יש גיבורה אחת שהמחישה לנו שטקטיקת אירוח מסבירת פנים יכולה להיות נשק עוצמתי ולא צפוי שיכניע את האויב. בהשראת הסיפור האישי-לאומי של רחל אדרי, תוכלו להכין עוגיות מעוצבות להרמת המורל, ולשלוח לחיילים בחזית. הנשק של אדרי, הגיבורה מאופקים, שהצליחה להוביל למעצר מחבלי החמאס שלכדו אותה ואת בעלה במשך 17 שעות, היו, בין היתר, עוגיות מעשה ידיה. בהשראת סיפורה ההירואי תוכלו ליצור עוגיות עם ערך מוסף.
אפשר ליישם את טכניקת ההדפסה על גבי עוגיות קנויות או אפויות בבית (טיפ: אפשר לאמץ את המתכון המנצח של רחל) וכך תוכלו ליצור קינוח מתוק עם תוספת מוטיבציה - עם דמותה של רחל הגיבורה מאופקים. את העוגיות תוכלו לעצב ולמתג לפק"ל קפה לחיילים, למשלוח למפונים מבתיהם, לפליטים וכך הלאה.
גם מתוקים הם סוג של נחמה
בעוד שאנחנו מתקשים לעכל את אירועי היום ולחשוב על יום המחר, עולה גם הצורך, בעיקר מהילדים אבל לא רק, לחוות אסקפיזם בעזרת יצירה, בישול ואפייה. יצרנו את המדור עם הצעה חביבה לשדרוג הממתקים עם דמותה של אדרי, גיבורת השעה שאף נפגשה עם הנשיא ביידן, אך אפשר ליישם את הטכניקה של עוגיות מודפסות עם דמויות אחרות ועם מסרים מעצימים שכולם יזכרו.
הנה הדרכה להכנת עוגיות קונספט ממותגות ומעוצבות שישדרגו כל משלוח לחיילים וכל שולחן משפחתי.
המצרכים הדרושים:
עוגיות אהובות (אפשר קנויות ואפשר מוכנות בבית)
נייר טרנספר עם התמונה הרצויה, כמספר העוגיות
שוקולד צימקאו או מטבעות שוקולד מטומפרר - בגוון בהיר
שקיות זילוף
כוס מים רותחים
הוראות הכנה:
• צלמו תמונה או היעזרו בכל תמונה אחרת שתרצו שיתנוססו על העוגיות. תוכלו לצלם תמונת סלפי (עם פילטר מיוחד או בלי) ולהגיע איתה לחנות אפייה, ושם לבקש שישכפלו אותה וידפיסו עבורכם על נייר טרנספר עם דיו אכיל. תוכלו כמובן לעבד את התמונות כרצונכם בתוכנות לעיבוד תמונות ולשלוח מבעוד מועד לחנות אפייה שמתמחה בהפקת דפי סוכר ובדפי טרנספר. הקפידו לעבוד על הצד המסוכר, שבו התמונות והכיתובים הפוכים כמו במראה.
• הכניסו את מטבעות השוקולד לתוך שקית זילוף. אם בחרתם להשתמש בטבלת שוקולד צימקאו, הפרידו מראש לקוביות והכניסו אותן לשקית הזילוף.
• הכניסו את שקית הזילוף לתוך כוס עם מים רותחים והמתינו כמה דקות, עד שהשוקולד יימס.
• הוציאו את השקית מהמים, ייבשו אותה היטב וקטמו את הקצה בעזרת מספריים.
• זלפו שוקולד במרכז התמונה וכסו כ-2/3 ממנה.
• כסו את השוקולד בעזרת עוגייה, ולחצו אותה עד שהשוקולד יבצבץ קלות מהצדדים.
• המתינו להתקשות ולהתייצבות השוקולד (אפשר להכניס למקפיא, להתקשות מהירה יותר).
• הרימו בעדינות את העוגייה וודאו שאכן התמונה עברה אל השוקולד במלואה (ואם השוקולד טרם התקשה במלואו, המתינו בסבלנות שזה יקרה).
• אם השוקולד חורג מגבולות העוגייה, תוכלו להיעזר בסכין חדה ולחתוך בזהירות את העודפים.
את העוגיות אפשר לאחסן בקופסה אטומה ולאחסן במקום יבש. מומלץ לשלוח בחבילות פינוק לחיילים ולכוחות הביטחון ואפילו במשלוח מהיר לנשייא ביידן. בתיאבון!