מעצבת הפנים שרה ברוך ובעלה, מנכ"ל בחברה העוסקת בתחום התקשורת, אמנם פונו מביתם בקיבוץ הגושרים בצפון עקב הלחימה, אך מצליחים להגניב בו כמה ימי שהייה בחודש – כדי לנשום את האוויר שהם אוהבים באצבע הגליל.
למרות הדילוגים הגיאוגרפיים שהם מורגלים אליהם, הם מתגעגעים לבית הפסטורלי בקיבוץ, שאותו תכננה ועיצבה בעלת הבית בעצמה. "בעלי הוא בן משק וגרנו בגושרים במשך 12 שנה. לפני 25 שנה עשינו רילוקיישן לברזיל, ולאחר חמש שנים עברנו למקסיקו, בעקבות העבודה שלו כמנכ"ל בחברת-בת מקסיקנית של חברה ישראלית. לפני שנתיים החלטנו להקים בית חדש עבור תקופות שבהן אנחנו שוהים בארץ. רכשנו שטח של דונם בהרחבה ולפני כשנה הסתיימה הבנייה", מספרת ברוך.
בני הזוג מחלקים את זמנם בין כמה בתים בקו שבין ישראל למקסיקו: בנוסף לבית הפרטי בקיבוץ יש להם דירה אורבנית בקומה ה-25 במגדל יוקרתי במרכז מקסיקו סיטי, ובה הם גרים כמה חודשים בשנה. כשהם חוזרים לארץ בימים אלה, שוכרת ברוך יחידת דיור בקדימה לצורך עבודות עיצוב באזור המרכז, שכן הצפון קפא מלכת בחודשים האחרונים בכל הנוגע לבנייה ולעיצוב.
בהשראת הים ליד נתניה
ההשראה לבית בקיבוץ הגיעה מאהבתה של ברוך לים: "כשאני במקסיקו הים מאוד חסר לי. אמנם התרחקתי מהים, אבל הוא לא יצא מהלב שלי, וכשאני מגיעה לביקורים בארץ, אני נוהגת לשחות בים לעתים קרובות וחברה במועדון חתירה על סאפ. הצבעוניות של הבית הגיעה מהצוקים שמדרום לחוף פולג ליד נתניה. תכננתי את המבנה של הבית בסגנון סוכת מציל משודרגת, והמבנה הפשוט מעניק תחושה של מרחב ופתיחות, בדיוק כמו שהים מעניק לי. סגנון עיצוב הפנים שלו מינימליסטי עם קווים נקיים ופלטת צבעים טבעית המבוססת על גוני חום, בז', אפור, לבן, עץ, גוני חמרה ועם נגיעות של כחול".
הבית בשטח בנוי של 260 מ"ר, על פני שתי קומות, מוקף בגינה ובבריכת שחייה. בקומה הראשונה ממוקמים חדר השינה הראשי של בני הזוג, ממ"ד, חדר עבודה, סלון, פינת אוכל ומטבח. בקומה העליונה קיימות כל הפונקציות למגורים ללא תלות בקומה הראשונה – סלון, מטבח, שתי מקלחות ושני חדרי שינה – והיא נועדה לילדיהם הבוגרים של בני הזוג. "שני הבנים שלנו, בני 28 ו-29, מתגוררים בארץ, וכשאנחנו במקסיקו אנחנו מאוד מתגעגעים אליהם ומדברים איתם הרבה בשיחות וידיאו. בזמן שאנחנו בחו"ל, הם ישנים בבית שלנו בסופי השבוע, ולכן הקמנו עבורם קומה שתשרת אותם", מסבירה ברוך.
כדי להכניס מעט רומנטיקה בהשראת בתים אירופיים תכננה ברוך חלונות מלבניים רבים הפונים לנוף הירוק. כמעט כל החלונות בבית, למעט החלון במטבח, מתחילים מהרצפה ומגיעים עד גובה של 2.60 מטרים. מהחלונות אפשר לצפות בחצר המטופחת המתפרסת על פני 850 מ"ר ובבריכת שחייה שרוחבה כרוחב הבית – 12 מ"ר. ריהוט הגן בחצר מזכיר את סגנון הריהוט שאפשר למצוא על חוף הים, בעיקר בריזורטים מפנקים, והוא כולל פינות ישיבה לבנות ושולחן לבן ארוך עם כיסאות תואמים. מעל הכיסאות תלויות מנורות עם אהילי קש בהשראת בר-מסעדה שבני הזוג נוהגים לבלות בו במקסיקו. בגינה שמסביב לבית נשתלו פרחים ועצי פרי, ואת החצר מקשטים פסלים שיצרה ברוך.
בריקים, אמנות מקורית ומשחק עם עץ
בקומת הכניסה יצרה המעצבת משחק בין שלושה צבעים – לבן, אפור וצבע עץ בגוון כאמל. שלושתם שזורים בחלל בחומרים שונים ובמינונים שונים המשלימים זה את זה. כך למשל, על רצפת גרניט הפורצלן בצבע אפור בהיר פרוס שטיח סיבים מהודו בצבע קאמל המשתלב עם שולחנות הסלון מעץ אלון. להשלמת האווירה המזכירה ריזורט אקזוטי הניחה בעלת הבית על השולחנות פריטים כחולים כמו צלחת וספרים על איים ועל אמנות רחוב. הספות באפרפר ובקרם עשויות מבד כותנה, ועליהן מונחות כריות שהגיעו ממרוקו, עשויות בדים טבעיים שעברו צביעה מיוחדת. צמוד לאחת הספות ממוקם שולחן קטן העשוי גזע עץ, וברקע הסלון ניצב קיר בריקים תואם לקונספט. "אני מאוד אוהבת לשלב בפרויקטים שלי קירות בריק, ולכן בחרתי שקיר אחד בסלון יהיה קיר בריק של לבנים צבועות בצבע לבן אפרפר", מסבירה ברוך. על הקיר תלויה עבודת טוטם שהיא יצרה: "מדובר במילים בספרדית שכתובות בכתב ראי. בסלון כתובה המילה ברוגע, ובין המטבח לפינת האוכל כתובה בספרדית המילה הרמוניה".
ברוך בחרה להעמיד את הטלוויזיה על עמוד כדי לפנות את הקיר המרכזי לעבודות האמנות. בקיר תלויות שלוש כרזות גדולות שבעלי הבית עיצבו יחד. מתחת לכרזות עומדת שידה לבנה-אפרפרה שעליה מונחים חפצי אמנות ופסלים אתניים. על הרצפה ממוקמת עבודת אמנות של חמש דמויות שנרכשו במרוקו: "אלה דמויות עשויות מעבודת יד שאין להן תווי פנים והן מקובצות זו עם זו ומסמלות תחושה של ביחד ושל משפחתיות". מעל השידה הותקנו ספוטים המוסיפים לאווירה, ובחלונות תלויים וילונות לבנים מבד פשתן הנשפכים לרצפה.
במטבח שולבו ארונות גבוהים העשויים מעץ טבעי וכוללים ידיות מנירוסטה מוברשת הנראות לעין. "התלבטתי אם ליצור גוש שלם מעץ ולהסתיר את המקרר והתנור, אבל חששתי שזה עלול ליצור מראה קר, ולכן בחרתי לחשוף את מכשירי החשמל ולהעניק תחושה חמימה", מסבירה ברוך. מול הארונות נמצא אי עשוי משטח של אבן קיסר דמוי בטון, בגוון הקרוב לזה של הרצפה במטרה ליצור הרמוניה ויזואלית.
פינת האוכל המשפחתית כוללת שולחן עץ שאותו תכננה ברוך במיוחד כך שיסתיר חלק מרגלי העץ של הכיסאות. מעל השולחן תלויים גופי תאורה שנקנו באמסטרדם, ובניגוד לאופיו של החלל הם מאופיינים בסגנון תעשייתי ובגימור מבריק.
חדר השינה של הזוג מאופיין בפלטת צבעים שקטה של גוני לבן, אפור וחמרה, וקיר הבריקים מהסלון נמצא גם פה. על הרצפה מונח שטיח כותנה גדול שנסרג בבלרוס באורך שישה מטרים: "השטיח תופס את כל שטח החדר ומחבר את כל הריהוט הקיים בחדר השינה". המיטה הלבנה מזכירה במראה בית חוף שלֵו, ומשני צדדיה ניצבות שידות לבנות. על קיר הבריקים תלויות שתי דמויות של זוג שנרכשו בסטודיו Fe. סמוך למיטה יש ספה לבנה שעטופה בבד כותנה עם הדום תואם, ובחדר ניצב ארון בצבע של קירות הבית עם טוויסט – ידיות מזהב. כדי להציג עבודות אמנות נוספות שבני הזוג אוהבים הוצבה שידה לבנה מול המיטה.
אהבה לפונטים ולמשחקי הכס
בעלייה למדרגות הקומה השנייה תלויות על הקיר תמונות של פונטים של סטודיו of1351. "בשנים האחרונות אני פריקית של פונטים ואפילו עיצבתי פונטים בעצמי. האותיות מרכיבות את המשפט Fonts Freak", מספרת ברוך.
בקומה השנייה, המיועדת לאירוח הבנים, שולטת צבעוניות כהה יותר לעומת הצבעוניות הבהירה שבקומה הראשונה. היא מזכירה את הצבעוניות של משחקי הכס, הסדרה שהבנים אוהבים מאוד, ומורכבת מגוונים של כחול מעושן, אפור כהה וירוק מעושן.
הסלון בקומה השנייה מורכב מספה אפורה מזמינה מכותנה עם פופים תואמים, משטיח כותנה בגוני כחול הפרוס על רצפת עץ טבעי ומשידת טלוויזיה שחורה מברזל המנוגדת לווילונות הלבנים מכותנה.
הארונות במטבח צבועים בגוון כחול מעושן, ורצפת הפרקט משתלבת עם שולחן האוכל העגול מעץ. מסביב לשולחן משובצים כיסאות עץ בצבע שחור, וגוף התאורה השחור, התלוי מעל, אף הוא משלים את הנראות.
במקלחת הותקן ארון מעץ אלון טבעי, ונבחרו אביזרי מקלחת – ידיות לארונות, ברז ומראה בצבע שחור.
חדרי השינה בקומה השנייה מאופיינים במראה נקי – מיטות בעלות גב בצבע אפור וכריות בפלטת צבעים תואמת. השטיחים עשויים מכותנה, ושולחנות הכתיבה והשידות עשויים ברזל.
"יש בבית אווירה טבעית ופשוטה", אומרת ברוך, "למרות שצוחקים עליי שהוא לא באמת כל כך פשוט. כיום הבתים בקיבוץ לא צנועים וקטנים כמו שהיו פעם. הבתים בימינו מושקעים וגדולים יותר, והקיבוצניקים שמים דגש על עיצוב. כשאני במקסיקו אני מתחברת לאורבניות של העיר – למוזיאונים, למסעדות ולחנויות – ומתנתקת מהבית בקיבוץ כדי לא לשקוע בגעגועים. כשאני נמצאת בבית בקיבוץ אני מרגישה מרחב. יצרתי בית שמרגיש כמו חופשה בחוף".