אי לחובבי הבישול. דגם בארי פורצלן

איים בזרם: איך מעצבים אי מושלם במטבח שיתאים לצרכים שלכם

חציצה בין המטבח לסלון, תוספת מקום עבודה, שולחן אוכל או חלל אחסון: אי במטבח הוא התגשמות החלום הישראלי - אבל איך מעצבים את האי ומה חשוב לא לפספס בתהליך?

נעה חסלוביצר בשיתוף רגבה
פורסם:
( צילום: ירוןן שרון, עריכה: גיא פוקס)
דמיינו לעצמכם סצנה משפחתית בבית ישראלי. הדימוי הראשון שיעלה לכם בראש יהיה ככל הנראה משפחה יושבת סביב שולחן. מאז ומתמיד משפחה ואוכל הם רעיונות שהולכים יחד - המשפחה מתכנסת סביב השולחן, האוכל מוגש במרכז, אולי גם יש איזה סיר או שניים עומדים על הכיריים ומעלים אדים של אוכל טעים. ריח של בית.
עם השנים, הדימוי המשפחתי הזה מקבל צורות שונות ומתקדם עם הזמן ועם ההוויה הישראלית המשתנה. קצב החיים עמוס ותזזיתי, המציאות היומיומית שלנו מהירה, ועיצוב הבית הישראלי מתאים את עצמו אליהם, אבל דבר אחד אינו משתנה - האוכל והמשפחה, עדיין יחד. אחת הדוגמאות המובהקות לשינוי הזה הוא החיבור בין המטבח לסלון - חיבור שיוצר מרחב מחיה זורם, אקלקטי, נוח ופונקציונלי, שמבטל את ההפרדה בין המקום שבו מארחים ומתכנסים, לבין המקום שבו מכינים את האוכל ואוכלים.

3 צפייה בגלריה
רגבה
רגבה
אי לחובבי הבישול. דגם בארי פורצלן
(צילום: עוזי פורת)

מגמת המיזוג הזאת הולידה בשני העשורים האחרונים פתרון עיצובי שנראה שהפך לפריט מאסט בכל בית ישראלי - האי, שמתפקד כצומת מרכזית בין המטבח לסלון, ומאפשר לצמצם את מרחב החיים הביתי כשהוא ממלא מספר פונקציות במקביל.
"האי הפך להיות מרכזי כשהחללים הצטמצמו", מסבירה מיכל פררה, מנהלת אולם תצוגה רגבה בראשל"צ, "נוצר מצב שבדירה אין אפשרות להכניס גם פינת אוכל וגם מטבח מאוד גדול, ומכאן נולד הצורך באי. האי סיפק מענה נוסף למשטח עבודה וכן נתן מענה גם לשולחן האוכל היומיומי, שלאו דווקא מאפשר מקום לאירוח".


3 צפייה בגלריה
באמצע - מטבח מיינסטרים - דגם דלתא, מטבחי רגבה.
באמצע - מטבח מיינסטרים - דגם דלתא, מטבחי רגבה.
באמצע - מטבח מיינסטרים - דגם דלתא, מטבחי רגבה.
(צילום: עוזי פורת)
לדברי פררה, העיצוב הייחודי של האי והמיקום המרכזי שלו הופכים אותו לרב שימושי, כך שכל אחד מבני הבית מוצא את עצמו נעזר בו במגוון דרכים. "יש אחד שמבשל על האי, ואחד שיושב להכין שיעורי בית על האי ויש את הבעל שחייב לפתוח רגע את הלפטופ על האי, ואז מה שקורה - האי הופך למרכז הבית".

מבישול ועד אחסון - תפקידים של אי

אין פלא שהאי מתפקד כליבו הפועם של המטבח ובעצם של הבית כולו. מה שהחל כדלפק צר ובודד, הפך לאלמנט עיצובי שממלא פונקציות רבות ומגוונות, ומכתיב במובנים רבים את עיצוב הבית כולו. אבל איך יודעים איזה סוג של אי מתאים לנו ואיך כדאי לנו לעצב אותו?

3 צפייה בגלריה
חצי אי מחובר למטבח המשלב אזור בישול וישיבה. דגם סינרגיה
חצי אי מחובר למטבח המשלב אזור בישול וישיבה. דגם סינרגיה
חצי אי מחובר למטבח המשלב אזור בישול וישיבה. דגם סינרגיה
(צילום: עוזי פורת)
"יש היום כמה סוגים של איים", מסבירה פררה. "כל אי מותאם ונבנה לפי צרכי הלקוח, ולפי מספר האנשים שגרים בבית, כך שמשתנה ומתוכנן בהתאם". יש אי שמתפקד כמקום אחסון נוסף, בדרך כלל דקורטיבי לחפצי נוי, לכלי אוכל ומטבח, יש אי שמוקדש לבישול ומכיל כיריים מובנות ומכשירי חשמל קטנים שעוזרים לבשלנים לבשל, וכמובן שיש אי שתפקידו צמצום פונקציות והוא מתפקד גם כשולחן - לארוחות קטנות ויומיומיות, למפגשים של בין לבין וגם להתכנסויות משפחתיות מתוכננות".

אז איך אנחנו יודעים איזה מתאים למטבח שלנו?

קודם כל, לפני שמתחילים לתכנן אי, למרות שכל ישראלי חולם שיהיה לו כזה בבית, צריך לחשוב האם החלל בכלל מתאים לאי. אי מצריך מרווח, הוא מצריך מעברים נכונים, הוא מצריך זרימה היקפית גם למטבח. אנחנו בודקים שיש מקום לאי ובמקביל בוחנים ומבינים את צרכי הלקוח ורק לפי הצורך קובעים את מידותיו של האי והפונקציות המשולבות בו.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button