השנה החולפת ועמה מגפת הקורונה גרמה לרבים מאיתנו להסתכל בעיניים אחרות על הקיים. פערים בין מצוי לרצוי הפכו בולטים עוד יותר על רקע הבילוי הכפוי בבתים, ואיתם התעצם הצורך לרענן את המרחב הביתי, להתאים אותו לצרכים החדשים ולהפוך אותו לגמיש ומכיל יותר. בין שמתוך צורך בתעסוקה ובין שבגלל הזרקור שהוצב אל מול "התפאורה הביתית" הישנה, שינוי ושיפור המרחב הביתי הפך להיות דבר מה שרבים רוצים בו.
תחום השיפוצים שהפך מבוקש עוד יותר בשנה החולפת, הבהיר שרבים אינם מרוצים מהחלל שבו בילו חודשים ארוכים בצוותא ושנחוץ שינוי מיידי, להפוך אותו למאוורר ונעים יותר לכולם, כדי להימנע מתחושת מחנק בין ארבעה כתלים.
למקרה שתהיתם, הגודל לא קובע. פעמים רבות דירות סטנדרטיות וגדולות נראות עמוסות מבחינה ויזואלית לעומת דירות קטנות שמתוכננות בצורה אופטימלית ונדמות רחבות וגדולות מכפי שהן באמת. אז כיצד אפשר להרחיב את הנתונים הקיימים בלי לשבור קירות? הנה כמה טיפים שיגרמו לכם להרגיש פחות חנוקים בבית ויעזרו לכם לעדכן ולרווח את מראה החלל - גם אם נידרש לסגר נוסף.
1. ארגנו ואחסנו
שטחי אחסון ייעודיים הם דבר מרכזי בדרך לביסוס מראה מרווח ומאוורר בחללי הבית. קופסאות דקורטיביות או סלסלות קש הן כלי עזר מצוין למיון הפריטים שברשותכם, והקצאת מקום ייעודי לכל דבר. כך יהיה קל בהרבה לארגן ולרווח את החלל מיד בתום השימוש.
2. ריהוט חכם
רהיטים מולטי-פונקציונליים יסייעו לכם לשמור על קו מינימליסטי, ויסייעו בהצנעה של אביזרים שבדרך כלל מפוזרים בחלל. דוגמה לכך יכולה להיות אי דומיננטי ורחב במטבח, שמשמש הן לאחסון והן לאכילה ומייתר את פינת האוכל. דוגמה נוספת היא מיטה שנסגרת כלפי הקיר, או קונסולה הנפתחת לשולחן אירוח. באותו אופן, ניתן לחסוך מקום רב בשימוש ברהיט דו-צדדי, כמו לדוגמה כוורת אחסון פתוחה, שיכולה לשלב מצדה האחד שולחן עבודה, ומהצד השני – אחסון לראווה.
חשוב להתאים את פריטי הריהוט לפרופורציות החלל. פתרון אידיאלי לפתיחת החלל הוא שימוש במספר מצומצם של פריטי ריהוט גדולים באופן שיחסוך צפיפות של רהיטים קטנים ורבים. לדוגמה, ספה ארוכה ושזלונג במקום מערכת ישיבה מסורתית של ספה תלת מושבית, ספת דו וכורסה.
חציצה והפרדה מעודנת בין חללים היא הכרחית, במיוחד כשהחלל מצומצמם. כך, שימוש בקירות זכוכית יציג חלל רחב יותר מכפי גודלו. לדוגמה, חדר רחצה מופרד בקירות שקופים מחדר השינה יעניק אשליה של חדר גדול ומרווח, או חדר עבודה במרכז החלל, סביבו קירות זכוכית לשמירה על פרטיות ועל שקט, מבלי "לסגור" ולצמצם את החלל.
פריטי עיצוב במראה "מרחף" יפתחו את החלל. באופן זה יחידת מדפים גבוהה ומאורכת תיצור תחושה של קיר רחב ורגלי ריהוט גבוהות, על רצפה חלקה ואחידה למראה, יסייעו בהצגת המראה המאוורר הנחשק.
3. היעזרו באקססוריז
מראות הן דרך מצוינת "להכפיל" את החלל, להאיר ולהגדיל אותו ויזואלית. תוכלו להיעזר במראות גדולות ממדים ולהתקין אותן בקצה מסדרון, או על דלתות הזזה בארונות קיר גדולים בחדרים.
גם יצירות אמנות יכולות לגרום לאשליה של חדר גדול יותר. נסו להשתמש ביצירת אמנות גדולה ומרכזית בחלל קטן, כזו שתשנה את הפרספקטיבה של החלל, תוך יצירת עומק וממד מיוחד, ואפילו להיעזר באמנות דיגיטלית, ש"פותחת" את החלל ומשמשת מעין חלון או מסך אלטרנטיבי.
4. צבעו לכם מרחב
בכוחם של גווני הצבע להשפיע על מראה החלל ולגרום לאשליה אופטית ולמראה גבוה, נמוך, רחב או צר – בהתאם לצורך. נסו לצבוע את הקיר עד כ-20 סנטימטרים מתחת לגובה התקרה, ותקבלו אפקט מגדיל, ש"ינמיך" את הקירות ויציג מראה גבוה ופתוח יותר כלפי מעלה.
גם "משחק זליגה", שבו צבע הקיר עובר אל התקרה או אל הקירות הסמוכים יכול לסייע ביצירת חלל מרווח יותר ומוגדר. כך למשל פינת עבודה בתוך חדר שינה שצבועה בגוון כהה יותר משאר הקירות בחלל, תיצור של חלל גדול, שהופך לאינטימי יותר כשהעין פוגשת בגוון הכהה יותר.
ככלל, גוונים בהירים וקרים דוגמת כחולים וירוקים, יעניקו לקירות הבית אשליה של רוחב, לעומת גוונים כהים וחמים שיעזרו לתחום, להקטין ו"לחמם" חלל גדול ורחב. טריק נוסף שיעזור לכם "להעלים" אלמנטים מהעין לטובת חזות רחבה ונקייה: צבעו את פריטי הריהוט בגוון הקיר – ליצירת אפקט מעניין בסטייל מינימליסטי.
5. חפו את הבית בצורה בהירה ונקייה
חיפוי הקירות בעזרת טפטים בגוונים בהירים יחזיר את האור בצורה מיטבית וייצור אפקט של חדר מואר ומרווח יותר. נסו לרתום טפטים עם הדפסים גיאומטריים ותבניות שונות שיוצרות 'תעתועי-עיניים' כמו גלים או פסים, כדי לגרום לקירות הבית להיראות רחוקים או קרובים יותר, ובכך להשפיע על תחושת המרחב בחלל.
חיפויי רצפה יכולים גם הם להציג חלל מרווח ומאוורר, דרך בחירה באריחי ענק שההפרדה ביניהם כמעט שאינה מורגשת, ולכן משדרים מראה אחיד וניקיון עיצובי. אריחים מדוקקים, בדומה לחיפוי פרקט, מאפשרים הדבקה על גבי הריצוף הקיים, להוזיל עלויות, ולרענן את מראה הבית ברגע.
6. האירו את החלל
הצפת החלל בתאורה תסייע להאיר אותו היטב, למנוע הצללות ולסייע בהגדלתו הויזואלית. נסו להעשיר את התאורה הקיימת על ידי תוספת של גופי תאורה משניים: רצפתיים או שולחניים, שיעזרו להאיר היטב את החלל, להוסיף תחושת עומק ולהציגו באופן מרשים יותר.
גם לגופי התאורה עצמם חשיבות מרכזית בביסוס מראה מינימליסטי ופחות עמוס. תאורה נסתרת שמכוונת למעלה – UPLIGHT – תסייע ביצירת תחושת גובה בחלל נמוך, וגופי תאורה שקועים יספקו אור יקרות, במקום גופי תאורה תלויים שעלולים ליצור עומס ויזואלי.
פורסם לראשונה: 14:10, 23.02.21