רחובות צרים ללא מוצא, סמטאות עתיקות, סצנות מיניאטוריות מסרטים אהובים וממלכות יער קסומות – כל אלה ורבים אחרים הופכים למוקד של מדפי ספרים ברחבי העולם, גורפים לייקים ברשתות החברתיות ומוכיחים שליצירתיות ולדמיון אין סוף.
מי לא חלם בילדותו שארון הבגדים יהיה פתח לממלכת נרניה? זהו בדיוק הרעיון שמאחורי היצירה לספרייה הביתית Book Nook, שכשמה כן היא – כוך או נישה בין הספרים שבתוכו עולם קטן שנח לו בינות לספרים. ברחבי הרשת, כאמור, הדוגמאות הן רבות, וכמעט כולן דורשות סבלנות אין-קץ, והרבה גזירות, חיתוכים, הדבקות וצביעות. כאן תמצאו פתרון קליל יותר, שבו פוסטר מוכן משמש בסיס לסצנת אגם ועצים פסטורלית שתכניס עומק ועניין למדף הספרים האהוב עליכם.
עשו זאת בעצמכם - עוד יצירות DIY:
להעיר את הקיר: כך תהפכו קרש ישן למדף תלייה דקורטיבי
חוכמת האמנות היפנית: מכוס שבורה לעציץ יפהפה
חימר מחומרים ביתיים: מעמד לתכשיטים ממרכך שיער וקורנפלור
החומרים הדרושים:
- לוח קאפה מוקצף בעובי של כסנטימטר
- פוסטר של נוף לבחירתכם בגודל מתאים
- סכין חיתוך
- סרגל
- מספריים
- דבק פלסטי
- נייר מטבח סופג
- גלילי נייר טואלט, קרטונים או שרוולי קפסולות קפה ריקים
- דבק חם
- צבעי אקריליק
- מברשות צביעה
- עלים (יבשים או מפלסטיק), אבנים, מיניאטורות לעיטור
אופן ההכנה:
1. מודדים את המקום הייעודי בספריה ומחליטים על גודל ה-Book Nook הרצוי. מסמנים על גבי לוח הקאפה, וחותכים את המסגרת בעזרת סכין חיתוך. בפרויקט הנוכחי נבחר גודל של 18 ס"מ רוחב, 10 ס"מ עומק ו-28 ס"מ גובה. את שני הסימונים הפנימיים (18-10-18) חורצים בעזרת סכין החיתוך, אך לא חותכים עד הסוף, כדי שאפשר יהיה לקפל בקלות (במקום להדביק שלושה חלקים).
2. מסמנים את גודל התחתית וחותכים פיסה נוספת מלוח הקאפה.
3. מדביקים את הפוסטר אל הקאפה, כאשר היא פתוחה ופרושה לרווחה, בעזרת דבק פלסטי. מורחים את הדבק על אחורי הפוסטר וגם על לוח הקאפה, ומחליקים היטב, להורדת בועות אוויר כלואות. ממתינים לייבוש.
4. מקפלים את הקאפה לפי קווי החיתוך, ומדביקים את הבסיס לתחתית בעזרת דבק חם.
5. גוזרים גזע עץ מקרטון (או מפינת שרוול קפסולות קפה), וכמה ענפים. מדביקים אל חזיתו הצדית של ה-Book Nook בעזרת דבק חם.
6. "עוטפים" את גזע הקרטון ואת הענפים בעזרת נייר סופג טבול בדבק פלסטי. בשלב ראשון מורחים דבק על נייר סופג ומדביקים אותו לאורך הגזע. אחר כך עוברים על הנייר הסופג בעזרת בכחול טבול בדבק פלסטי. לבסוף, גוזרים רצועות נוספות של נייר סופג, טובלים אותן בדבק, ומניחים במקומות הרצויים כדי לעבות את הגזע והענפים ולשוות להם מראה "עצי". ממתינים לייבוש.
7. צובעים את העץ בעזרת גווני חום שונים (אפשר לערבב גוון חום אחד עם מעט צהוב, כדי להבהיר, או כחול כדי להכהות), ולאחר ייבוש עוברים על היצירה בעזרת מכחול יבש טבול בצבע כהה, כדי להדגיש את הפינות. לבסוף עוברים עם מכחול יבש טבול בגוון צהוב בהיר, בהתאם לגזעי העץ שמופיעים בפוסטר.
8. צובעים את הבסיס של הקאפה בהתאם לפוסטר, באופן שכמו ממשיך את הציור. כאן המשכתי את האגם ואת היער המקיף אותו בגוונים תואמים. אפשר "לעלות" על הפוסטר ולהתאים את הגוונים שבחרתם לתמונה הקיימת, אם אינם תואמים.
9. שלב הקישוט: נעזרים בעלי פלסטיק, טחב מלאכותי, ענפים יבשים, מיניאטורות – וכל העולה על דעתכם – כדי להפיח חיים ביצירה הסופית. מדביקים בעזרת דבק חם, ולבסוף מנקים את חוטי הדבק שהצטברו.
10. אורות הם תוספת נהדרת שיכולה "להקפיץ" את קסם היצירה בכמה דרגות. אפשר לרכוש שרשרת חוטי לד פשוטה וקטנה מופעלת בסוללות. מדביקים את הנורות אל החלק העליון של הקאפה בעזרת מעט דבק חם, ואת בית הסוללה והמפסק ממקמים על דופן הקאפה, להפעלה קלה ונוחה.