הפנטזיה של רובנו – בית משלנו או לפחות דירה שווה במרכז תל אביב – היא המציאות של סטודנטית בת 25, שרכשה דירה בפרויקט מגורים חדש בעיר ופנתה למעצב הפנים אורון מילשטיין כדי להתאימה לטעם ולצרכים הדינמיים שלה. הוא מצידו יצר עבורה סביבת מגורים אורבנית יוקרתית, מלאה בגאדג'טים ובפריטים של מותגי עיצוב נחשבים, שבה הניגודים בין המעטפת המונוכרומטית לאלמנטים אולטרה-צבעוניים מתקיימים יחד בהרמוניה. מחיר הדירה בעת הרכישה עמד על 6.7 מיליון שקל ובתום השיפוץ השווי שלה כבר עלה לכ-8 מיליון שקל.
הדיירת הצעירה, סטודנטית ללימודי עיצוב גרפי, מחוברת מאוד לתרבות הפופ ולאמנות עכשווית, וכן בעלת אוסף סניקרס לא קטן. היא עברה לאחרונה מדירה בצפון ישירות לדירה חדשה בלב הפועם של העיר הגדולה. היא רכשה את הבית בשטח של 100 מ"ר ובו חמישה חדרים וביקשה לשוות לה מראה אולטרה-מודרני. יחד עם מילשטיין יצאו השניים למסע שבסופו נוצר עבורה מרחב חווייתי המתאים לאורח החיים הצפוי לה, לפחות בשנים הקרובות, עד שתקים משפחה. אל דאגה, יש גם מקום לבן זוג כשתרצה בכך.
"בעלת הבית גרה בצפון לטובת לימודים, לאחרונה היא חזרה למרכז, וכאן היא מתחילה את חייה הבוגרים", מוסיף המעצב. "תכננתי לה מקום מהמם שבו היא תוכל לבנות זוגיות שופעת סטייל. עכשיו היא מתחילה לחיות את החיים התל אביביים, להכיר ולצאת לדייטים, ומי יודע – אולי כאן תמצא אהבה?".
ספת פיקסלים-פרחים ופינת אוכל כמו עלי כותרת
"בחרנו לשנות את הפריסה שהוצעה על ידי קבלן הפרויקט וביטלנו שני חדרים כדי להפוך את הפונקציות הנדרשות לגדולות ומפנקות יותר", אומר מילשטיין. "הלקוחה לא מתכוונת להקים משפחה בקרוב וגם לא לארח 12 סועדים בחגים, לכן העדפנו ליצור לה חלל מרכזי גדול ואגף פרטי שבו ממוקמים מאסטר השינה וחדר נוסף שמשמש כחדר עבודה ואורחים".
לדברי המעצב, מדובר בצעירה שמושפעת מתרבות הפופ היפנית והקוריאנית ולא חוששת מצבעים עזים. "בחזון שלה היא ראתה בית שנאמן בראש ובראשונה לאופי הייחודי שלה וייתן מענה אמיתי להתנהלות הדינמית שלה", הוא מוסיף. "הצלחנו לבנות כאן חוויית אירוח קז'ואלית כשבפועל לא הנחו אותנו מוסכמות כאלה ואחרות. כך נוצר תמהיל שהוא מוקפד ויוקרתי אבל גם כיפי, מזמין ואופטימלי לבילוי ולאירוח חברים".
עם פתיחת דלת הכניסה נגלה החלל המרכזי במלואו. אחד הפרמטרים החשובים שהנחו את מילשטיין כבר משלב התכנון הראשוני היה להשאירו פתוח כמה שיותר כדי שמכל פינה ישתקף הנוף. "שיניתי את המיקום המקורי של הסלון כדי לפנות כמה שיותר מקום מדלת הכניסה ועד לקצה הדירה, שם ממוקמת פינת האוכל, בסמוך לוויטרינה", מסביר המעצב. "כדי להימנע ממסך טלוויזיה שיחסום את החלל, בחרנו לעבוד עם מנגנון מעלית מתקדם, שחבוי בהנמכת התקרה ומופעל באמצעות אפליקציה. המסך נגלה רק לפי צורך. המערכת נפתחת ויורדת בדיוק לגובה טלוויזיה סטנדרטית שעומדת על גבי מזנון, כך שגם בהיבט הארגונומי זהו פתרון מעולה ופרקטי".
כדי להטמיע את המערכות השונות של הבית נבנתה ספרייה רב-שימושית בהירה מאוד. "נדרשנו לחשוב על פתרונות יצירתיים איך ואיפה להטמיע את מערכות האודיו-וידיאו והמגברים. יצרנו ספרייה שמשמשת לתצוגה אלגנטית ולא עמוסה של חפצי נוי, והרקע האחורי שלה מורכב משתי פלטות שיש מדוקקות, בהירות ומקבילות בדוגמת Book Match", הוא מסביר. "בחלק התחתון תכננו ארון שבו מוטמעים המערכות ואביזרים שאינם בשימוש יומיומי, ומעליו יצרנו מדפים לבנים ומוארים לפריטים ולמזכרות שבעלת הדירה אספה בטיולים ברחבי העולם".
את הספה הצבעונית מבית "רוש בובואה" מיקמו בצמוד לספרייה. "בחרנו עבור הספה בד מיוחד של המותגMissoni , המורכב מפיקסלים צפופים בצבעים עזים שיחד מייצרים טקסטורה ייחודית ודוגמת פרחים מפוקסלים", מסביר מילשטיין. "מול האלמנט הדומיננטי הזה היה לי חשוב לשלב פריטים קלילים יותר שייצרו עניין, ולשם כך בחרתי בשולחן סלון של המותג Glas Italia מזכוכית מולטי קולור שמשנה את צבעה במפגש עם אור. הגוונים נראים אחרת מכל זווית בחלל. שילבנו שולחנות צד צבעוניים של המותג Kartell שמשמשים כשרפרפי ישיבה כשחברים מגיעים להתארח".
פינת האוכל עם השולחן העגול והשקוף, גם היא של "רוש בובואה", ממוקמת מול הסלון. "מתוך רצון להשאיר את המרחב כמה שיותר פתוח וכמה שפחות עמוס, בחרתי בפינת אוכל במראה קליל", מנמק המעצב. "השולחן מורכב מרגל לבנה א-מורפית שמעליה משטח זכוכית. מסביב שילבתי כיסאות אייקוניים מפוליקרבונט מדגם 'פנטון' של המותג 'ויטרה'. ממשיכים לייצר את הדגם האייקוני הזה ברצף עוד משנות ה-70. כשמביטים בפינה הזו מרחוק, מתקבל אפקט של מעין פרח ועלי כותרת".
משחק של שחור ולבן
המטבח השחור במראה מודרני נמצא מימין לדלת הכניסה ומשמאלה ממוקם מעבר שמוביל לחדר השינה של בעלת הדירה ולחדר הרחצה הכללי. בקצה המטבח תכנן המעצב דלת נסתרת כחלק מחזית הארון, ודרכה נכנסים לחדר האורחים.
"בתכנון המטבח רציתי לייצר קיר אחיד וגדול שבו נשלב את כל הפונקציות בלי לתפוס יותר מידי נפח בחלל", אומר מילשטיין. "לשם כך בחרתי בקיר האנכי של דלת הכניסה, שם הטמעתי את מכשירי החשמל ובנוסף יצרתי מזווה עם אזור עבודה פנימי. המטבח נצבע בתנור בגוון שחור גרפיט".
מול קיר הארונות הגבוהים ניצב אי גדול ודרמטי, מחופה באבן גרניט שחורה, שמשמש כדלפק ישיבה ובישול. מעליו מתנוסס קולט אדים עם מנגנון מעלית, ובמשטח משולבים כיריים אינדוקציה וכיור עם ברז ייחודי מנירוסטה בגוון Gun Metal של המותג CEA.
את שירותי האורחים שתוכננו במקור חיבר מילשטיין לחדר רחצה כללי וכך יצר מרחב מרווח יותר עם אמבטייתFree Standing . חדר הרחצה משמש כשירותי אורחים וכחדר רחצה עבור בעלת הדירה, בנוסף לחדר הרחצה הנמצא בחדר השינה שלה. "השתמשנו בגרניט פורצלן כהה במראה שיש נרו-מרקווינה ובאביזרים בהירים, שיחד מקנים מראה קלאסי ומרשים", אומר המעצב.
מאסטר השינה של בעלת הדירה מרווח מאוד הודות לשטח שנוסף אליו עם ביטול שני חדרי שינה שהיו בתוכנית המקורית. "בתכנון המקורי היו באזור הזה חדר שינה, חדר רחצה נפרד וממ"ד שבחרנו לאגד לכדי מרחב אחד", הוא מסביר. "כשנכנסים למאסטר, אזור השינה ממוקם מימין ובסמוך הממ"ד שהוסב לחדר ארונות עם ארונות שחורים בעלי חזיתות שקופות בגוון כהה. את הרצפה של כל האזור חיפינו בפרקט עץ אגוז בדוגמת פישבון ואת הקירות בקוריאן מחורץ. שני האלמנטים האלה מאפיינים גם את חדר הרחצה, כך שכל המרחב נראה מכלול הרמוני ומתמשך".
העובדה שבחדר השינה אין ארונות אפשרה להציב מיטת באבל גדולה, שרופדה בבד בוקלה בהיר ועליה מונחות כריות נוי מליין האקססוריז של מילשטיין, LOVE By Milshtein. משני צידי המיטה הגדולה מוקמו שולחנות צד של המעצב ההולנדי מרסל וונדרס ומעל נתלו מנורות כדורים מזכוכית ופליז שנרכשו באיטליה.
בין אזור השינה לאזור הרחצה חוצצת דלת הזזה מזכוכית גלית ברוחב של 1.6 מטרים, שנכנסת לתוך כיס כשהיא פתוחה, וכך החלל המרווח נראה אפילו פתוח ואוורירי יותר. המקלחון והאסלה הוצנעו כך שהם אינם נראים מחדר השינה גם כשהדלת פתוחה לרווחה.