הסלון הוא לב הבית וסביב חג שבועות במחצית שנת 2024 כבר אפשר לומר בוודאות שמגמות העיצוב לחללי הסלון משקפות שילוב של אלגנטיות אסתטית, נוחות וחדשנות בת-קיימא, לצד הצורך לחוש נוח. ומה מוביל לתחושה נינוחה ומחבקת בסלון הביתי? דחיקת זוויות וקווים ישרים, הכנסת צבעים בהירים וחומרים רכים והוספת אקססוריז משלימים עם הצהרה עיצובית לחוויה עוטפת.
1. לבן על לבן
חללי סלון שהם טוטאל לוק לבן הם אמנם המצאה של רווקים בדירה מינימליסטית בניו יורק או בשטוקהולם, אבל בהדרגה הגיעה החיבה ללבן גם למשפחות ישראליות ענפות. מדובר ברצון עז לפלטת צבעים ארצית ומרגיעה, ולבן על נגזרותיו פשוט עובד טוב עם האור הישראלי. נכון, יש פה סיכון מסוים ללכלוך ולבלאי, אבל יצירת מרחב מזמין ורגוע היא התמורה - והיא שווה בהחלט. בדיוק כמו באופנה, טוטאל לוק לבן יאפיין את התקופה הקרובה ויזרוק הרבה אופטימיות ורוך לסביבה שלנו ולנו בתוכה.
טיפ: קשוח לכם רק לבן בעיניים? גוונים של ירוק מעושן, כחולים רכים, טרקוטה, חרדל, ורוד פודרה וחימר ישתלבו נפלא עם לבן. גם שחור ואפור, אבל את זה אתם כבר יודעים.
2. צורות מעוגלות וקימורים
כפי שראינו גם בתערוכת העיצוב במילאנו וגם בחללי התצוגה של חברות הרהיטים בארץ ובעולם, הרהיטים לאחרונה מאופיינים בהרבה פחות זוויות חדות או קווים ישרים, ויותר בגזרות מעוגלות, מקומרות ונשיות. תכניסו הביתה יותר ספות וכורסאות תפוחות, שבהן אפשר לשקוע ולרבוץ, כאלו שיעטפו אתכם מכל אבר. מדובר במגמה שהיא חלק מהחיבור לטבע ולחיקוי הצורות הא-מורפיות שבו. ובכלל, מדובר בחלק מהמגמה האוניברסלית של "את הכי יפה כשנוח לך" והרבה יותר נוח בספה מפנקת, בטח אחרי שנים של ייצור ספות דקות גזרה ודלות ריפוד.
3. נגיעות של שיש
כדי להשלים את הנראות בסלון, חוזרת לככבו בו האבן הטבעית, בדיוק כמו שהטבע עיצב. אחרי שהעדפנו שולחנות עץ, מתכת או זכוכית – חוזרים משטחי השיש מלאי האופי לככב, בעיקר בשולחנות הקפה אך גם בגופי התאורה ובאקססוריז השונים, מהדום ועד קערת נוי. לאבן שנוצרה במעמקי האדמה יש ייחודיות שיוצרת מופע חד-פעמי ומעניקה אופי רב לחלל הסלון. האבן יכולה להיות בשלל צבעי הטבע, מלבן דרך אפור ושחור ועד ירוק או ורוד.
טיפ: הקפידו על מינון מדוד של שימוש באלמנטים עשויים שיש כדי שהחלל לא יקבל תחושה של חלל תצוגה או חמאם.
4. יוקרה שקטה
מגמת היוקרה השקטה (Quiet Luxury) היא לא טרנד והיא בטח לא פה רק לעונה קצרה או לשנה-שנתיים. מדובר בדרך חיים שבבסיסה הרצון לחיות טוב מבלי לנקר עיניים. במילים אחרות אנשים באמת מבוססים לא מקיפים את עצמם בלוגואים מנצנצים של מותגי-על, הם קונים מותגים איכותיים ונחשבים שמתאימים לאורח החיים שלהם ולא "למה אחרים יגידו". ביוקרה שקטה הדגש הוא על האיכות של החומרים, מהבד דרך התפרים ועד ארוך חיי המוצר.
אז מה מאפיין יוקרה שקטה? רהיטים ופריטים באיכות גבוהה, בהם גם וינטג' שהתיישן היטב; אמנות מקורית שבני הבית אוהבים; אלמנטים שיחזיקו מעמד למשך שנים ויהיו תמיד נכונים ועדכניים; איפוק לעומת בלינג, הן מבחינת גזרות והן מבחינת צבעים וטקסטורות. המוטו הוא פחות זה יותר.
5. התכשיט של הסלון
לצד אקססוריז לנוי שתורמים ודאי לעיצוב חלל הסלון, חשוב לתת דגש מיוחד לנושא התאורה. יש לה גם תפקיד פונקציונלי – להאיר וגם תפקיד ביצירת הטון והאווירה הנכונים. תוכלו להשיג את שתי המטרות בעזרת בחירת גופי תאורה עם אמירה שעושים אפקט של תכשיט או קילר-אפ בחלל. לא חייבים יותר מגוף אחד שעושה את העבודה ויוצר את אפקט הוואו.
עוד כמה מגמות שכדאי לאמץ בחום
חומרים טבעיים ובני קיימא - הקיימות ממשיכה להיות גורם מוביל בעיצוב הפנים גם השנה, ואולי ביתר שאת לאור הכאוס השולט בעולם – מעשה ידי אדם בדמות מלחמות ומהפכות ומעשה הטבע בדמות שיטפונות, שריפות ומשבר האקלים. כדאי להעדיף להקיף את עצמנו בחומרים טבעיים כמו במבוק, ראטן ועץ ממוחזר. הם לא מציעים יתרונות סביבתיים, אלא גם מביאים אווירה חמה ואורגנית לסלון.
מרחבים רב-תכליתיים - ככל שהבתים ממשיכים לשמש למטרות מרובות, כמו עבודה, למידה וכושר – כך הופכים חללי הסלון ליותר רב-שימושיים. תכננו סלון גמיש שיכול להשתנות ולאכלס תרחישים שונים, מאירוח חברים דרך עבודה ועד תרגול יוגה. מודולריות היא שם המשחק.
אמנות וקישוט מקסימליסטי - בניגוד למגמות המינימליסטיות של שנים קודמות, שנת 2024 מביאה עימה עלייה במקסימליזם בקישוט הסלון. המגמה כוללת דוגמאות בולטות לאביזרים, לכריות ולשטיחים וכן יצירות אמנות אקלקטיות ובולטות.
גימורים בעלי מרקם - חספוס ואופי על הקירות, הספות ורהיטי העץ והמתכת יוצרים אווירה מתוחכמת אך נעימה.