איריס סוכר, מה ההשראה שלך כשאת ניגשת לעיצוב מטבח חדש?
“החיים עצמם והדרך שבה המטבח משתלב באורח החיים של הלקוח. אני שואבת רעיונות ממטבחים מסורתיים ומודרניים כאחד, ובוחרת לשלב אלמנטים טבעיים כמו עץ, אבן וברזל”.
כיצד יוצרים מטבח שהוא גם אסתטי ונעים לשהות בו וגם פונקציונלי?
“אני מתכננת את החלל כך שיתאים לזרימת העבודה, החל מהצבת משטחי העבודה במקומות הנכונים ועד למיקום האחסון בהישג יד”.
ספרי על עיצוב המטבח שבתמונה.
“הלקוחות ביקשו מטבח עם מקום ישיבה לכל המשפחה ולצד זאת, אפשרות להרחיב את פינת האוכל כשמגיעים אורחים. לכן, תכננתי את המטבח כך שהוא יכלול אי רחב ונוח לישיבה יומיומית, עם משטח עבודה מרווח שמאפשר לבשל ולתקשר עם שאר בני הבית בו־זמנית, מטבח שהוא בחלל פתוח עם הסלון. השולחן הסמוך לאי מתוכנן להיפתח ולהפוך לפינת אוכל ארוכה, כדי להתאים לאירוח בצורה אופטימלית.
“מבחינת החומרים והגוונים, בחרתי להשתמש בגוני אפור ושחור, שמשתלבים עם אלמנטים של עץ, כדי להכניס חמימות ואיזון לחלל. משטחי העבודה מאבן טרצו מעניקים מראה יוקרתי אך נעים, והארונות משדרים תחושה נקייה ומודרנית. כל פרט תוכנן בקפידה, החל מהמיקום של הכיור, הכיריים והמקרר השחור, שנראה כחלק בלתי נפרד מהנגרות ועד לגופי התאורה בשילוב עץ, והכול במטרה לייצר מטבח שהוא גם פרקטי וגם מזמין”.
פרטי קשר: