קל לחשוב כי הצבע הלבן, הדומיננטי כל כך בבתים הישראלים, היה כאן מאז ומעולם. אך די להיזכר בשנות ה-70 וה-80 הצבעוניות, עת מטבחי הפורמייקה וחדרי השירותים בצבעי אבוקדו וכתום, כדי להבין את השינוי שעבר עיצוב הפנים בישראל. כיום, נחשב הצבע הלבן לשליט הבלתי מעורער במרבית הבתים. הוא קלאסי, חגיגי ונקי, ומשמש תפאורה רגועה וניטרלית למרבית סגנונות העיצוב. להבדיל מצבעים כהים, הצבע הלבן מאפשר תחושת אווריריות בחלל ומצליח ליצור אשליה של חלל גדול ורחב יותר, נטול גבולות. אז מה הבעיה? ובכן, רבים טועים לפסול אותו כצבע משעמם ונטול אפשרויות, אך לא כך הדבר.
לבן על לבן
הצבע הלבן מכיל בתוכו גוונים רבים, ויכול "ללבוש" צורות רבות ולהיראות אחרת בחללי הבית השונים. את הצבע הלבן הסטנדרטי, שבו מגיעים קירות הבית "מהניילונים", ניתן לשלב עם גווני שמנת, קרם ורבים אחרים. לטכניקה זו קוראים Ton Sur Ton, גוון על גוון, בה משולבים גוונים דומים ויחד יוצרים רבדים מעניינים בחלל. זהו מראה "לבן שבור", בו משולבים אלו לצד אלו גוני הקשת השונים בהם הלבן הוא דומיננטי, שעוזר להימנע ממראה לבן קר וחסר חיים.
מלבד צביעת הקירות בגווני הלבן השבור, כדי להשיג עומק נוסף בחלל, ניתן לשלב פריטי טקסטיל, רהיטים ואקססוריז בגוונים שונים של לבן. סגנון הבוהו שיק הטרנדי מיישם היטב את המראה הרב-שכבתי הזה. רצפה בגוון עץ בהיר, וילונות שיפון בהירים וקלילים, פריטי טקסטיל לבנים וקישוטים בגוון שמנת יספקו מראה לבן ונקי בעל תחושה חמימה ועוטפת.
לבן והיפוכו
גם בפני עצמו, מגלם הצבע הלבן ניגוד. הוא יכול לשדר שלווה ורכות, וגם דומיננטיות וחוזקה - הכל תלוי בהקשר העיצובי. נגיעות קלות של צבעים הפוכים ללבן - שחור או אפור כהה - יוצרים אפקט מעניין שבו ניגודים נמשכים ומשלימים. שחור כקו מתאר, דמוי קונטור, יסייע להבליט את הצבע הלבן בצורה ייחודית, תוך שמירה על שקט ויזואלי. כך, בשילוב הצבע הלבן עם היפוכו, נוצרת אלגנטיות יוקרתית בעלת אפקט דרמטי.
חדרי חרצה עם אריחים לבנים, למשל, שבו מראה בעלת מסגרת שחורה וברז שחור, יהפכו למתוחכמים בלי לאבד עצמם לדעת. אופציה נוספת לשילוב היא חלונות זכוכית בעלי פרופילים בלגיים שחורים, או סט מצעים לבן "ממוסגר" בשחור, מסגרות תמונה שחורות על רקע קיר לבן ועוד.
המבוגר האחראי בחדר
הצבע הלבן תמיד נשאר באופנה, ומשתלב נהדר עם כל הגוונים והחומרים שתבחרו לצוות אילו. כ"מבוגר האחראי", מאזן הצבע הלבן בין חומרים וצבעים שונים, ומסייע ביצירת חלל הרמוני וממתן. מעין "סוכן" שעוזר להשהות את המבט ומעניק כבוד ובמה מיוחדת לאלמנטים השונים בו.
הלבן מסייע באיזון זריקות צבעוניות לחלל. אביזרי טקסטיל נועזים, פריטי אמנות צבעוניים, שטיחים, ברזים או ידיות הופכים בולטים על רקע הלבן הניטרלי, מחוללים אפקט "וואו" ומוסיפים קריצה ושובבות לחלל. באותו אופן, ניתן להשתמש בצבעוניות אלגנטית ושקטה מן הטבע. עציצים ירוקים, הדום עשוי מעץ או משעם יבלטו על רקע גווני השמנת, הקרם והבז'.
באותו אופן, שמירה על חלל לבן ונקי בחדר הילדים תעזור לשוות לו תחכום ושקט. בחדר הילדים, שבו אלמנטים צבעוניים רבים כמו צעצועים, יש צורך ביצירת גורם ממתן ומרגיע. זאת, מתוך הרעיון לנקות "רעשי רקע" בעידן הפרעות הקשב והריכוז, ולבחור בפשטות עיצובית, שתעניק מקום למחשבה והשראה.
לבן הוא צבע ורסטילי ביותר, ולמרות שבמהותו הוא קשור יותר לסגנונות עיצוב מינימליסטיים ומודרניים במהותם, ניתן "להלביש" אותו על כל סגנון רצוי. קיר "בריקים" (לבנים) בגוון שמנת או אפרפר, רהיטים לבנים, כריות נוי בעלות טקסטורות מעניינות ופריטי עץ מחממים יצרו את הסגנון הכפרי. גוונים מונוכרומטיים ומשחקים גאומטריים יצרו מראה סקנדינבי. קירות לבנים נקיים, לצד חומרים כמו מתכת, זכוכית ואלמנטים של בטון חשוף, ייצרו מראה תעשייתי. ולבסוף, אם אתם חובבי הסגנון המודרני, תוכלו להשתמש בצבע הלב בשילוב חומרים בגימור מבריק, זכוכיות שקופות וחלביות, ונגיעות צבע עזות כקונטרסט.