לא רק מגפת הקורונה, ועמה המעבר המאסיבי לעבודה מהבית, היא שאחראית על השינוי בסביבת העבודה שלנו. אם בעבר די היה בתא חיוור וחסר חיים שבו מחשב, דפים, ועטים - כיום אנו מבינים שהצורה בה עמדת העבודה שלנו נראית קשורה בקשר ישיר לביצועים שלנו.
עמדת העבודה היא החלל שבו נשאף להיות מרוכזים, מדויקים ויעילים. כשהעבודה נעשית מהבית, עלינו להתגבר על "מהמורות" רבות, ביניהן זמני עבודה לא שגרתיים ועיסוקי הבית השונים (ובכלל זה גם הילדים). סידור, ארגון ועיצוב נכון של עמדת העבודה יפחיתו את ה"רעשים", יעלו את יכולת המיקוד שלנו ויגרמו לנו לרצות לחזור אליה בכל בוקר.
בבואנו לסדר את עמדת העבודה, כדאי לשאוב אלמנטים מהגמה העכשווית שמחלחלת לכל תחומי העיצוב - הטבע הרענן והמינימליסטי. כך, נשאף לשמר פריטים בעלי עיצוב בקו מאופק ועדין, תוך שימוש ככל הניתן בחומרים טבעיים, לצד אלמנטים שנביא מן החוץ פנימה. חומרים טבעיים כמו עץ, במבוק, כותנה ופשתן, לצד צבעוניות ירוקה ושימוש בצמחייה, ישרו תחושה חיובית ומרגיעה.
חשוב לזכור שגם כאן, בדומה לחללים אחרים בבית, הצורך שלנו הוא שהסביבה תשרת אותנו ותאפשר לנו להיות יעילים, מדויקים ויצירתיים. הטיפים הבאים ניתנים ליישום בקלות באופן עצמי, וישפרו ברגע את סביבת העבודה הביתית שלכם.
1. הקפידו על משטח עבודה פנוי
השאיפה למינימליזם מטרתה למנוע גירויים ועומס ויזואלי שגורם לעייפות. הקפידו על משטח עבודה פנוי מחפצים מרובים, וייעדו מקום אחסון חבוי או מוצנע באמצעות סלסלאות או מגירות. נסו עד כמה שניתן להצניע ולהסתיר כבלים וחוטי חשמל (אזיקונים פשוטים יעשו את העבודה), והרחיקו מפצלים חשמליים ו"עמדות הטענה".
הסתפקו ב"קישוטים" פונקציונאליים לכלי כתיבה, ובצמחים ירוקים שישרו תחושת רעננות ויכניסו את הטבע פנימה. הביאו לידי ביטוי נגיעה אישית, והציבו פריט אהוב כמו תמונה משפחתית או פריט מיוחד שמייצג טיול או חוויה.
2. נוחות, מעל לכל
אנו מקדישים שעות רבות וממושכות בעמדת העבודה, ולכן חשוב שיהיה לנו נוח. יש לשים דגש לגובה השולחן, לבחירת הכיסא שיתרום לחוויית ישיבה נוחה ובריאה. כיסא גמיש, שיתאים עצמו לתנועת המשתמש, יתרום ליכולת לשבת לאורך זמן.
3. תרגיעו
היינו רוצים את היכולת לעבוד ללא הפסקה, אך זמני הפסקה הם חשובים ביותר - הן לבריאות הגוף והנפש, והן לרעננות המחשבה. נסו ליצור תחושה עוטפת ורכה עד כמה שניתן. אם המקום מאפשר זאת, הציבו כורסא או ספסל לצד עמדת העבודה כדי לאפשר אתנחתא ומרגוע. מקמו את פינת הישיבה עם הפנים אל החוץ, והציבו עציצים שיקנו רוגע וישרו יצירתיות.
4. אור, אוויר, אווירה
עד כמה שניתן, הקפידו על עמדת העבודה מוארת באור טבעי ועשירה באוויר נקי. הצבת השולחן ליד חלון בבית תעשה את העבודה, אך אם ליד עמדת העבודה לא מוקם חלון, נסו "להערים" על העין ולהאיר את החלל באמצעות הצבת מראה גדולה בקרבתו.
5. ציוד משרדי
את הציוד המשרדי שבו משתמשים לעתים תכופות, יש לאחסן כך שיהיה בהישג יד ממשטח העבודה. כדי ליצור סדר ולייעל את הנגישות לכל פריט, כדאי לאחסן את הציוד המשרדי במשטח מחולק או בקופסאות קטנות לצורך מיון של סיכות, מהדקים, גומיות וכלי כתיבה שונים (טושים, צבעים, עפרונות וכו'). צרו אזור ייעודי למדפסת, מרוחק מעט מעמדת העבודה, שבה יעמדו גם דפי ההדפסה והדיו. בסיום השימוש, הקפידו להחזיר הכל למקום הייעודי שיצרתם לו - כדי לשמור על הסדר.
6. ספרים, מגזינים וניירת
סמוך לעמדת העבודה מקמו מדפים צפים או כוננית מינימליסטית, בהם מקמו ספרות מקצועית ומגזינים. מיינו והוציאו כל מה שלא שייך ושאינו רלוונטי לעבודתכם. ניירת ומסמכים הקשורים בעבודה מיינו בתיקיות לפי נושאים בקלסרים, וסמנו בתוויות.
כל מה שניתן, סרקו באמצעות סורק והעבירו לתיקייה במחשב שלכם. לא רק שהדבר יהפוך את המסמכים שלהם לנגישים יותר, אלא ימנע את בלאגן הניירת שכל כך אופייני לעמדות עבודה. כל ניירת פיזית שאין בה צורך - זרקו או מחזרו.
7. ארגון וסידור המחשב
זהו משטח העבודה הדיגיטלי שלנו, וסידורו חשוב בדיוק כמו סידור שולחן העבודה הפיזי. הקדישו זמן לעבור על התיקיות שנמצאות על שולחן העבודה שלכם - מה מהן נחוץ? מה מהן ישן ומיותר? מיחקו כל דבר מיותר ופנו שטח ויזואלי על שולחן העבודה. את מה שנדרש ונשאר, מיינו לתיקיות - 'מסמכים', 'תמונות', 'שונות' וכו', והקפידו על חלוקה לנושאים ועל שמירת כל מסמך בשם ובתאריך שיעזרו לכם לגשת אליו במהירות בעתיד.
8. לוח מודעות
לוח מחיק, לוח שעם עם נעצים או מדבקת קיר שעליה ניתן לכתוב יפתרו את הצורך במקום לשרבט בו, לכתוב בו משימות ולבצע בו רשימות. מקמו את האלמנט לצדכם, ולא מולכם, כדי שלא ליצור עומס ויזואלי בעת העבודה.
אורלי הבר היא מסדרת בתים מקצועית ובעלת הבלוג westlogeast