איך הופכים דירה לבית, מה הפריט הכי אהוב בחלל ומה הסיפור שמאחורי השולחן בסלון? "כאן גרים" הוא מדור שמציע הצצה לדירות אורבניות יפהפיות, עם טאץ' אישי, פריטים מיוחדים, רהיטים ואוספים מעניינים, ובעיקר - סיפורים מרגשים. הדירות יכולות להיות מפוארות ומהודרות או קטנות ושכורות – כל עוד האנשים שגרים בהן הם המעצבים העיקריים.
נעים להכיר, כאן גרים על העץ, משפחת זר־שני־אביתר.
העיסוק: נירית - מתווכת בתי יוקרה (homegirl) ואמנית רב־תחומית, עידן - מעצב, מאייר ואנימטור.
המיקום: רחוב נחמני, תל אביב
השטח: 165 מ"ר
הוותק: שנתיים
הסטטוס: בבעלותם
לנירית יש חוש מיוחד לזיהוי בתים עם פוטנציאל, שבעזרתו היא איתרה את הדירה היפהפייה הזו ברחוב נחמני. האור, התקרות הגבוהות והצמחייה שעוטפת את הבניין כולו כבשו אותה ואת עידן עוד במבט הראשון. את הבית, שמורכב משתי דירות שחוברו יחד, הם שיפצו מאפס, חילקו מחדש בצורה נוחה והפכו אותו ליצירתם המשותפת. התוצאה היא חלל אקלקטי נעים ומלא חיים, עם עבודות אמנות אישיות, פריטי אספנות מניו יורק ומגוון פינות מושלמות למדיטציה. "רצינו ליצור בית שיתחשק לאנשים להישאר לישון בו", מספרת נירית.
"תמיד רצינו לגור בחלק הזה של רחוב נחמני ובדירה מצאנו את כל מה שחיפשנו, אבל היה צריך לא מעט חזון ודמיון כי היא הייתה במצב שונה לחלוטין", אומרת נירית. "לקחנו את האדריכלית טלי מדיין שעזרה לנו בחלק הפרקטי של השיפוץ, אבל את כל הבחירות החומריות והתכנוניות עשינו בעצמנו, ויצרנו איזון מדויק עבורנו בין הצבע לשקט", מוסיף עידן.
המטבח
"חיפשנו המון זמן מטבח שיתאים לדירה ולנו, אבל כל מה שראינו היה פשוט מעפן", מסבירה נירית. "פתאום עלה לנו הרעיון לחפות את ארונות המטבח במראה. עידן עשה להם הדמיה והבנו שזה עובד מדהים. את האריחים יצרנו במקור עבור האמבטיה, מדוגמה שעידן הכין במיוחד, אבל הם השתלבו פה הרבה יותר טוב. את קיר המטבח הנוסף תכננו כקיר צף כדי להכניס אור ולייצר תחושת פתיחות במסדרון שמאחוריו. את שולחן האוכל קניתי בחנות וינטג' בניו יורק לפני יותר מ־25 שנה, ומאז הוא שולחן האוכל שלנו בבית".
הסלון
"את ספת PLOUM קנינו לפני 11 שנה בחנות 'הרמוני' שבירושלים והיא הדבר הכי נוח בעולם, לשבת עליה זה כמו לקבל חיבוק", מגלה נירית. "לפני כמה שנים ריפדתי אותה בעצמי מחדש בבד קטיפתי וירוק. את הכורסה הוורודה והשטיח קנינו ב'וילה מארוק', ואת השולחן הבאתי מניו יורק. הכורסה הבהירה היא כורסת המדיטציה של עידן, ועליה יש כרית שהכנתי. על הקיר תלויה עבודה שהיא חלק מפרויקט אוטוביוגרפי זוכה פרסים שעליו אני עובדת כבר 30 שנה, בשם I here project. זה פרויקט שמורכב מאינספור דיוקנאות עצמיים בכל מדיום אפשרי, כשכל דיוקן הוא יצירת אמנות במהדורה מוגבלת, והוא תיאור רגשי/ כרונולוגי של מי שהייתי בדיוק באותו רגע בזמן. יחד, כולם יוצרים אוטוביוגרפיה וירטואלית בלתי נגמרת, שמשתנה עם החיים שלי".
המדפים בסלון
"קנינו את עמודי הברזל בשוק הפשפשים, ותכננו סביבם את מערכת המדפים בהתאמה אישית", מספרת נירית. "יש עליהם טלוויזיה כתומה משנות ה־70 שהייתה בבית הוריי, ספרי אמנות, מדיטציה, רוח, הורות וגם רדיו־דיסק. אנחנו אוהבים לשמוע מדיסקים, זה מעלה זיכרונות". לצד המדפים יש עבודת איור מוגדלת של עידן ועבודת צבע נוספת שלו, שעליה כתוב ביפנית 'וויקי' (חופשה בסלנג). "יש לי חיבור חזק לעולמות הקומיקס, הרבה מאוד עבודות שלי נוגעות בהם", מוסיף עידן.
חדר השינה
"חדר השינה שלנו לבן, נקי ומואר עם יציאה למרפסת. זאת הפינה של קפה הבוקר שלנו, כי אפשר לראות ממנה רק ירוק", מספרת נירית. "המבט האהוב עליי הוא של עץ הדקל שרואים ממול. התנועה של השמש הופכת אותו למעין שעון, זה מדיטטיבי לצפות בו", מוסיף עידן. על הקיר בחדר תלוי איור מוגדל של השפתיים של נירית שאייר עידן בעיפרון, לצידו ניצבת כורסת וינטג' משנות ה־70 ומנורת וינטג' משנות ה־30.
חדר הרחצה
"אני באופן כללי אוהבת מאוד את השילוב של ורוד, שחור ולבן, ואיכשהו תמיד היה לי חדר בבית בריצוף דמקה", מציינת נירית, "הארון הוורוד, שעידן זרם עליו מיד, מתכתב עם הבוגנוויליה שרואים מהחלון, והוא אחד הפריטים האהובים עליי בבית. את האמבטיה חיפינו באריחים לבנים תלת־ממדיים, שהבאנו ביבוא אישי מחו"ל".
הסטודיו של עידן
"שנינו יוצרים ועובדים מהבית, אבל לכל אחד יש סטודיו נפרד", אומר עידן. "פינת הצעצועים שלי היא אחת האהובות עליי בבית. רובוטריקים, בכל זאת נולדתי בשנות ה־70, מכוניות ולגו, שאחרי כמה שעות מחשב אני אוהב לעצור ולשחק איתם, לעבוד עם הידיים. מעל הארונית תלוי פוסטר של חבר קרוב בשם קובי בן עזרי, שבו פונט שהוא עיצב, ואהיל יפני שהפכתי למובייל עם מברשות דיו שתליתי עליו".
הסטודיו של נירית
"הסטודיו מחולק לשני חללים: הסלון, שבו ספת זולה רב־שימושית שריפדתי (שהיא גם פינת המדיטציה שלי), ספה מ'וילה מארוק' שעליה כריות שהכנתי מסווטשירטים ועבודות על הקיר שכולן חלק מהפרויקט שלי - I here project". מספרת נירית. "על השולחן, עבודה שהכנתי לנירית ליום הולדת 50 - לאיור שחור־לבן שעשיתי מזמן הוספתי איור צבעוני שמשמש לו כרקע, שאותו רואים רק כשמדליקים את האור הפנימי". מספר עידן. וילון חרוזים מהפשפשים מוביל לחלל השני – הפוקוס רום, "שהוא פינת העבודה הכי שקטה בעולם שמרגישה ממש בתוך העצים", מוסיפה נירית.
נועם רון - אדריכלית, מעצבת, צלמת וכותבת, שמספרת את סיפורן של דירות אורבניות מעניינות. רוצים להשתתף במדור? פנו במייל kangarim.info@gmail.com
פורסם לראשונה: 08:47, 26.12.24