מעצבת הפנים פינדי בן ארי שמאי נדרשה הפעם לעצב למישהו קרוב לליבה – לבן הזוג שלה. מדובר בדירת גג מקבלן באזור השרון, שהייתה מחולקת במקור לשישה חדרים והוסבה במסגרת השיפוץ לדירת ארבעה וחצי חדרים. הפעם הייתה מעורבת בן ארי שמאי גם מבחינה רגשית, שכן את הדירה היא עיצבה עבור גבר בשנות ה-50 המאוחרות לחייו שהוא שותף שלה לחיים במסגרת פרק ב'.
לבני הזוג יש ילדים בוגרים ממערכות יחסים קודמות, ובשלב זה הם בחרו שלא לחלוק מגורים משותפים, כך שכל אחד מתגורר בנפרד. "העובדה שבסוף היום את ממשיכה לבלות עם בעל הבית היא לא משהו שאני מורגלת אליו וזה אכן נתון שהפר את יחסי האיזון שבין מעצבת לבין לקוח כפי שנהוג בכל פרויקט אחר שאני מעצבת", מסבירה בן ארי שמאי על האתגר הייחודי שליווה את העיצוב הפעם.
"העובדה שבסוף היום את ממשיכה לבלות עם בעל הבית היא לא משהו שאני מורגלת אליו וזה אכן נתון שהפר את יחסי האיזון שבין מעצבת לבין לקוח כפי שנהוג בכל פרויקט אחר שאני מעצבת"
"עם זאת, את הלקוח הזה אני מכירה הכי טוב. מעצם היכרותי אותו, את מבנה אישיותו, את צרכיו, את תחביביו וגם את צרכינו המשותפים - התאפשר לי לדייק את העיצוב ואת הפונקציונליות של החלל, באופן שיתאימו למידותיו בדיוק כמו שחייט תופר חליפה למודל שלו", היא מספרת, "מדובר באיזון עדין, כי היה לי חשוב מאוד לבטא בפן העיצובי את האופי של בן זוגי ולא לתת לנוכחות שלי בחייו ולעובדה שאני מובילה את התהליך להשתלט על אופי העיצוב".
דירה של חובב מסעות
בן ארי שמאי מספרת כי "בן זוגי חובב מסעות ברחבי העולם והוא מבלה חלק ניכר ומשמעותי מחייו בנסיעות ובטיולים. הבית הוא העוגן שאליו הוא חוזר ולכן רציתי בראש וראשונה להקנות לבית שלו אווירה של מקום חם שעוטף אותו בשובו. בנוסף, הנסיעות הרבות חשפו אותו לאדריכלות היסטורית מהעבר מול מודרניזציה והתחדשות - וכל אלו השתלבו ונטמעו בטעם העיצובי שלו. מבט אחד בבית משקף בדיוק את שני הקווים המנחים הללו. נוצר בבית דיאלוג בין מיושן לבין מודרני והוא בא לידי ביטוי בכל רחבי הבית ומייצר תחושה של אקלקטיות ושל ריבוי סגנונות. הבית ממש משקף את המקומות השונים בעולם שבהם הוא מטייל, והכל מתכנס בהרמוניה".
כדי לתרגם את הקונספט העיצובי החליטה בן ארי שמאי לחפות את הרצפה בפרקט בדוגמת פישבון עם נגיעת וינטג', שאותם השיגה על ידי שילוב קצוות משויפים ודהויים. "הרצפה נותנת לבית מראה חם ועמוק. על הריצוף הנחתי שטיח פרסי ענק בן 100 שנים (!) שהגיע מבית אימו. הוא מעטר את הסלון ומוסיף נופך משפחתי מהעבר – שילוב שמעצים את תחושת הבית. הוספתי ספה גדולה ומודרנית, תקרה שמדמה בטון ומערכת מיזוג אוויר תעשייתית גלויה וחשופה להשלמת המראה", היא מוסיפה.
בחלל המרכזי שילבה המעצבת קיר כוח שמדמה תריסי עץ ישנים המוכרים מאזורים שונים באירופה הקלאסית במטרה להעניק ניחוח אירופאי מיושן. בקיר הוטמעה דלת סתרים שמובילה למשרד ביתי של בעל הדירה \ בן הזוג.
את קיר הטלוויזיה מעטרת מפת עולם ענקית, השתקפות ברורה של אהבתו ושל אורח חייו של הדייר ולצידה שתי ספריות ברזל שיורדות מהתקרה ועליהן פריטים נוסטלגיים שאסף במסעותיו.
על המפה מצוינים סימני דרך שמזכירים לו את התחנות שבהן טייל, כמו קראוון בגרמניה, אופנוע שליווה אותו בנורווגיה ואפילו תצלום של רכב אספנות שאיתו טייל עם ילדיו בישראל. בתחתית המפה מתנוססות שלוש מילים שהן המוטו של חייהם המשותפים של בני הזוג TRAVEL-LAUGH-LIVE.
מטבח בהשראת האוקיינוס ופינת אוכל ענקית
בעל הדירה הוא לא רק חובב מסעות אלא גם חובב בישול והתחום הקולינרי הוא חלק בלתי נפרד מעולמו. בני הזוג – הדייר והמעצבת - מרבים לארח ולבשל. לטובת הרחבת המטבח בוטל חדר שהיה בתכנון המקורי. הגוון הכחול עמוק של המטבח הגיע בהשראת האוקיינוסים והמראה שנוצר בשילוב נגיעות העץ מייצר מראה קלאסי מודרני. המרפסת האחורית הפכה לפינת אוכל שמאפשרת אירוח רב משתתפים כשמגיעים כל הילדים. "בכל זאת, אנחנו שתי משפחות שהתאחדו לכדי משפחה אחת גדולה", מציינת בן ארי שמאי.
עוד בחלל הציבורי שירותי האורחים שחופו באריחי טרוורטין במראה של בית אבן קדום. כדי לשבור את המראה הקדום שילבה המעצבת ארון הכיור הבנוי כשוקת מקוריאן וברז היורד מהתקרה שנותנים לחלל טאץ' מודרני. "המשחק בין ישן לבין חדש מייצר עניין וחוויית עומק שבסיסה הוא כבוד לעבר וקידוש ההווה. ממש כמו זוגיות פרק ב'", מציינת המעצבת בחיוך.
ארון באורך 6 מטרים
בחדר השינה של בעל הבית שילבה המעצבת ארון מרשים ברוחב של שישה מטרים שתוכנן בהתאמה אישית בחברת דלקוב. הארון נחלק לשתי דלתות ענק שמחופות זכוכית בגוון מוזהב בגימור מט ובמרכזן מראה מעושנת המחולקת לשתי קוביות כשבאחת מהן מוטמעת טלוויזיה. המראות מעניקות תחושה של חלל כפול ובהן גם משתקפת מיטת עור רחבה ומפנקת ותפאורת הקירות המחופים טפט במראה פופ מוזהב. גם בחדר הזה שולבה דלת נסתרת שמובילה לחדר רחצה מודרני ומסוגנן.
"היה צורך לתת מענה נוח ואסתטי לציוד הרב ששנינו מחזיקים", מסבירה המעצבת על הבחירה בארון גדול מאוד בחדר השינה, "אנו מקיימים אורח חיים פעיל מאוד ונדרש מקום רב לבגדים, מזוודות, ציוד ספורט, ציוד רכיבה באופניים, אביזרי סקי ועוד. התלבטתי בין ארון אחד לבין כמה ארונות אבל העדפתי להימנע מעומס ויזואלי בחדר השינה. רציתי לשמור על מראה של חדר שינה שקט ורגוע ובעזרת המראות המעושנות יצרתי תחושה רחבת ידיים".
על הפרויקט יוצא הדופן שנפל בחלקה של בן ארי שמאי לתכנן היא אומרת כי "נהניתי מכל רגע והתוצאה מדברת בעד עצמה. נוצר בית אישי שמאחד בתוכו ישן אל מול חדש, עבר אל מול הווה, והם משתלבים לכדי יחידה אחת. עיצבתי בית אקלקטי המורכב משלל סגנונות וחומרים והרבה אהבה. זו חוויה חד-פעמית לעצב לבן הזוג שלך בית חלומות".