חג המונדיאל הבינלאומי הגיע וכל העולם מתרכז סביב מסכי הטלוויזיה לחגיגת כדורגל והתרגשות אדירה. מאחורי גדרות גבוהים ומעטה של דיסקרטיות, אנשי האלפיון העליון בישראל הכינו לעצמם חדרי צפייה מפוארים ומעוצבים בעלות של מאות אלפי שקלים המעניקים חווית צפייה סופר יוקרתית וריאליסטית לכל גול. כיוון שאף אחד מהמיליארדרים לא טרח להזמין אותנו לצפות יחד איתם בחיוך של אמבפה באיכות גבוהה, התחננו בפני מעצבי העל הישראלים לקבל הצצה. הם סירבו, אנחנו התעקשנו ולבסוף השגנו את מבוקשנו. קבלו הצצה לחדרי הצפייה הביתיים של אנשי האלפיון העליון.
- לא רוצים לפספס אף כתבה? הירשמו לערוץ הטלגרם שלנו
כתבות נוספות למנויי +ynet:
באחד הרחובות הכי יוקרתיים של הרצליה פיתוח, מאחורי חומה גבוהה ומערכת אבטחה שלא תבייש בסיס צבאי, מחכה לי בועז שניר, מעצב של אנשי האלפיון העליון. הוא מוביל אותי דרך גינה יפיפייה בסגנון יפני עמוסת בריכות מים בהן משכשכים דגי קוי ענקיים אל דלת כניסה ענקית שמתאימה לטירה מימי הביניים. מאחורי הדלת מתגלה מבנה מפואר במיוחד, הכולל בריכה חיצונית גדולה שהופכת למפל מים מרהיב הנשפך לתוך הבית, סלון איטלקי שיכול לאכלס קבוצת כדורגל וגינה פנימית עם מדשאה ענקית. בעלת הבית מבקשת מאיתנו לשמור על דיסקרטיות מלאה ולהתרכז בצילומים בחלק התחתון של הבית ולהימנע מצילום הכניסה מהרחוב.
אני ושניר מוותרים על המעלית ועושים את דרכנו לקומת המרתף ברגל. בדרך מתגלה לנו חדר פרטר גדול ומואר המשמש כחדר סנוקר חלומי.
אנחנו ממשיכים לרדת במדרגות ומגיעים למרתף ענק שהוא מעין סלון ביליארד מרווח ומפנק במיוחד שכולל גם פינת ישיבה עם הדפסים נוסטלגיים של הביטלס, מערכת תאורה חזקה ואת סופו של המפל המהפנט שמתחיל בבריכה בקומת הכניסה.
אז מתברר שמערכת מראות יוקרתית המכסה את אחד הקירות היא בעצם דלת סודית ונסתרת לחלל נוסף במרתף המופלא. כמו בעליסה בארץ הפלאות, אנחנו עוברים דרך המראה לחדר הצפייה הייחודי.
"זה המסך הביתי הכי גדול היום בשוק" אומר שניר. המסך הזה יחד עם קירות וריהוט בגוונים כהים, אקוסטיקה מקצועית, תאורה נכונה ומדויקת, בר משקאות אקסקלוסיבי ופסנתר שמאפשר לנגן במחצית מספקים שמספק חוויית משתמש מותאמת אישית. וכמה עלה כל העסק? ובכן, כרבע מיליון שקלים.
"זאת חוויית צפייה בקלאסה", מסביר שניר, "אפשר לשמוע בפול ווליום וזה לא מפריע לאף אחד. במקום בירה יש וויסקי ובמקום גרעינים שחורים יש אגוזי פקאן טריים". הוא לוקח שלוש כוסות כבדות ומוזג לנו בנדיבות ובהנאה רבה וויסקי מקאלן יוקרתי על חשבון הברון.
אנחנו פוגשים את צביה קזיוף, מעצבת נוספת של אנשי האלפיון העליון, בקומה התשיעית של מגדל מגורים חדש ברמת השרון. דלת הכניסה המוגבהת נפתחת בקול חרישי אל פנטהאוז מפואר. כיוון שאנחנו עוסקים בחוויית הצפייה של המונדיאל, נקצר את תיאור הפנטהאוז המפואר עם הסלון הענק, התקרות הגבוהות והמטבח האמריקאי.
"קיבלנו את הדירה מהקבלן ברמה של שלד. 240 מטר של בית חכם", מספרת קזיוף, "עלות פרויקט העיצוב והאדריכלות של המעטפת הייתה שבעה מיליון שקל. התפיסה העיצובית בחוץ הייתה הרעיון של 'כמו בית פרטי', זאת אומרת שיש פה גינה ויש פה פירות מהעצים ויש פה צמחייה והתחושה היא שאנחנו נמצאים בתוך וילה ולא בקומה תשיעית של מגדל. המטרה הייתה ליצור אווירה של חצר משחקים, משהו מחבק וכיפי שנותן לילדים חופש להשתולל, שיהיה להם ברור שהם לא צריכים לשבת מעונבים, לפחד לגעת בדברים".
ובאמת, למרות שאנחנו עומדים בקצה של מגדל, צריך לחפש פרצה בין עצי ההדר העמוסים בתפוזים ופומלות כדי לתת הצצה לנוף של השדות.
קזיוף מזמינה אותי להתיישב על ספות מזמינות ורכות שלא ממש נראות קשורות לריהוט גן או לעונת החורף המתקרבת. אני מעלה השערה פרועה ובלתי מבוססת כי בעלי הבית הוציאו ספה מפנקת למרפסת ובסיום המונדיאל ובהתאם לגשמים היא תחזור לסלון. קזיוף צוחקת. "אלה הספות הכי נוחות בעולם של חברת B&B בעלות של ארבעים אלף שקל. הבדים עמידים לתנאי חוץ. תסתכל, אלה רהיטים בני שלוש שנים והספה נראית כמו חדשה".
כשהילדים משתוללים "בחוץ" ההורים יכולים להתרווח ולצפות במשחקי המונדיאל. יש גם מטבח חיצוני עשיר, פינת אוכל גדולה קבועה לישיבה שלא צריך לפתוח כל פעם מחדש. רק דבר אחד חסר לצפייה בפולחן הספורט הבינלאומי: מסך טלוויזיה. לאחר שהתיישבנו על הספות המפנקות קזיוף לוחצת על השלט ומסך הקרנה ענק יורד באופן חרישי מהתקרה.
"המקרן הוא של חברת סוני וגם הוא עמיד לתנאי חוץ, לרוחות וגשמים, קיץ וחורף. בגלל הגודל של המסך אפשר לראות את השחקנים כמעט בגודל מלא - אחד לאחד". למה לנסוע לקטאר כשאפשר להביא את קטאר לפה?
לאחר שדגמתי את התנאים המשופרים של חווית הצפייה של האלפיון העליון כולל קטיף וקילוף תפוז יפייפה מעץ בקומה התשיעית, עלתה השאלה המסקרנת - מה קורה בסוף המחצית?
קזיוף מצביעה על בריכת זרמים אינפיניטי מדהימה מזכוכית וצינורות נירוסטה מבריקים המוצבת בהמשך המרפסת מעבר לפינה.
"זאת משפחה מלוכדת עם ארבע בנות שכולן אוהבות את המונדיאל. בהפסקה נכנסים למים, מתרעננים, קצת שוחים נגד הזרם וחוזרים למערכה הבאה". כל התענוג, למקרה שתהיתם, עלה למעלה ממיליון שקלים.
כיוון שמדובר במשפחה מאוד עשירה, שיכולה להרשות לעצמה בקלילות חופשת מונדיאל יוקרתית ומפנקת כולל טיסות במחלקה ראשונה וכרטיסים מבוקשים למשחק הגמר, נשאלת השאלה מדוע הם לא מגשימים את החלום הרטוב של כולנו ובמקום לראות את המונדיאל בטלוויזיה (גדולה ככל שתהיה) פשוט טסים לקטאר?
קזיוף מחייכת למשמע השאלה שלי.
"זה לא פשוט בכלל למשפחה עם ילדים פתאום לנסוע לתקופה ארוכה. יש בית ספר, יש חוגים, יש עבודה. אמנם הם משפחה אמידה, אבל הם לא ירשו את הכסף, הם עובדים כל הזמן. שים לב שהבית ריק, כולם בעבודה או בלימודים".
באחד הרחובות השקטים של הרצליה פיתוח מסתתר חדר קולנוע ביתי גדול ומרשים ממש כמו בסרטים. שירלי דן, אדריכלית ומעצבת הפנים של אנשי האלפיון העליון, פותחת לנו את השער הנעול ואנחנו צועדים לתוך בית ענק ויוקרתי המעוצב בקפידה בסגנון אוליגרכי כבד, כולל כל מותגי ההיי אנד האפשריים ונברשות ענק.
זהו יום הניקיונות והעוזרת החרוצה בדיוק מצחצחת את המעלית המוזהבת ולכן דן מובילה אותנו במדרגות אל קומת המרתף. אני תופס יוזמה ואולי גם קצת חוצפה, פותח את אחת הדלתות ונכנס במפתיע לחדר יינות ענק ומלא בכל טוב. דן מבקשת ממני להתרכז בחוויית הצפייה של המונדיאל ופותחת דלת חרישית בעיצוב אקוסטי לאולם קולנוע ממש כמו בסינמה סיטי, רק בלי צופים זרים לחלוק איתם את החלל.
"מדובר בחדר קולנוע ביתי שנמצא בחלל של המרתף. תכננו אותו מראש ובמהלך הבנייה יצרנו את הדירוג של הרצפה, ממש כמו באולם קולנוע אמיתי שהשורה הראשונה לא מסתירה לשורה שאחריה. הוא עלה כחצי מיליון שקלים. העיצוב פה הוא קלאסי, וילון בצבע בורדו, רצפת עץ צרפתית, פמוטי זכוכית ותאורה חכמה והתקרה מעוצבת בסגנון ורסאי. המסך הוא 200 אינץ׳ עם מקרן, הכורסאות הן בעצם כיסאות חשמליים מפנקים שהופכים בלחיצת כפתור למיטות, ויש פה גם מערכת קריוקי שהילדים מאוד אוהבים. למעשה הבת הצעירה השתלטה על החדר ובגלל האקוסטיקה הטובה, הרעש לא מפריע לשאר דיירי הבית".
אני שוקע בתוך כורסת העור הנעימה בשעה שדן מוזגת לנו יין רוזה מרענן. בעזרת הכפתור החשמלי של הכורסה אני מוצא את הזווית האופטימלית להתמתח ולהירגע. יאללה מונדיאל אני מוכן.