לפחות פעמיים ביום, אנחנו פוקדים את חדר הרחצה שלנו בבית ומבלים בו כמחצית השעה. מרכזיותו של חדר הרחצה בשגרת היומיום באה לידי ביטוי בתכנון יותר מחדר רחצה אחד בדירת קבלן סטנדרטית והיד עוד נטויה. כך מתאפשר לכל בני המשפחה לפקוד את מקדש הניקיון בנחת, וליהנות ממרחב אסתטי אינטימי משלהם. רבות נאמר על מגפת הקורונה בהקשר של תנופת השיפוצים ושוק הנדל"ן, ואכן הימצאות ממושכת ומשותפת בבית המגורים, והמעבר לעבודה מהבית, למידה מהבית, ובילוי בין כתלי הבית עודדו רבים להרחיב, לחדש ולהתחדש על מנת לעדכן את מרחב המחייה לפי סטנדרט הנוחות והפינוק החדש.
עקבנו אחר פרויקטים חדשים ברחבי הארץ ואלו מייצגים את המגמות הבולטות בעיצוב החללים הרטובים בשנת 2021. חדר הרחצה הופך לבועת מגן של שקט נפשי.
היגיינה, טכנולוגיה ואוטומציה
האוטומציה הביתית כבר כאן, והחדשות הטובות הן שהטכנולוגיה החכמה מגיעה גם לחדר האמבטיה: ברזים שמופעלים ללא מגע יד, חיפויים וחומרים מתקדמים שמונעים התבססות של בקטריות, אסלות שמנקות את עצמן, מראות שחרור ערפול, עמדות טעינה ותאורת לד ליום וללילה, על מנת שנשמור ונטפח את בריאות הגוף.
קוקונינג – השתבללות
כתוצאה ישירה ממשבר הבריאות, שורר בראש ובראשונה הצורך לסגת מהמהומה שמסביב, לחדר שקט בו נוכל להרגיע את העצבנות, לשחרר את הלחץ, ולחדש את האנרגיה בכל שלב ביום. חדר הרחצה מקבל תפקיד בדומה לספת הפסיכולוג. מרחב של רכות מסביר פנים, קווים רכים ומעוגלים, גישה ארגונומית בכל הפונקציות שבחלל ושלווה בהיבט הוויזואלי.
ריזורט, ספא או סוויטה במלון
חדר הרחצה מוציא אותנו לחופשה כשהוא מפעיל את החושים שלנו, בייחוד חוש המגע והמישוש עם גימור מאט מחוספס, אריחים מובלטים במרקמים נעימים, שילוב טראצו, אבן וחלוקי נחל, יוצרים מרחב עדין להרפיה של הנפש, וצמצום הרעשים שמשפיעים עלינו בשל סגנון החיים כיום. נרות ריחניים, מגבות רכות וצמצום לוח הצבעים לגווני אדמה וחול לצד תיבול עם גווני חמרה, קרמל, וחלודה בחדר מעניקים אפקט מחמם ויוקרתי.
רטרו גלאם
בוסטר דקורטיבי, המכונה סגנון הסוואג (SWAG ) המגניב והמוחצן מתאים למי שהבין שחדר הרחצה הוא הזדמנות לקצת רטרו גלאם. בחירה בצבעוניות עזה, שילוב אלמנטים שונים ורבים בחלל אחד, כגון חיפויי קיר ביופיליים של עלים וצמחים, נגיעות אוריינטליות בגופי התאורה, שטיחים וריצופים שנדמה שיוצאים בראש מורם מחדר השינה הישר אל המקלחת.
מרחב נשימה, מינימליזם מרגיע
ניצול החלל הקיים עד תום, חשיבה תכנונית פונקציונאלית שמקהל על זרימת האוויר והאדם במרחב. כאנטיתזה לסגנון הדקורטיבי הגדוש, המינימליזם כיום עוסק בפונקציונליות שמשאירה את העיקר המרחב לתנועה ונשימה. אחסון חכם שמסתיר מהעין את כל מה שלא נמצא בשימוש יומיומי, מיעוט פרטי ריהוט ובין אלו שנבחרים לחלל הזה יהיו קטנים ופרקטיים. הצבע הלבן יוצר האחדה של החלל, שמודגש במשורה בנגיעות של שחור. ניצול פתחים להכנסת אור יום ואויר לחדר הרחצה, שימוש במחיצות זכוכית ובמשטחים רפלקטיביים כמו אריחי קרמיקה מבריקים בקנה מידה גדול על מנת לצמצם למקסימום את נקודות המפגש והרובה.
מועדון יוקרתי - שחור ומחמיא למשתמש
אחרי שמטבחים שחורים פרצו לתודעה, רהיטים שחורים וגופי תאורה בשחור, הגיע זמנם של חדרי השירותים והאמבטיה לספק מרחב יוקרתי גותי שונה לרוב מעיצוב יתר חלקי הבית.
סגנון העיצוב יכול לנוע בין קלאסי למודרני, ולהציע שילוב של חומרים בגוונים כהים המקיפים את הרצפה והקירות בחדר, כך הופך חלל הניקיון לסצנה תיאטרלית, מנותקת מהעולם שבחוץ, בו אפשר לשחק בתפקידים שונים ולהסיר מסכות שעטינו עלינו כל היום.
משיש לגרנית פורצלן בעלי מרקם מט ומבריק, בשילוב נגיעות מטאליות בברזים ובאביזרים המשלימים הכניסה למקלחת מרגישה כמו יציאה למועדון בו הכניסה למוזמנים בלבד.
ג'פנדי (יפני וסקנדינבי)
תכנון המרחב מודגש בקווים חלקים ונקיים כאילו צוירו בדיו, בשילוב חומרים טבעיים כגון עץ, חבל וקש, כלי קרמיקה עגולים וזורמים שעושים בדרכם מחווה לעולם הטבע. סגנון הג'פנדי מחבר מרקמים מנוגדים המבוססים על תפיסת חיים אחת- הרמוניה עם הטבע, עם מה שבא והולך. לטקס הרחצה יש ערך רוחני שמתווסף לחוויה העיצובית.
מפגש רציונלי בין צורה לנפח
הטרנד הגיאומטרי שפרץ בשנתיים שלפני הקורונה, החל אמנם בריצופים וחיפויי קיר שיצרו 'שטיחים של דוגמאות' עם ריבועים, משולשים ומשושים ועיגולים, אך כאשר הצורה ההנדסית מתפתחת לאובייקט תלת מימדי כמו גליל, תיבה או חצי כדור היא הופכת את הפטרן למרחב, השואב השראה מאדריכלות. שימוש בצורות גיאומטריות מייצר תחושת סדר ושליטה בחוויה שלנו בתוך החלל ויחד עם פלטת צבעים מצומצמת, מחזירים לנו את הסדר והאיזון בסוף יום.