מגרש פאדל צף במיאמי. פתרון למצוקת קרקע וגם לוקיישן מעולה

לשחק פאדל על המים: מגרש חדשני במשקל 84 טון צף בנמל מיאמי

הפלטפורמה הכוללת גם אזור לצופים עשויה 100% חומרי ממחוזרים, ובראשם ברזל שפורק ממספנות ישנות. זהו אבטיפוס לפרויקטים יוקרתיים נוספים שנועדו לנצל את המים למתקני פנאי

פורסם:
לידיעת תושב מיאמי יאיר נתניהו – אפשר לצאת מחדר הכושר וליהנות ממשחק פאדל על מגרש צף במים. באזור נמל פישר איילנד הופיעה בימים האחרונים אחת האטרקציות המיוחדות בעיר – מגרש פאדל צף שנראה כאילו יצא היישר מתוך סרט הוליוודי, או הדמיה מתוחכמת ב־AI. המגרש, הממוקם על גבי פלטפורמה חדשנית במים, בולט על רקע היאכטות היוקרתיות שבאזור ומציע חוויה יוצאת דופן: שילוב בין משחק ספורט דינמי לנוף פנורמי עוצר נשימה של האוקיינוס וקו הרקיע המרהיב של מיאמי. האם בעתיד נראה יותר פרויקטים ספורטיביים על גבי המים? ייתכן מאוד. מדובר בפתרון מוצלח למצוקת קרקע, לצד טיפול במפגעים כמו רעש, אור ותנועת אנשים.
המגרש הייחודי, השוקל כ־84 טון, הוקם ביוזמת חברת השקעות יוקרה בפלורידה בשם Yntegra Group. היא ידועה בתכנון פרויקטים פורצי דרך כמו פיתוח קהילות מגורים יוקרתיים, עיצוב מבנים חדשניים המשולבים בטכנולוגיות ירוקות ותכנון מתחמי בילוי ותיירות ברחבי ארצות הברית. המגרש הצף במיאמי הוא עוד צעד במסגרת החזון של החברה לשלב בין עיצוב מרשים, תכנון מקיים ויצירת חוויות ייחודיות. הפרויקט מהווה אבטיפוס ואם יצליח - בעתיד צפויים להיבנות עוד מגרשי ספורט מסוגים שונים שיתוכננו על גבי המים. הפרויקט הזה מדגים איך אפשר לנצל את הסביבה הימית באופן חדשני לשימושים שונים שלא בהכרח קשורים למים. ואם תהיתם, פאדל הוא משחק הדומה לטניס מבחינת החוקים אך נעשה עם מחבט וכדור שונים ובמגרש קטן יותר ומגודר בקירות שקופים, שהם חלק מהמשחק. הוא הומצא בסוף שנות ה־60 במקסיקו ופופולרי במיוחד במדינות הלטיניות, אך לא רק. בדומה לטניס, הוא נתפס כענף ספורט אליטיסטי ופחות עממי, אך גם הגבולות האלו מיטשטשים עם השנים.
מהווה אבטיפוס ואם יצליח - בעתיד צפויים להיבנות עוד מגרשי ספורט
(צילום באדיבות Yntegra)

ידידותי לסביבה

המטרה העיקרית של הפרויקט היא לא רק לספק זירת אימונים מיוחדת לשחקני פאדל, אלא גם להציג אבטיפוס למבנה צף העשוי כולו מחומרים ממוחזרים. המגרש נבנה כולו מחומרים ממוחזרים, כולל פלדה שמקורה במספנות ישנות מהסביבה. אחרי שהמספנות יצאו מכלל שימוש, הן פורקו וחומרי הגלם הוסבו לפרויקטים חדשים, כמו המגרש הצף. המגרש עצמו מועבר ממקום למקום בשיט באמצעות סירה ועוגן, ללא שימוש במנועים או בסוללות, כך שהוא 100% ידידותי לסביבה גם כשהוא בתנועה. בנוסף, מגרש הפאדל כולל עיצוב מתקדם ומוקפד: קירות זכוכית המאפשרות תצפית ב־360 מעלות על המים ועל קו הרקיע של מיאמי, גדרות בטיחות, תאורת עמודים חסכונית ורצועת צפייה המשמשת לישיבת קהל מצומצם. יש גם תאורה כך שאפשר לשחק גם אחרי השקיעה.
יוזם הפרויקט הוא מנכ"ל החברה פליפה מקלין, המוביל את החזון שמעמיד במרכז את השילוב בין עיצוב פורץ דרך, קיימות וחדשנות טכנולוגית. מקלין, שנחשב לאחד היזמים המובילים בתחום ההשקעות האולטרה־יוקרתיות, מדגיש כי מגרש הפאדל הצף הוא הרבה יותר מאטרקציה ספורטיבית. "הפרויקט נועד לשנות את הדרך שבה אנו חושבים על המרחבים הציבוריים", אמר בהצהרה לתקשורת. "המגרש משלב בין אסתטיקה ייחודית ובין פתרונות פרקטיים וידידותיים לסביבה, תוך מתן דגש על יצירת חוויות ייחודיות שאין דומות להן".
עם זאת, לא כדאי להיקשר מדי לאטרקציה החדשה - המגרש יישאר במיאמי עד מאי 2025, ולאחר מכן יועבר למלון Rosewood Exuma באיי הבהאמה, הצפוי להיפתח ב-2028. שם הוא ישמש את אורחי המתחם.
5 צפייה בגלריה
מגרש פאדל צף במיאמי
מגרש פאדל צף במיאמי
דגש על יצירת חוויות ייחודיות
(צילום באדיבות Yntegra Group)

5 צפייה בגלריה
מגרש פאדל צף במיאמי
מגרש פאדל צף במיאמי
מוקף בקירות שקופים ובתאורה ויש גם מקום למעט צופים
(צילום באדיבות Yntegra Group)

עוד בנושא:

מגדירים מחדש את החוויה הספורטיבית

עם הפופולריות העולמית הגוברת של ענף הפאדל – המשלב אלמנטים מטניס וסקווש ושהומצא כאמור במקסיקו בשנות ה־60 וצבר תאוצה באירופה ובמדינות נוספות בעשורים האחרונים – המגרשים החדשניים כמו זה עשויים לסמן את תחילתו של טרנד עולמי חדש. פאדל ידוע במשחק המהיר והדינמי שלו, המשלב אסטרטגיה ויכולות פיזיות. המשחק מושך אליו שחקנים בכל הגילים בזכות העובדה שהוא נגיש גם למתחילים וגם למתקדמים.
המגרש הצף מייצג רעיון מרענן: להביא את המשחק מהאדמה אל המים, ובכך לשבור את גבולות הדמיון המסורתיים. החידוש הזה עשוי לא רק למשוך תשומת לב בינלאומית אלא גם להגדיר מחדש את החוויה הספורטיבית, תוך שילוב של טבע, מים ותנועה, המוסיפים ממד חדש ומרגש לענף הספורט הצומח במהירות.
נכון להיום, פרויקט מגרש הפאדל הוא יחיד מסוגו, אבל הוא כבר מעורר שיח נרחב על דרכים חדשניות לשלב ספורט, עיצוב וטכנולוגיה במרחבים לא שגרתיים. ייתכן שבעתיד הלא רחוק, מגרשים צפים ימצאו את מקומם כחלק אינטגרלי מנוף הערים הגדולות – לא רק כאטרקציות אקסקלוסיביות, אלא גם כמענה לצפיפות עירונית וכדרך לנצל את המרחבים הימיים באופן יצירתי. הפרויקט במיאמי מציב סטנדרט חדש לא רק לספורט אלא גם לעולם העיצוב, עם הבטחה לעוד חידושים מרגשים שיבואו.
5 צפייה בגלריה
מגרש פאדל צף במיאמי
מגרש פאדל צף במיאמי
מענה לצפיפות עירונית?
(צילום באדיבות Yntegra Group)

5 צפייה בגלריה
מגרש פאדל צף במיאמי
מגרש פאדל צף במיאמי
יועבר (בשיט) בעוד כחצי שנה למלון באיי הבהאמה
(צילום באדיבות Yntegra Group)

תשתיות ספורט המתוכננות על המים הפכו פופולריות בשנים האחרונות. במנהטן, צוות של מעצבים ומתכננים מתכנן להקים בשנה הקרובה בריכת שחייה צפה על גבי מימי האיסט ריבר שבין ברוקלין למנהטן. הפרויקט החדש נקרא Pool +, כיוון שהוא מעוצב בצורת הסימן פלוס. על פי ההדמיות, המראה של הבריכה צפוי להיות מרהיב: היא תכלול שתי זרועות שיחצו זו את זו, ויתחברו ליבשה בעזרת גשרון קטן.

אפשר לנבא שהבריכה הפוטוגנית הזאת, לכשתהפוך מהדמיה למציאות, תככב ברשתות החברתיות. מעבר למתקן ספורטיבי וציבורי לשחייה, הבריכה תשמש גם כפתרון אקולוגי לסינון המים המזוהמים. הבריכה צפויה לכלול מערכת סינון מתקדמת לניקוי וטיהור המים, היא מתוכננת כך שהיא שתשאב את מי הנהר ותחזיר אותם חזרה כשהיא מנקה מהם פסולת וזיהום. הפרויקט מתכנן להוות חלק מהמאמצים להחיות את חופי ניו יורק ולשפר את איכות המים באזור העירוני הצפוף.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button