חגי תשרי מביאים איתם תחושת התחדשות והתרגשות, כשהשיא נרשם בערב החג, אחרי ההכנות הארוכות לשולחן החג. עם זאת, ולמרות החג שמבשר את תחילתה של תקופה חדשה ורעננה, הרצון להציג שולחן חגיגי ויפהפה מתנגש לא פעם עם עומס ויזואלי ומיעוט בפתרונות הגשה שלא "הורסים" את המראה האלגנטי שנרצה לייצר. עם זאת, עם מעט יצירתיות ויציאה מהקופסה, ניתן למקסם את יכולת ההכלה של שולחן החג וליצור בעצמכם פתרונות הגשה שגם יגרפו מחמאות.
מעמד הגשה "מתלבש" על בקבוק
החומרים הדרושים:
- בסיס להגשת עוגה מקרטון דחוס, שניתן להשיג בחנויות אפייה
- פקק שקוטרו לפחות בקוטר פקק של בקבוק יין
- סרגל
- סכין יפנית
- נייר זכוכית/ נייר שיוף
- טפט דביק לעיטור (אופציונאלי)
- מספריים
אופן ההכנה:
1. במרכז בסיס הקרטון לעוגה, מסמנים עיגול שקוטרו כסנטימטר מעל לקוטר צוואר בקבוק היין, בעיפרון או בעט. תוכלו לעשות זאת באמצעות הפקק שבחרתם.
2. בעזרת סכין יפנית חותכים את העיגול במרכז.
3. את נייר השיוף מגלגלים ומשייפים את החור שנוצר עד להחלקה ולקבלת מראה אסתטי.
4. הטפט הדביק מטרתו לעטר את מרכז משטח ההגשה - תוכלו לשרטט רימון או תפוח, לגזור ולהדביק. כדי לטשטש את העיגול במרכז הציור, גוזרים את החור בצורת "שיניים" ומדביקים אותן פנימה.
5. משחילים את עיגול ההגשה על בקבוק היין ומגישים עליו תפוחי עץ חתוכים וצנצנת דבש קטנה.
מעמד הגשה ממדפים ישנים
החומרים הדרושים:
- שלושה מדפי עץ פשוטים (25 ס"מ רוחב ו-10 ס"מ עומק יספיקו)
- מקדחה
אופן ההכנה:
1. מודדים ומסמנים את נקודת האמצע בכל אחד ממדפי העץ.
2. למען הקידוח, מאגדים את המדפים יחד (ניתן להצמיד אותם במסקינג-טייפ) וקודחים חור במרכזם שקוטרו כקוטר אמצעי החיבור המתכתיים.
3. מבריגים ומחברים זו לזו את שלוש הקומות לכדי אלמנט הגשה תלת שכבתי.
מקרש חיתוך למגש חגיגי
החומרים הדרושים:
- קרש חיתוך מעץ לבחירתכם
- מקדחה
- סרגל
- עיפרון לסימון
- נייר זכוכית/ נייר שיוף
- שתי ידיות לבחירתכם (הידיות לא חייבות להיות תואמות)
- ברגים להצמדת הידיות
- מברג ידני
אופן ההכנה:
1. מודדים ומסמנים על גבי קרש החיתוך שתי נקודות בכל צד - לפי החורים היעודיים של כל ידית.
2. קודחים שני חורים בקוטר הברגים עבור כל ידית.
3. בעזרת מברג ידני, מבריגים כל ידית למקומה ויוצרים מגש אירוח.