בשנה שעברה הסתפק יריד "צבע טרי" הוותיק באירוע דיגיטלי בעקבות הגבלות הקורונה, והשאיר את 30 אלף המבקרים והמבקרות שפוקדים אותו מדי שנה מאוכזבים. אך השנה, יריד האמנות המסורתי ושלוחת העיצוב שלו, "עיצוב טרי", חוגגים את החזרה שלהם לקהל המשוטטים בענק. המהדורה ה-13 של היריד תתקיים בין התאריכים 26-21 באוקטובר (ה'-ג'), ותהיה למעשה האירוע הראשון שיתקיים בוולדרום הלאומי החדש – אצטדיון ענק ומקורה בתל אביב שמשמש כזירה למירוצי אופני מסלול.
יריד "צבע טרי" הפך מסחרי מאוד בשנים האחרונות, והאווירה ממוקדת בעיקר בקניינות ומכירה, ועדיין – מדובר בחוויה גדושה של חשיפה ליוצרים מגוונים ומדוברים, צעירים לצד ותיקים, שנמצאים יחד תחת קורת גג אחת. ובמקרה הזה, קורת גג עצומה במיוחד. אז לפני שאתם מתחילים להתבלבל מרוב שפע, בחרנו את המעצבים הבולטים שכדאי לכם להכיר, שגם יציגו את מרכולתם ביריד.
טסלר + מנדלוביץ
סטודיו טסלר + מנדלוביץ של המעצבים אורלי טסלר ואיתמר מנדלוביץ, מתמקד בייצור של טקסטיל המבוסס על עץ. בשיטה זו, העץ הקשיח מקבל תכונות של טקסטיל רך וגמיש, שבהמשך "ננעל" לתוך הצורה שהוגדרה לו. כך משמר העץ חלק מתכונות המקור שלו, אבל גם משתנה לכדי חומריות חדשה, רכה ודינאמית, שניתנת לפיסול ולעיבוד בצורות שונות, ובגימורים ובצבעים שונים.
הסטודיו מייצר מגוון רחב של מוצרים, החל בפריטים לענף הרכב, לארכיטקטורה וריהוט אופנה, ועד לפסלים מרחביים, מחיצות ופאנלים אקוסטיים – רובם ככולם בשפה גיאומטרית נקייה שנשארת קרובה לנראותו המקורית של העץ.
אגב קרבה לעץ, הסטודיו מתגאה גם בטביעת רגל פחמנית נמוכה במיוחד, כאשר מרבית הייצור נעשה בעבודת יד עם שימוש בפועל בכמעט מאה אחוז מחומר הגלם. אוסף 2022-2021 של הסטודיו, שיוצג השנה ביריד, שם את הפוקוס על ריכוך וספיגת סאונד בחללי פנים לצורך יצירת חלל שקט ורגוע.
קוזי
עוד בשימוש מקורי ומעניין בעץ, ישתתפו ביריד סטודיו קוזי של המעצבים אופיר זנדני ויובל כרמל, שיציגו את אינפיניטי – פריטי עיצוב ותאורה לחלל אדריכלי שלוקחים עץ כחומר גלם, ובאמצעות כיפוף הופכים אותו לכדי אובייקט תלת-ממדי המדמה קו רישום שנפרס לתוך החלל.
האלמנט כולו נראה כאוטי ורנדומלי, אך למעשה מורכב משתי צורות שחוזרות על עצמן שוב ושוב באופנים שונים שמאחוריהם מושקעת מחשבה רבה, וניסיונות מקדימים בחומרים שונים.
טל בטיט
"אתני: סינתטי" הוא פרויקט של המעצב הצעיר בוגר HIT, טל בטיט המתמחה בקרמיקה. העיצובים בפרויקט שואבים השראה משטיחי קיר אתניים מסורתיים. העיצוב מתבסס על המסורת הקיימת, ומחדש דרך שימוש מקורי ואחר בחומר, צבע וצורה.
כל שטיח קיר שיצר בטיט מורכב מבין מאות לאלפים של יציקות קרמיקה, שמייצרות יחד פרשנות חדשה ותלת-ממדית בעלת לוק עתידני לשטיחים המוכרים לנו, ובה בולטים משחקים של עומק, צורה, נפחיות וחומר שתופסים את תשומת הלב.
צחי נבו
אם אתם חובבי עיצוב, סביר שנתקלתם לאחרונה במסכות המעוצבות של צח נבו, למשל בתערוכה "ליצן החצר" שהציגה במוזיאון יפו. המעצב יציג גם כאן ביריד "עיצוב טרי", מתוך קולקציית טרייבו, שיוצרת מסכות בהשראה של תרבויות עתיקות, עם טוויסט עכשווי ומעוצב, ועם משחקים מפתיעים בצורניות, בגודל ובגימור.
PULP
פאלפ, סטודיו למוצרי נייר ואקססוריז של בני הזוג זיו יעקובי וחגית כספי יעקובי, משתתף ביריד זו הפעם הרביעית. הפעם הם יציגו את פרויקט Meeting Point – סדרה של ארגוניות המיועדות לחדרי ישיבות או לחללי עבודה, בדגש על המשותפים שבהם.
בשימוש בעץ ובבלוקים של נייר לקשקוש, בצורות גיאומטריות נקיות ובחסכנות צורנית, מייצרים פאלפ מעין מגרש משחקים למבוגרים שבו, כך הם מקווים, רעיונות יוכלו להיוולד – במפגש שבין אנשים, מחשבות ודעות, על שולחן הדיונים המשרדי.
סטודיו Bikaku וביאנקה ספריינס
ביקאקו הוא סטודיו מעניין בנוף שמקימיו, טל וסיאה פרמינגר, לא מגיעים מרקע של לימודי עיצוב. סיאה למדה פרפורמנס בבית הספר לתיאטרון חזותי וטל לא למד במסגרות אקדמיות. עם זאת, הסטודיו עוסק בייצור של רהיטים, פרטי אמנות ועיצובים לחלל, שעושה שימוש לרוב בחומר הכבד ברזל. העבודות המוצגות ביריד הן פרי שיתוף פעולה עם ביאנקה ספריינס, אמנית נייר ילידת הולנד שחיה בישראל.
שיתוף הפעולה המעניין מוביל לרהיטים המשלבים עדינות ותלישות עם מסיביות, קרקוע ועוצמה – עבודת-יד מחומרים משני קצוות שונים שמתחברים לפריט שלם ומעורר השראה.
שאול כהן
שאול כהן, שמוכר בזכות המיניאטורות שלו, יציג ביריד סדרה של מזכרות ישראליות שמושפעות מישראל היומיומית, על צדדיה היפים והיפים פחות.
ממבנים מוזנחים בסגנון דרום תל אביב, דרך בוטקה של מפעל הפיס ואפילו פח זבל ירוק – כהן לא מנסה לרגע לייפות את המציאות, ומדגיש ומפאר כל אלמנט מטופש שמרכיב את החיים העירוניים בישראל.
מטריאל גירלז
מטריאל גירלז, סטודיו לקרמיקה, הפך עבור הקרמיקאיות עדי טל ושי ג'רסי לאי של שפיות בתקופת הקורונה. שם הן רקחו סדרת כלים שמבקשת למצוא איזון מחודש וחיבורים חדשים.
הסדרה מורכבת מכלי מטבח יומיומיים כוסות, קערות, אגרטלים וקנקנים. הכלים עשויים במגוון טכניקות, כאשר הם משולבים בחרסיות מקומיות ובהעתקים של חרסים עתיקים, המתחברים יחד למכלול חדש.
צבע טרי, 26-21 באוקטובר, אצטדיון הוולודרום הלאומי ע"ש סילבן אדמס, הדר יוסף