בימים כתיקונם יש לכל אחד ואחד את השיטה הפרטית לסידור הארון בחילופי העונות, בייחוד בתפר שבין הסתיו הקצרצר לחורף. אבל בימים טרופים אלה רבים מאיתנו מחפשים תעסוקה לידיים, כזאת שתפיג במקצת את הדאגות שמתרוצצות בראש. לכך נוסף הצורך הלאומי בנתינה למי שבמקרה הטוב ארזו בחטף והשאירו את ביתה מאחור, לתרום ולהעניק ממה שיש לנו.
אז הנה כמה עצות לסידור ארון הבגדים, כך שנוכל למיין ולהעביר הלאה את הבגדים והאביזרים המיותרים, שאנשים אחרים יוכלו ליהנות מהם.
1. מוציאים את כל הבגדים התלויים. מסירים אותם מהקולבים ומניחים במקום נקי. שוטפים את הקולבים (מלבד אלה המצופים קטיפה) מאבק שהצטבר עליהם ומניחים לייבוש במקום שמשי או פתוח.
2. מנקים את הארון ומייבשים היטב. כשהארון יבש, תולים בו על קולב מתקן עם טבלייה נגד עש (לא נפטלין, שגורם לבגדים להסריח), שניתן להשיג בכל טמבורייה במחיר של כ־25 שקל לשתי טבליות.
3. ממיינים לבגדי חורף וקיץ. מעלים את בגדי הקיץ לארון התלייה הגבוה או המרוחק יותר מהכניסה, אם זה חדר ארונות. אם לא כיבסתם את המעילים והז'קטים בסוף החורף שעבר, עכשיו הזמן לכבס אותם במכונת כביסה או לשלוח לניקוי יבש, בהתאם להוראות שעל התווית. שימו בצד את כל מה שלא לבשתם בשנה האחרונה - אלו הבגדים שיעברו לתרומה. כאן אפשר למצוא רשימת מיזמים לתרומה בכל רחבי הארץ.
4. בסיום המיון מחלקים את הבגדים שעומדים להיכנס לארון לפי צבעים. כל הבגדים הירוקים יחד, כל האדומים יחד, כל השחורים יחד, כל הלבנים יחד וכך הלאה. כך אפשר לשלוף בקלות בגד שרוצים.
5. כשהקולבים יבשים, תולים את הבגדים לפי צבעים. בגדים בעלי מפתח רחב, שעלולים ליפול מהקולב, יוצמדו לקולב בעזרת אטב כביסה או שניים. מוטב לבזבז כמה אטבים מאשר למצוא כמה בגדים שנפלו לרצפת הארון ונשכחו בסוף העונה. ודאו שהבגדים אינם צפופים מדי, כדי להקל על השליפה והבחירה. תלו שקיק ריחני, לפיזור ריח טוב בארון.
6. מוציאים החוצה את הבגדים שמקופלים על מדפים. מנקים את הארונות ומייבשים היטב. את פריטי הקיץ מכניסים לשקיות אשפה נקיות וכותבים מה התכולה בטוש בלתי מחיק. מעלים לארון גבוה או מאחסנים בקופסת אחסון (למשל, מתחת למיטה). את הבגדים למסירה מניחים בנפרד.
7. מטפלים במגירות התחתונים והגרביים. מרוקנים את תכולת המגירות על המיטה, מנקים אותן ומניחים סבון ריחני. היפטרי מפריטים בלויים מדי, מחוררים או שאינם בשימוש. מומלץ להשתמש בארגונית רכה עם חוצצים, לסדר את הגרביים לפי צבעים, ולחוד לארגן את החזיות והתחתונים.
8. מסדרים את ארון/מגירות הנעליים. השאירי רק את הנעליים שאת באמת נועלת. מגפי ונעלי עור שהשתפשפו אפשר לתת לחידוש צביעה אצל סנדלר, ויש כאלה שגם נוהגות לחדש סוליות.
9. תורמים מכל הלב. את הבגדים והאביזרים ששחררתם תוכלו למסור למפונים מביתם או לפליטים בארצם בעקבות המלחמה. בנוסף, תמיד קיימת אפשרות לתרום למועדונים לנערות, מעונות לנשים או לנשים שיצאו ממעגל הזנות.
עוד כמה טיפים יעילים לנשים:
עברת לשימוש בתחתוני מחזור? היפטרי מהתחתונים הסמרטוטיים ששייכים לעידן קדום יותר.
נועלת רק נעליים שטוחות כבר שנה פלוס? העבירי את נעלי העקב או הפלטפורמה שאין בהן שימוש לחברות. שמרי זוג או שניים לנסיבות מיוחדות.
מוצאת את עצמך לובשת רק גוזיות? נפי את החזיות והשאירי רק אחת או שתיים מיוחדות. למשל, חזייה צבעונית מתחרה או במידה גדולה/קטנה מהקיים, למקרה של עלייה/ירידה במשקל.