הבית המקורי, אבל בחרנו בחומרים חדשים – קיר השפריץ הוחלף בטיח מינרלי והרעפים הישנים הוחלפו ברעפים פורטוגזיים", אומרים המעצבים. המבנה החדש חופה בלוחות קורטן ובמבנה הקיים חופו הגליפים לחלונות (מסגרות הפתחים, מ"ב) גם הם בלוחות קורטן. החיפויים, גרם המדרגות, דלת הכניסה, הפרגולות, הגדרות וכל עבודת המסגרת בבית בוצעה על ידי חברת "רכטמן מדרגות" בתכנון בני הזוג אמית. חיפוי הקורטן בהרחבה החדשה ובמבנה הקיים יצר חיבור בין הישן לחדש בסגנון רומנטי מודרני.
כמו בבתים משפחתיים רבים, גם כאן המטבח הוא לב הבית. "ההורים נהנים לארח ולבשל, אז היה להם חשוב שהמטבח יהיה גדול, מרשים ומואר. כדי לענות על הדרישה, תוכנן מטבח של ULICA הכולל אי רחב מברזל עם שיש ירוק. מולו יש קיר ארונות גבוהים בצבע שחור שבו משולבים המקרר והתנור האינטגרלי, ובאמצעו חלון רחב המשקיף לגינה", מספרים המעצבים.
לצד המטבח הותקן ארון דו־כיווני הנמצא בתפר שבין החלק הישן ובין החלק החדש – מכיוון המטבח משמש הארון כמזווה לממתקים, חטיפים ומכונת קפה, ומצידו השני תלויה הטלוויזיה. "בני המשפחה החליטו שלא למקם את הטלוויזיה בסלון, ובמקום זאת ביקשו ליצור פינת טלוויזיה ייעודית נפרדת. בחרנו ספת בד נוחה בצבע אפרפר ושטיח צבעוני שמקפיץ את האזור".
לסלון נבחרה ספת בד בצבע אפור בהיר המתכתבת עם שולחן השיש. לצידו ניצב שולחן מעץ אלון שמשתלב עם רגלי שולחן השיש, ושניהם מונחים מעל שטיח בסגנון טאי דאי בצבע אפור־שחור. על קיר הסלון נמתחת ספריית מדפים פתוחה, בשילוב של כחול ועץ ועליה מונחים פריטי נוי. בסמוך אליה ממוקמת שידה כחולה שנבחרה בטולמנ'ס דוט, התואמת לצבע הספרייה ועליה תלויות יצירות שאיירו הבנים הבוגרים של בני הזוג.
השראה טרופית לצד בטון
חדר השינה של ההורים רוצף ברצפת פרקט שחורה. בגב המיטה יש חיפוי אלון עם מדף שבו בני הזוג יכולים להניח ספרים וחפצים קטנים. השידות העגולות הירוקות שליד המיטה מתכתבות עם שטיח הדקלים, בסגנון שמזכיר לחובבי סדרת הטלוויזיה "הלוטוס הלבן" את הסוויטות במלון ארבע העונות בהוואי מהעונה הראשונה.
בחדר הרחצה של ההורים יש תקרת קורות חשופה ואריחים כחולים במקלחון המשרים רוגע, כשבשאר החלל יש אריחי פורצלן בגודל של מטר על מטר. ארונית האמבטיה עשויה עץ אלון עם שני כיורים נפרדים לנוחות בני הזוג. גם במקלחת הבנות נבחרו אריחים כחולים וארון אמבטיה מעץ, כשמעליו תלויות מראות בצורת קשת.
במסדרון המוביל לחדרי הבנות, הוחלט לשמור על קיר הבטון החשוף של המקלט בבית, כדי לשמר את האותנטיות שבו. עם זאת, הריצוף הישן הוחלף לרצפת בטון, בעוד שבאזור החצר הוחלט על רצפת גרניט.
בריכת מסלול ומקסימום צל
לדברי המעצבים, בני המשפחה נוהגים לבלות את מרבית זמנם הפנוי בחצר, ולכן הושקעה מחשבה רבה בתכנון החוץ. "אם המשפחה חלמה על בריכת מסלול והצלחנו להגשים לה את החלום ולהקים עבורה בריכה כזו", אומרת אמית. בחצר יש שתי פרגולות מחוברות אחת לשנייה, אחת מהן יוצאת מכיוון המטבח והשנייה מכיוון הסלון, ושתיהן נועדו להעניק הצללה מקסימלית.
בחצר הוקם סלון חוץ עם ספות בצבע שמנת, המשתלב עם פלטת הצבעים שבבית. סמוך אליו ממוקם שולחן גדול מברזל באורך שלושה מטרים שנרכש בהביטאט, שהוא בהמשך ישיר לפינת האוכל מעץ אלון הנצבת במטבח הביתי. "כשבני המשפחה מארחים, הם נוהגים לפתוח את כנפי הוויטרינות וכך יכולים לחבר את שני השולחנות ולהפוך אותם לשולחן גדול", מסבירים המעצבים. מול השולחן ממוקם מטבח חוץ מאובזר, הכולל טאבון וגריל.
"הבית נתפר למידותיה של המשפחה. הוא מאוד משקף אותם ואת הצרכים שלהם. הם מספרים שכשהשכנים מבקרים אותם, הם מופתעים מהשינוי שהתחולל בבית ומכך שמבחוץ הוא נראה כפרי - ומבפנים מודרני", אומר אמית.