בעלי הבית בהרחבה של קיבוץ בחן בעמק חפר רכשו אותו במצב מוזנח אחרי שהיה מושכר לכמה וכמה משפחות במשך 10 שנים. הם פנו לצורך שיפוץ יסודי למעצבת הפנים שירה רוזנפלד גליל. "הבית היה במצב פשוט ובסיסי", מספרת רוזנפלד גליל, "בעלי הבית לא קיבלו את התוכניות המקוריות, לכן אין לנו מושג מי אדריכל הפרויקט, לצערי, אולם הבית שונה לחלוטין. החלטנו ללכת על בית בן קומה אחת עם אופציה לבניית קומה נוספת, שכבר מתוכננת, אם המשפחה תתרחב ותרצה להרחיב את הבית".
כדי להתאים את הבית לבני המשפחה, זוג ושני ילדים קטנים, הוחלפו כל תשתיות האינסטלציה בבית. בנוסף הוחלף המטבח, נשברו כמה מקירות פנים, בעיקר ביחידת ההורים בכדי לייצר חדר מאסטר מפנק יותר, הוחלף הריצוף והוחלפו הדלתות. הבית מתפרס על פני 150 מ"ר על שטח של 300 מ"ר ומחולק לחמישה חדרים.
"הקונספט העיצובי של הבית היה רכות וטבעיות. בבחירות הצבעוניות והחומריות זה הקו שהנחה אותנו - צבעים מהטבע, חומרים רכים וטבעיים, ואליהם נצמדנו בכל הבית", מספרת המעצבת.
"ברחבי הבית הוספנו פריטי נגרות בהתאמה אישית, מתוכננים לפי דרישות וצורכי הלקוחות. למשל ללקוחה היה חשוב שיהיה ספסל בכניסה לבית עם אחסון לנעליים, מקום מסודר למפתחות ומתלה מעילים. ללקוח היה חשוב שתהיה מגירת הטענה בכניסה לבית עבור הטלפונים הסלולריים, עם שקעים סמויים ושלא יראו את כל ריכוזי הכבלים בחוץ", מספרת רוזנפלד גליל.
מקום רך ונעים בקיבוץ
"אני נוהגת להתחיל מסע משותף בפגישת היכרות. כשהם יצאו מדלת המשרד שלי, התחושה שנשארתי איתה הייתה איזה אנרגיות טובות יש לאנשים האלו. וכשנכנסתי לבית בסוף התהליך, ידעתי שהצלחנו", מספרת המעצבת.
"בני הזוג הגיעו אלי מזועזעים מהמצב של הבית המיושן ורצינו ביחד להתאים אותו למבנה קיבוצי טיפוסי בהרחבה וגם לבית מותאם אישית לבעלי הבית, עם המידות שהם צריכים ועם הצבעים שהם אוהבים. המטרה הייתה ליצור מקום רך, עדין ונעים. היה חשוב לדאוג למקום לכל פונקציה - ממברשת השיניים החשמלית ועד מכשיר הגילוח", אומרת רוזנפלד גליל.
אחד האתגרים שאיתם היא התמודדה היה להתאים את המטבח ואת חדר השירות לחיים עם ילדה שגדלה עם צליאק, מה שאומר אחסון מופרד ונגישות מתוכננת היטב. "דרכם למדתי את מגבלות וצורכי הגידול בצל המחלה. ברמה הפרקטית, זה דרש מזווה מאוד גדול לאחסון יבש במטבח ומקפיא נוסף שהוספנו בחדר השירות. זה גרם לי להבין שהאחסון במטבח הוא מעל הכל, אפילו אם זה על חשבון לסגור או להסתיר חלון", אומרת רוזנפלד גליל, "בחרתי לייצר מטבח גדול, מזמין ומרכזי לבית, עם פתרון של דלפק גדול ומרווח גם לאירוח צעיר וקליל".
אחד האתגרים הנוספים היה שבחלל המרכזי אין מקום להצבת פינת אוכל. "האתגר הזה הביא אותנו לחשוב מחדש על אופי האירוח בבית. האם אירוח חייב להיות בשולחן ארוך נמוך בתוך הבית? האם דלפק קליל יכול להספיק ובשאר הזמן לארח בגינה?", אומרת המעצבת שוויתרה על פינת אוכל סטנדרטית מתוך מחשבה שחלק מהאירוח יכול להתבצע בחצר.
בנוסף היה חשוב לבני הבית למקסם תאורת יום בסביבה הקיבוצית הפתוחה, לדאוג לחדר עבודה שמאפשר שקט, אבל כזה שיכול להפוך בסופי השבוע ובחופשות לחדר אירוח.
ירוק בהיר במטבח ובחדר השינה
בני הזוג ביקשו לעצמם חדר שינה רך ורגוע ואכן בחדר השינה הזוגי ממשיך הקו הרך של הבית שכולל נגיעות של ירוק בהיר מאוד שמאפיין את המטבח. כדי ליצור עומק נצבע קיר וחלק מהתקרה בחדר השינה בגוון ירקרק בהיר ומולו ניצב ארון קיר גדול בגוון מוקה בהיר – שני גוונים שחוזרים ברחבי הבית.
הארון, שתוכנן במיוחד להתאים לחלל, כולל בתוכו דלת שמובילה לחדר הרחצה של בני הזוג. גם בחדר הרחצה חוזר הגוון הירקרק בנגיעות קלות לצד לבן, עץ טבעי, בטון ושחור.
בחדר המשחקים ובחדר השינה של הילדים יש המשכיות של צבעוניות רכה ואופטימית בדגש על ירקרק, פודרה ומוקה שנמצאים במינונים כאלו ואחרים גם בחללים אחרים בבית.